spot_img

BMW Concept 8

BMW Concept 8 series 10Με το νέο πρωτότυπο, η BMW δίνει μια πρώτη γεύση από το προσεχές μοντέλο – τη νέα BMW ειρά 8 Coupe, που θα λανσαριστεί το 2018 στο πλαίσιο της μεγαλύτερης προϊοντικής επίθεσης στην ιστορία της εταιρείας. Η στρατηγική NUMBER ONE > NEXT έχει θέσει ως στόχο για το BMW Group μία σημαντική αύξηση πωλήσεων και εσόδων στην πολυτελή κατηγορία και η BMW Σειρά 8 Coupe παίζει σημαντικό ρόλο.

BMW Concept 8 series 20«Ο αριθμός 8 ήταν ανέκαθεν η ‘αιχμή’ των σπορ επιδόσεων και της αποκλειστικότητας στη BMW», εξηγεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της BMW AG, Harald Krüger. «Η προσεχής BMW Σειρά 8 Coupe θα αποδείξει ότι δυναμικές επιδόσεις και σύγχρονη πολυτέλεια μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά. Θα είναι το επόμενο μοντέλο στην επέκταση της γκάμας πολυτελών οχημάτων και θα ανεβάσει τον πήχη για τα coupe, ενώ θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμα πιο σθεναρά την πρωτοκαθεδρία στην πολυτελή κατηγορία».

Με έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά
Στο εξωτερικό συνδυάζονται στοιχεία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μία μεγάλη BMW Concept 8 series 21μάσκα, λεπτοί διπλοί προβολείς και μεγάλοι αεραγωγοί δημιουργούν μία εντυπωσιακή, σπορ εικόνα μπροστά. Η μάσκα φαρδαίνει καθώς εκτείνεται προς τα κάτω, τονίζοντας το δυναμικό χαρακτήρα της BMW Concept 8. Μαζί με τους πολύ λεπτούς προβολείς λέιζερ και τη εξαγωνική εκδοχή των ‘διπλών στρογγυλών’ φωτιστικών σωμάτων εντείνει την αίσθηση ότι το εμπρός τμήμα ‘εστιάζει στο δρόμο’. Οι μεγάλοι αεραγωγοί στην εμπρός ποδιά τονίζουν το φαρδύ, σπορ στήσιμο και υπόσχονται μία γνήσια, δυναμική εμπειρία στο δρόμο. Το στοιχείο από ανθρακονήματα ανάμεσά τους υπογραμμίζει το σπορ και υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

BMW Concept 8 series 13Με ανάγλυφες επιφάνειες
Εντυπωσιακό είναι και το πίσω τμήμα με έντονες ανάγλυφες επιφάνειες που επιτείνουν την αίσθηση του πλάτους. Το πίσω τμήμα ορίζεται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ‘όγκων’ και γραμμών, που εκτείνονται από τα πλευρά και διαμορφώνουν την πίσω όψη του αυτοκινήτου. Οι επιβλητικοί θόλοι των τροχών υποδηλώνουν το δυναμικό του ταλέντο και παραπέμπουν στην πίσω κίνηση. Ο κλωβός επιβατών που χαμηλώνει προς τα πίσω και το φαρδύ μετατρόχιο αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το πίσω τμήμα.

Τα λεπτά, τραβηγμένα προς τα έξω πίσω φώτα εκτείνονται στις πλευρές του αυτοκινήτου και δημιουργούν μία σύνδεση μεταξύ των πίσω και πλαϊνών τμημάτων. Τα φώτα έχουν τη BMW Concept 8 series 12μορφή λεπίδων σχήματος L που εξέχουν από το αμάξωμα. Αυτά τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου και το στιβαρό του στήσιμο στο δρόμο, ενώ το πιο λεπτό σχήμα τους χαρίζει στο πίσω τμήμα μία πολύ σπορ εμφάνιση και μοντέρνα αίσθηση.

Ο σκούρος διαχύτης από ανθρακονήματα στο κάτω τμήμα της πίσω ποδιάς συνεισφέρει στην σπορ αίσθηση χαμηλού βάρους. Μεγάλες, τραπεζοειδείς απολήξεις εξαγωγής πλαισιώνουν το πίσω τμήμα και παραπέμπουν σε μία δυναμική οδηγική εμπειρία.

Με πλούσιο μίγμα δυναμικής και πολυτέλειας
Το εσωτερικό εστιάζει στα απαραίτητα: στο έργο της οδήγησης. Ο οδηγός, νιώθει ότι βρίσκεται στο cockpit ενός γνήσιου, σπορ αυτοκινήτου. Οι επιφάνειες και οι γραμμές εBMW Concept 8 series 18στιάζουν προ τα εμπρός και υπογραμμίζουν τη δυναμική οδηγική εμπειρία. Η ταξινόμηση των λειτουργιών σε κέντρα ελέγχου, όπως στο κέντρο του ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στις πόρτες, χαρίζουν στο εσωτερικό μία άριστα δομημένη εικόνα.
Ανάμεσα στα σχεδιαστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η ρέουσα μετάβαση από τον πίνακα οργάνων στις πόρτες και η σπορ αίσθηση του εσωτερικού. Αυτή η εντύπωση μεγεθύνεται από την ομαλή σύνδεση μεταξύ της κεντρικής κονσόλας και του ταμπλό οργάνων που μαζί δημιουργούν τον πυρήνα του εσωτερικού. Η ψηλή κεντρική κονσόλα και το χαμηλό ταμπλό προσδίδουν μεγαλύτερη έμφαση στην άνεση και σπορ αίσθηση του χώρου.

BMW Concept 8 series 19Το εσωτερικό συνδυάζει συναίσθημα και τεχνολογία με δυναμική αίσθηση και πολυτέλεια. Η εμφάνισή του εκφράζει έναν εξαιρετικά σπορ χαρακτήρα, ενώ τα ποιοτικά υλικά αποπνέουν αποκλειστικότητα και φινέτσα. Για παράδειγμα, όλα τα σημεία επαφής του οδηγού με το αυτοκίνητο ξεχειλίζουν από σπορ αίσθηση. Τα αποκλειστικά καθίσματα είναι λεπτά, ενώ ο σκελετός από ανθρακονήματα και το υψηλής ποιότητας δέρμα τα κάνουν μοναδικά. Το τιμόνι ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή, με τις αλουμινένιες ακτίνες γυαλισμένες στο χέρι, να δείχνουν προς τα εμπρός σαν βέλη, και τα κόκκινα ανοδιωμένα χειριστήρια αλλαγών (shift paddles) να παραπέμπουν σε αγώνες. Η αντίθεση αλουμινίου και σκούρου δέρματος στις επιφάνειες αφής τονίζει αυτή την πολυτελή αίσθηση σπορτίφ στυλ σε διάφορες λεπτBMW Concept 8 series 17ομέρειες.

Δέρμα Merino σε Dark Brown και Fjord White διαμορφώνει ένα περιβάλλον υψηλού κύρους. Ένθετα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο γυαλισμένο στο χέρι δημιουργούν σκόπιμες αντιθέσεις και αποπνέουν μία σπορ και τεχνική αίσθηση. Επιπλέον, ο επιλογέας σχέσεων και το iDrive Controller από κρύσταλλο Swarovski με φιμέ εμφάνιση χαλαζία αποτελούν μοντέρνες στιλιστικές πινελιές για το εσωτερικό.

BMW Concept 8 series 16Γεύση από το μέλλον
Η BMW Concept 8 δίνει μία πρώτη γεύση από ένα παρεμφερές μοντέλο που η BMW θα λανσάρει την επόμενη χρονιά. Η BMW σειρά 8 Coupe θα βασιστεί στην επιτυχημένη παράδοση της εταιρείας στα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα και θα πλαισιώσει σαν ένα γνήσιο dream car την υπάρχουσα πολυτελή γκάμα. Θα συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις και σύγχρονη πολυτέλεια και θα ανεβάσει τον πήχη στην κατηγορία των πολυτελών coupe.

BMW Concept 8 Series. Return to a new era.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO