fbpx

Ειδήσεις Auto

Στυλάτο & συμπαγές SUV

Opel Crossland-X 10Το νέο Opel Crossland X είναι ένα στιλάτο και συμπαγές εξωτερικά, εξαιρετικά ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικά, με μοντέρνα διχρωμία και προηγμένη εμφάνιση SUV. Μετά την πρεμιέρα του στις αρχές Φεβρουαρίου, το ευέλικτο crossover πόλης είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας Opel X στην κατηγορία B δίπλα στο Mokka X. Το τρίτο μέλος το μεγαλύτερο Grandland X, θα λανσαριστεί στην κατηγορία C αργότερα μέσα στη χρονιά.

Opel Crossland-X 12Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 m, το νέο Crossland X είναι 16 cm μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 cm ψηλότερο.

Καινοτομίες καθημερινότητας
Το νέο μοντέλο συνοδεύεται από καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση Opel Crossland-X 16ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Σύστημα Καινοτόμων Προβολέων Full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Opel Crossland-X 18Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel OnStar με Wi-Fi Hotspot και άλλες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Επίσης: σύγχρονη τεχνολογία IntelliLink infotainment συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών. Επίσης συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται ενώ χρησιμοποιούνται με ασύρματη επαγωγική φόρτιση.

Καθίσματα με πιστοποίηση
Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, Opel Crossland-X 23εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X). Συνεχίζοντας, ο χώρος αποσκευών των 520 L – χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων – είναι κορυφαίος στην κατηγορία. Επιπλέον, η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 mm, είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών. Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X.

Κορυφαία αξιοποίηση χώρου
Ένα ‘αστικό crossover’ πρέπει να διαθέτει τολμηρή φιλοσοφία, προηγμένα χαρακτηριστικά Opel Crossland-X 24και σύγχρονο στυλ. Το νέο Crossland X τα έχει όλα, διατηρώντας παράλληλα τον κλασικό χαρακτήρα ενός Opel με βέλτιστη αξιοποίηση χώρων και τεράστια προσωπικότητα. Με μήκος 4.212 mm, πλάτος 1.765 mm και ύψος 1,605 mm, παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η Γλυπτική Τέχνη Συναντά τη Γερμανική Ακρίβεια’ συνδυάζοντας το προηγμένο στυλ με τη στιβαρότητα. Παρατηρώντας το από μπροστά, κυρίαρχο στοιχείο είναι η μάσκα με ένα απαστράπτον Opel Blitz. Προστατευτικά SUV και ασημί ένθετα μπροστά και σε όλο το κάτω τμήμα του οχήματος υποστηρίζουν μία εικόνα αυτοπεποίθησης με στοιχεία λειτουργικής και σπορ κομψότητας.

Opel Crossland-X 19Με ‘αιωρούμενη οροφή’
Μοντέρνες, πλαϊνές γραμμές διατρέχουν τη φαινομενικά ‘αιωρούμενη οροφή’, που διαχωρίζει οπτικά το πάνω από το κάτι τμήμα του οχήματος, με αποτέλεσμα να ενισχύεται οπτικά η αίσθηση μήκους του Crossland X, αλλά και η εσωτερική ευρυχωρία του. Η οροφή αποτυπώνει επίσης τη σχέση του με την κυρτή, χρωμιωμένη γραμμή παραθύρων του Opel ADAM που ‘πέφτει’ προς τα πίσω. Το εντυπωσιακό πίσω τμήμα του Crossland X υποδηλώνει ένα SUV χαρακτήρα, με τις εμφανείς, προστατευτικές ποδιές του.

Opel Crossland-X 15Αίσθηση δυναμικής οδήγησης
Το ταμπλό οργάνων και η κεντρική κονσόλα υιοθετούν σαφή δομή και οριζόντια διάταξη σε σχέση με τον οδηγό. Σαν κέντρο ελέγχου του οδηγού, το cockpit επιτείνει την αίσθηση δυναμικής οδήγησης. Μία εκτενής γκάμα κινητήρων από βενζινοκινητήρες μέχρι diesel και LPG που συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια διασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις.

Opel Crossland-X 13Με ατομικά συρόμενα πίσω καθίσματα.
Η αίσθηση ευρυχωρίας και τα κορυφαία εργονομικά καθίσματα συμβάλλουν σημαντικά στην άνεση των επιβατών. Το crossover πείθει και με το υψηλό επίπεδο ευελιξίας του, που φτάνει μέχρι τα ατομικά συρόμενα πίσω καθίσματα. Αυτά είναι διαιρούμενα 60/40 και μπορούν να μετακινούνται έως 150 mm, αυξάνοντας το χώρο αποσκευών από 410 σε 520 L μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φτάσει τα 1.255 L με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Opel Crossland-X 20Πρωτοποριακή τεχνολογία φωτισμού
Το Καινοτόμο Σύστημα Προβολέων Full LED διασφαλίζει εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι. Το προαιρετικό σύστημα Head Up Display μειώνει τον κίνδυνο διάσπασης της προσοχής, καθώς προβάλλει τα σημαντικότερα δεδομένα για την ταχύτητα, την πλοήγηση και τα συστήματα υποστήριξης στο άμεσο πεδίο ορατότητας του οδηγού.

Συστήματα υποστήριξης
Η εμπρός κάμερα Opel Eye επεξεργάζεται διάφορα δεδομένα και αποτελεί τη βάση για τα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Speed Opel Crossland-X 14Sign Recognition) και Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist). Εάν το σύστημα καταγράψει ότι ο το αυτοκίνητο απομακρύνεται τυχαία από τη λωρίδα του, τότε προειδοποιεί το οδηγό με ακουστικά και οπτικά σήματα. Επίσης, το Σύστημα διατήρησης σταθερής ταχύτητας με περιοριστή ταχύτητας (Cruise control with speed limit) κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη. Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων και συνδυάζεται με Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System).

Με πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας
Το Crossland X διατίθεται επίσης με πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) που αυξάνει τη γωνία θέασης στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου στις 180 μOpel Crossland-X 21οίρες. Η τελευταία γενιά του Προηγμένου Συστήματος Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) διευκολύνει το παρκάρισμα, αναγνωρίζοντας κατάλληλους χώρους στάθμευσης και παρκάροντας αυτόματα το όχημα. Επίσης η έξοδος από το χώρο στάθμευσης μπορεί να γίνεται αυτόματα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο οδηγός λειτουργεί μόνο τα πεντάλ. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, το θερμαινόμενο τιμόνι και το θερμαινόμενο παρμπρίζ αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.