spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο Opel Insignia Country Tourer

Νέο Opel Insignia Country Tourer

Η Opel δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να συνεχίσει την επιθετική της πορεία, ύστερα και από την πρόσφατη εξαγορά της από τον όμιλο PSA. Έτσι, μετά Insignia Grand Sport και Insignia Sports Tourer, πολύ σύντομα ένα τρίτο μοντέλο θα πλαισιώνει τη γκάμα. Το Insignia θα διατίθεται σε έκδοση ‘περιπέτειας’ με τετρακίνηση και ικανότητες εκτός δρόμου. Είναι το νέο Opel Insignia Country Tourer και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τον Ιούνιο. Λίγο αργότερα θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA, 14 – 24 Σεπτεμβρίου).

Έτοιμο για περιπέτεια
Θα εφοδιάζεται με μία ευρεία γκάμα κινητήρων – συμπεριλαμβανομένου του νέου κορυφαίου diesel. Επιπλέον, θα διατίθεται με το νέο οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και Opel Insignia Country Tourer 11επαναστατική τεχνολογία τετρακίνησης. Είκοσι χιλιοστά πρόσθετη απόσταση από το έδαφος σε συνδυασμό με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring και τη νέα πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων υποστηρίζουν τη συμπεριφορά εκτός δρόμου και προσφέρουν στο Insignia Country Tourer το πιο προηγμένο σύστημα στην κατηγορία του.

Με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες
Αντί παραδοσιακού πίσω διαφορικού, που κατανέμει ισόποσα τη ροπή στους πίσω τροχούς, το Insignia Country Tourer διαθέτει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες που επιτρέπουν μία πιο εξατομικευμένη και ακριβή μετάδοση ισχύος σε κάθε τροχό – ανεξαρτήτως οδικών ή καιρικών συνθηκών. Για εξουδετέρωση της τάσης υποστροφής σε κλειστές στροφές που το όχημα παίρνει με υψηλότερες ταχύτητες, το σύστημα, ανάλογα με την πίεση του γκαζιού και την κίνηση του τιμονιού, στέλνει περισσότερη ροπή στον εξωτερικό πίσω τροχό. Αυτό συμβαίνει χωρίς περαιτέρω παρέμβαση του οδηγού, σε κλάσμα του δευτερολέπτου και σταθεροποιεί το όχημα. Επιπλέον, στρίβει με μεγαλύτερη ακρίβεια, απαντώντας πιο αυθόρμητα στις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι πιο ουδέτερη συμπεριφορά που κάνει το όχημα πιο σταθερό και ελεγχόμενο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

‘Drive Mode Control’
Το βελτιωμένο πλαίσιο FlexRide αποτελεί τη βάση για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά ανάλογα με τις συνθήκες. Αυτό προσαρμόζει τους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και τα σημεία αλλαγών σχέσεων (στα αυτόματα) ανεξάρτητα, ή βάσει των προγραμμάτων ‘Standard’, ‘Sport’ ή ‘Tour’ που μπορούν να επιλεγούν από τον οδηγό. Το νέο, κεντρικό λογισμικό ‘Drive Mode Control’ είναι η καρδιά και η ψυχή του προσαρμοζόμενου πλαισίου. Αυτό αναλύει συνεχώOpel Insignia Country Tourer 12ς τις πληροφορίες από τους αισθητήρες και τις ρυθμίσεις και αναγνωρίζει το εξατομικευμένο οδηγικό στυλ.

Σχεδιασμένο για αποδράσεις
Η εμπρός όψη του δείχνει πιο δυναμική από αυτή του Sports Tourer. Η οριζόντια μάσκα και οι λεπτοί προβολείς δημιουργούν μία ξεχωριστή εντύπωση, ενώ η ασημί ποδιά τονίζει την αντοχή του αυτοκινήτου. Ανάγλυφα μαύρα προστατευτικά, εντυπωσιακοί θόλοι των τροχών και το κάτω τμήμα του αμαξώματος τονίζουν τη σκληροτράχηλη εμφάνιση. Όπως το εμπρός έτσι και το πίσω τμήμα περιλαμβάνει στοιχεία που υποδηλώνουν την περιπετειώδη φύση του, όπως μία ασημί ποδιά και διπλή απόληξη εξαγωγής που ενισχύουν την αίσθηση ενός χαμηλότερου και φαρδύτερου αυτοκινήτου.

Ευκολίες χειρισμού
Για ευκολότερη φόρτωση, η πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει ανέπαφα. Σε συνδυασμό με το “Keyless Open & Start” μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα είναι αρκετή για να ανοίξει η πίσω πόρτα. Με μία ακόμα κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, η πόρτα κλείνει. Για να αυξηθεί ο χώρος φόρτωσης στα 1.665 λιτ., 130 λιτ. επιπλέον συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο Insignia Country Tourer διατίθεται με προαιρετικά, αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα 40/20/40 Opel Insignia Country Tourer 10που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στη διάταξη του χώρου φόρτωσης. Οι στάνταρ ράγες οροφής επιτρέπουν τη μεταφορά φορτίων έως 100 κιλά στην οροφή.

Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 92 χιλ. , προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ευρυχωρία με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για τους πίσω επιβάτες. Η αίσθηση ευεξίας υπογραμμίζεται από το οδηγοκεντρικό cockpit, τα premium εργονομικά εμπρός καθίσματα με πιστοποίηση AGR και τα θερμαινόμενα εξωτερικά πίσω καθίσματα. Το θερμαινόμενο παρμπρίζ και το θερμαινόμενο τιμόνι διασφαλίζουν καλή ορατότητα και ζεστά χέρια αντίστοιχα τις κρύες ημέρες.

Με κορυφαίο σύστημα φωτισμού
Διατίθεται με πολυάριθμες υπερσύγχρονες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης. Ένα από τα πλέον αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η δεύτερη γενιά του καινοτόμου συστήματος προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix . Το σύστημα φωτισμού Opel LED matrix έχει τώρα 16 τμήματα LED ενσωματωμένα στον καθένα από τους πολύ λεπτούς προβολείς και περιλαμβάνει μία καινοτόμο λειτουργία ενεργού φωτισμού στροφών και μία εστιασμένη δέσμη LED που παρέχει πρόσθετο φωτισμό με εμβέλεια έως και 400 μ.. Μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται head up display, κάμερα 360° surround view, Σύστημα Διατήρησης και Προσαρμογής Ταχύτητας με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας με αυτοματοποιημένη διόρθωση διεύθυνσης και Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας.

Συνδεσιμότητα στο ζενίθ
Τα τελευταία συστήματα IntelliLink συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto εξασφαλίζουν ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. Το smartphone μπορεί ακόμα και να φορτιστεί ασύρματα, ενώ ενσωματώνεται στο σύστημα infotainment. Το επαναστατικό σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar περιλαμβάνεται στην προσφορά. Διαθέτει μία εκτενή γκάμα υπηρεσιών από αυτόματη απόκριση σε περίπτωση σύγκρουσης μέχρι υποστήριξη κλεμμένου οχήματος. Δύο νέες υπηρεσίες στη γκάμα OnStar είναι η υπηρεσία κρατήσεων, και η αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Και οι δύο υπηρεσίες βασίζονται σε συμβούλους OnStar οι οποίοι μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίου και / ή να αναζητήσουν κατάλληλους χώρους στάθμευσης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO