spot_img

Skoda Karoq

Η Skoda είναι ασταμάτητη. Δημιουργεί συνεχώς και εντυπωσιάζει. Μάλιστα η “δεξαμενή” Skoda Karoq 10μέσα από την οποία αντλεί, πλέον, τις ονομασίες των νέων της SUV προέρχεται από φυλές της Αλάσκας, εντυπωσιάζοντας και με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, η ονομασία του νέου μοντέλου της προέρχεται από μία τοπική διάλεκτο της Αλάσκα. Το KAROQ αποτελεί συνδυασμό των όρων ‘KAA’RAQ’ (car ή αυτοκίνητο) και ‘RUQ’ (arrow ή βέλος). Μία ονομασία που συμβαδίζει με όλη την τωρινή αλλά και την μελλοντική SUV γκάμα της Skoda. Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda KAROQ έχει προγραμματισθεί για τις 18 Μαΐου στη Στοκχόλμη και αποτελεί τον αντικαταστάτη του Yeti.

Skoda Karoq 11Πιο αναλυτικά, η ονομασία και ο τρόπος που προφέρεται προέρχεται από μια τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η οποία βρίσκεται σε ένα νησί στη νοτιοδυτική ακτή της Αλάσκας. Για την ονοματολογία του νέου της κόμπακτ SUV, η Skoda βασίστηκε στο συλλαβισμό του Skoda KODIAQ ώστε να υπάρχει εναρμονισμός με τα τωρινά και μελλοντικά SUV της μάρκας.

Νέα δεδομένα στην μάρκα
“Το ŠKODA KAROQ είναι ένα εντελώς νέο σχεδιαστικά SUV που θα θέσει νέα δεδομένα Skoda Karoq 14στην μάρκα μας καθώς και στην κατηγορία που τοποθετείται. Με αυτό το μοντέλο, κάνουμε το επόμενο λογικό βήμα στην στρατηγική μας για τα SUV. Το Skoda KAROQ εντυπωσιάζει με την μοναδική και ελκυστική ταυτότητά του και εισάγει – παράλληλα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της μάρκας – μία νέα, συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα στην κατηγορία των κόμπακτ SUV”, δήλωσε ο Bernhard Maier, Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda.

H πηγή έμπνευσης
Όπως και στην περίπτωση του Skoda KODIAQ, όπου οι κάτοικοι της νήσου Kodiak Skoda Karoq 17αποτέλεσαν μία πηγή έμπνευσης, έτσι και για το KAROQ ισχύει κάτι ανάλογο. Οι συντεταγμένες του απομακρυσμένου αρχιπελάγους στη νότια ακτή της Αλάσκα είναι 57°N (βόρεια) και 153°W (δυτικά), με το απίστευτο τοπίο να αποτελεί μια μαγική εικόνα. Στη τοπική διάλεκτο της φυλής Alutiiq, η λέξη αυτοκίνητο (‘car’) ερμηνεύεται ως ‘KAA’RAQ’. Οι εκεί κάτοικοι χρησιμοποιούν τον όρο ‘RUQ’ για το βέλος (‘arrow’), το σύμβολο που αποτελεί το βασικό στοιχείο στο λογότυπο της Skoda. Εν τέλει, η ονομασία του νέου κόμπακτ SUV της Skoda – το KAROQ – διαμορφώθηκε από έναν δυναμικό συνδυασμό των παραπάνω λέξεων.

Μια ισχυρή ονομασία
“Είναι σημαντικό για εμάς να δίναμε στο νέο μας SUV μία ισχυρή ονομασία, η οποία παράλληλα να αποτυπώνει την ονοματολογία των SUV μοντέλων μας. Ταυτόχρονα, Skoda Karoq 18δημιουργήσαμε μία άριστη και αξιομνημόνευτη αξία για τους πελάτες μας”, επισήμανε ο Werner Eichhorn, Μέλος του Συμβουλίου για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ.

Ως μέρος της μελλοντικής στρατηγικής της Skoda για το 2025, η μάρκα θα συνεχίσει με συνέπεια τη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας με νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια. Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται η προσθήκη νέων SUV που θα Skoda Karoq 19ακολουθήσουν μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του Skoda KODIAQ στις διεθνείς αγορές και του νέου KAROQ στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Περισσότερα στοιχεία για το νέο Skoda Karoq, ουσιαστικά τον αντικαταστάτη του Yeti θα γνωρίζουμε στις 18 Μαΐου, την ημέρα που θα παρουσιαστεί επίσημα κατά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Στοκχόλμη.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO