spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣ16.000 χλμ. με ηλεκτρικό Nissan Leaf ΑΤ - EV

16.000 χλμ. με ηλεκτρικό Nissan Leaf ΑΤ – EV

Nissan Leaf Rally 11Αυτό κι αν δεν είναι τολμηρό! Μια βρετανική ομάδα , η Plug In Adventures, ετοιμάζεται με ειδικά διαμορφωμένο ηλεκτρικό Nissan Leaf να συμμετέχει στο ράλι της Μογγολίας και να διανύσει την απόσταση των 10.000 μιλίων (16.000 χλμ.) από τη Βρετανία στη Μογγολία τον προσεχή Ιούλιο. Πρόκειται για ένα σπουδαίο και τολμηρό βήμα στην τεχνολογία, προκειμένου να απομυθοποιηθούν προκαταλήψεις για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι το πρώτο εγχείρημα του είδους με ένα ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο.

All Terrain Electric Vehicle
Το Leaf AT-EV (All Terrain ElecNissan Leaf Rally 23tric Vehicle), είναι βασισμένο στην έκδοση παραγωγής 30kWh Nissan LEAF Acenta, το οποίο παρέχει αυτονομία πάνω από 155 μίλια (250 χλμ.) με μια απλή φόρτιση. Για το εγχείρημα αυτό είναι εξοπλισμένο με ζάντες Speedline SL2 Marmora, ελαστικά Maxsport RB3, ισχυρότερα σωληνάκια φρένων και μια αλουμινένια ποδιά 6 χιλιοστών για καλύτερο κράτημα και προστασία στο δύσκολο και απαιτητικό δρόμο του.

ΘαNissan Leaf Rally 21 βλέπει και τη νύχτα
Επιπλέον, το εξοπλίσανε στην οροφή του με φωτιστικά Lazer Triple-R 16 LED ισχύος 16.400 κεριών, χαμηλής κατανάλωσης για να “βλέπει” καλύτερα στους κακοτράχαλους δρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Χάνει βάρος-προσθέτει βάρος
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αργότερα θα “ελαφρύνει” προκειμένου να έχει καλύτερη αυτονομία και χώρους για εξοπλισμό. Θα προστεθεί ελαστικό πάτωμα στα πόδια του πληρώματος. Μόνο από την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και των πίσω ζωνών θα εξοικονομηθούν περί τα 32 κιλά. Θα προστεθεί όμως σύστημα πυροπροστασίας και κιτ πρώτων βοηθειών.

Nissan Leaf Rally 22Με ρεύμα από το δρόμο
Το εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ανεφοδιάζεται στο δρόμο από κανονικές παροχές ρεύματος, δημόσιες ή οικιακές. Μάλιστα με το ίδιο αυτοκίνητο η ομάδα Plug In Adventures η οποία ιδρύθηκε το 2011, έχει επιχειρήσει και τερμάτισε με επιτυχία άλλα εγχειρήματα.

ΔοκιNissan Leaf Rally 14μασμένο στην πράξη
Το Σεπτέμβριο του 2015 η ομάδα κάλυψε σε δύο ημέρες 1.652 μίλια στη βόρεια Αγγλία, ανεφοδιαζόμενο μόνο από το δημόσιο δίκτυο. Τον Απρίλιο του 2016 ολοκλήρωσε άλλη μια διαδρομή 516 μιλίων στη βόρεια ακτή , διασχίζοντας τα Highlands της Σκωτίας. Το πλήρωμά του ήδη έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στα δύσκολα εδάφη και στην διαχείριση της πολύτιμης ηλεκτρικής του ενέργειας.

Nissan Leaf Rally 16Ο φετινός αγώνας
Το φετινό εγχείρημα είναι εξαιρετικά απαιτητικό. Το Ράλι της Μογγολίας των 16.000 χλμ. δεν μοιάζει με καμιά από τις δοκιμές που πραγματοποίησε η ομάδα. Διασχίζει από την Ευρώπη την Ασία, πάνω από απότομα βουνά, αφιλόξενους ερήμους και σκληρές στέπες. Ο αγώνας πρωτοξεκίνησε το 2004 και η φετινή διοργάνωση ξεκινά την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Ήδη οι δοκιμές του αμιγώς ηλεκτρικού αγωνιστικού Nissan Leaf ΑΤ – EV έχουν ξεκινήσει εντατικά επί Βρετανικού εδάφους, απ΄ όπου το φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO