fbpx

Ειδήσεις Auto

Ανατρέπει τα πάντα

Volkswagen ID CROZZ 11Η VW έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη στο σαλόνι της Σαγκάης. Το επαναστατικό I.D. Crozz δρομολογεί τη νέα παγκόσμια πολιτική της γερμανικής εταιρείας. Όπως είχαμε τονίσει και παλαιότερα η ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων για τον όμιλο VW, δεν αποτελεί απλά ένα βασικό πυλώνα του αύριο, αλλά ουσιαστικά και κυριολεκτικά θα αποτελέσει την μεγαλύτερη "στροφή" στην ιστορία της εταιρείας. Πρόκειται για "στόχο ζωής" και το μεγάλο στοίχημα είναι για το 2020.

Volkswagen ID CROZZ 24Κύριο λόγο αποτελεί η Ε.Ε η οποία έχει θέσει ως στόχο τον μέσο όρο εκπομπών CO2 κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας τα 95 γρ/χλμ μέχρι το 2021. Από την άλλη μεριά, στην Ασία, οι Κινέζοι έθεσαν τους δικούς τους σκληρότερους στόχους, με τους οποίους επιθυμούν διακαώς να περιορίσουν την μέση κατανάλωση καυσίμου ανά όχημα στα 5 λίτρα/100 χλμ και τις εκπομπές CO2 στα 117 γρ/χλμ.

Volkswagen ID CROZZ 18Οι Γερμανοί δια στόματος Herbert Diess έχουν θέσει ως στόχο μέχρι το 2025 να πρέπει να πουλάνε στην Κινεζική αγορά 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα. Οι Κινεζικοί στόχοι είναι οι πιο δύσκολη από όλες τις αγορές και όπως δηλώνει " ο χρόνος είναι πολύ λίγος έως το 2020, αλλά θα πρέπει να το πετύχουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με τους στόχους των εκπομπών".

Volkswagen ID CROZZ 28ID Crozz το μεγάλο στοίχημα
Το "δυνατό χαρτί" του Group VW φέρει την ονομασία ID Crozz. Πρόκειται για το πρωτότυπο που ήδη έχουμε γνωρίσει. Με διαστάσεις Golf, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, θα μπορεί να προσφέρει χώρους και άνεση ενός Passat, με αυτονομία 500 χλμ. Όσο για την τιμή του υπολογίζεται να κοστίζει όσο ένα VW Golf diesel, δηλαδή κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Volkswagen ID CROZZ 23Είναι εφοδιασμένο με 10,2″ οθόνη συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 5,8″, παράθυρα που ανοιγοκλείνουν με κουμπιά αφής και προηγμένο Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας.

Για την κίνηση του φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 306 ίππων. Ένας εξ αυτών ισχύος 102 ίππων βρίσκεται τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και ο δεύτερος των 204 ίππων βρίσκεται στον πίσω άξονα. Αναπτύσσει τελική ταχύτητα 180 χλμ και έχει αναλογία βάρους 48% μπροστά και 52% πίσω,

Volkswagen ID CROZZ 29Οι συσσωρευτές του είναι ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 81 kWh και είναι ενσωματωμένοι στο πάτωμα. Με αυτονομία 500 χλμ σε 30 λεπτά ένας ταχυφορτιστής τις επαναφορτίζει κατά 80%.

Περισσότερα από 30 ηλεκτρικά
Οι άνθρωποι της VW δεν το κρύβουν. Μέχρι το 2025 στοχεύουν να ρίξουν στην αγορά περισσότερα από 30 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι ώστε το 20-25% των πωλήσεων, δηλαδή 2 με 3 εκατομμύρια οχήματα το χρόνο να είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Πέραν του project ID στα σχέδια των Γερμανών είναι να ρίξουν στην αγορά ένα ηλεκτρικό minibus, αλλά κι ένα ηλεκτρικό SUV.

Οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι καταιγιστικές

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.