spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠως θα αποζημιωθούμε από ζημιά σε λακκούβα

Πως θα αποζημιωθούμε από ζημιά σε λακκούβα

Ζημιά από λακκούβα 10Δώστε λίγο προσοχή παθόντες και προσεχώς παθόντες και θα διαπιστώσετε πως αν όλοι μαζί λειτουργήσουμε συντονισμένα, οι δημόσιες αρχές έχουν συμφέρον να αποκαθιστούν άμεσα τις κακοτεχνίες στους δρόμους, από το να μας αποζημιώνουν εκ των υστέρων.

Χαντάκια, λακκούβες, κακοτεχνίες, δημόσια έργα και τόσα τινά που αντιμετωπίζουμε σαν οδηγοί στους δρόμους, μας κάνουν να κινδυνεύουμε, μας καταστρέφουν τις περιουσίες μας, μας ταλαιπωρούν και μας αλλάζουν τα φώτα.

Οι δικυκλιστές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο, Ζημιά από λακκούβα 14αφού τίθεται άμεσο θέμα της σωματικής τους ασφάλειας.

Οι πρώτες μας ενέργειες
Τι κάνουμε στις περιπτώσεις που πέφτουμε στη λακκούβα και καταστρέφουμε το ΙΧ μας; Πως θα αποζημιωθούμε και από πού;

Πρόκειται για έναν καθημερινό «βραχνά» τον οποίο τον αντιμετωπίζουμε όλοι, ενώ πολλές Ζημιά από λακκούβα 16φορές «δίνουμε τόπο στην οργή» και μένουμε άπραγοι.

Διεκδικείστε το δίκιο σας
Είναι καλύτερα να διεκδικούμε τις αποζημιώσεις μας, έτσι ώστε όταν αυτό το πράξουμε όλοι, τότε Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμοι, θα διαπιστώσουν ότι είναι καλύτερα να προλαβαίνουν τις λακκούβες, παρά να αποζημιώνουν τους οδηγούς.

Ζημιά από λακκούβα 22Ποιοι έχουν την ευθύνη
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών και έργων έχουν για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια έργα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή οι Περιφέρειες, Δήμοι και Κοινότητες. όσο για τις εθνικές οδούς την ευθύνη φέρουν οι ανάδοχες εταιρείες.

Ζημιά από λακκούβα 20Τι κάνουμε
Αν υποστούμε φθορά ή βλάβη λόγω κακοτεχνίας του δρόμου ή του έργου ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να ειδοποιήσει αμέσως την Τροχαία προκειμένου να βεβαιώσει επί τόπου τη φθορά του οχήματος και να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση. Αντίστοιχη βεβαίωση χορηγούν και κάποιες εταιρείες οδικής βοήθειας, όπως και η ΕΛΠΑ στους συνδρομητές της μόνον. Οι τεχνικοί βεβαιώνουν εγγράφως τη μεταφορά/ ρυμούλκηση του οχήματος λόγω βλάβης / φθοράς που προκλήθηκε από την κακοτεχνία και σε ποιο ακριβώς σημείο.

Τους τα στέλνουμεΖημιά από λακκούβα 23
Στη συνέχεια η βεβαίωση φθοράς μαζί με προσφορά αποκατάστασης της φθοράς του οχήματος ή τιμολόγιο αποκατάστασης πρέπει να κατατεθούν αντίστοιχα ή στις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου, ή
στα αρμόδια γραφεία των Περιφερειών, Δήμων και Κοινοτήτων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης.

Ζημιά από λακκούβα 21Οι αρμόδιοι Εισαγγελείς δίνουν λύσεις
Σε περιπτώσεις που είναι μπερδεμένες ως προς την αρμοδιότητα αποζημίωσης, ο παθών μπορεί να προσφεύγει στους αρμόδιους Εισαγγελείς της χώρας.

Αυτοί αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης και προωθούν την αίτηση.

Ζημιά από λακκούβα 15Το σύστημα λειτουργεί
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς: «Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών –θυμάτων των κακοτεχνιών που έχουν προσφύγει για να αποζημιωθούν, έχει ήδη αποζημιωθεί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη Δικαστικές αποφάσεις στις περιπτώσεις που εκτός από τις υλικές ζημιές υπάρχουν και σωματικές βλάβες».

Στο δια ταύτα
Μην χαριζόμαστε σε κανένα! Διεκδικούμε το δίκιο μας και τις ζημιές που έχουμε υποστεί. Κι αν υπάρχει φίλος – γνωστός δικηγόρος, ρωτάμε τις όποιες απορίες μας. Δεν χάνουμε τίποτα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO