spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΙούνιο στην κυκλοφορία ο δρόμος Ποτίδαιας

Ιούνιο στην κυκλοφορία ο δρόμος Ποτίδαιας

Αξονας Ποτίδαιας 15Αισίως αναμένουμε τον Ιούνιο να παραδοθούν στην κυκλοφορία τα 3 από τα 4 συνολικά χλμ. του τμήματος Θεσσαλονίκης – Μουδανίων – Κασσάνδρας. Μετά από ταλαιπωρία 10ετιών, μόλις το 75% του δρόμου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, τα 3 χλμ., ενώ τα υπόλοιπο 25%, το τελευταίο χιλιόμετρο θα καθυστερήσει…

Σα “μάνα εξ ουρανού” περίμεναν ντόπιοι και παραθεριστές την παράδοση του όλου έργου, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρχει συνέχεια με απρόβλεπτη ημερομηνία παράδοσης. Αν και αρχικά η παράδοση του έργου ήταν προγραμματισμένη για το Πάσχα, εν τούτοις τώρα μετατίθεται για τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολο Αντωνούδη.

Αξονας Ποτίδαιας 12Το έργο αυτό πρόκειται να παραδοθεί χωρίς το τελευταίο ένα χιλιόμετρο, ακριβώς πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Για το τμήμα αυτό είναι απαραίτητη νέα δημοπράτηση μετά την επίλυση του ζητήματος των απαλλοτριώσεων. Δυστυχώς δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων. Και το όλο θέμα συνεχίζεται δίχως να υπάρχει τη στιγμή αυτή χρονοδιάγραμμα εξ αιτίας του μεγάλου κόστους των απαλλοτριώσεων.
Αξονας Ποτίδαιας 14Το τμήμα το οποίο αναμένεται να παραδοθεί θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση.

Σχετικά με το τμήμα που κατασκευάζεται από τη Θέρμη έως τη Γαλάτιστα, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες και θα δοθεί στην κυκλοφορία. Θα απομείνει ένα τελευταίο τμήμα, μήκους 4 χλμ. από την Αγία Αναστασία έως το έτοιμο τμήμα που οδηγεί στον Πολύγυρο.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO