spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣNissan NISMO & Motul

Nissan NISMO & Motul

Πρόκειται για μια σημαντική ιστορία για τη Motul. Η αντίληψη της καταγωγής της τη βοηθά να χαράζει την πορεία προς το μέλλον και μέρος αυτής της ιστορίας είναι η μακροχρόνια και πιστή σχέση με τη Nissan NISMO, τον ιαπωνικό γίγαντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Motul Team 2017 Nissan GT-R GT3-01Από τους καναπέδες στις πίστες
Η Motul έχει υποστηρίξει για πολλά χρόνια τα αυτοκίνητα της NISMO, που λαμβάνουν μέρος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες Blancpain GT, ιδιαίτερα μετά το λανσάρισμα της Nissan GT Academy, που μετακίνησε με επιτυχία τους παίκτες από τις κονσόλες και τους καναπέδες, στο πιλοτήριο των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Nissan, οι οποίοι ανταγωνίζονταν τους επαγγελματίες οδηγούς.
Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού είναι η υποστήριξη που παρείχε η Motul ως συνεργάτης λιπαντικών προϊόντων το 2015, στους οδηγούς της Ομάδας RJN της Nissan GT Academy Katsumasa Chiyo, Alex Buncombe και Wolfgang Reip, οι οποίοι διεκδίκησαν το Πρωτάθλημα Blancpain Endurance Series Pro Drivers.

Motul Team 2017 Nissan GT-R GT3-02Διακρίσεις με τη…σέσουλα
Η υποστήριξη αυτή προστίθεται στη μακρά και διαρκή συνεργασία με τη NISMO στους αγώνες GT της Ιαπωνίας η οποία έχει οδηγήσει έως σήμερα σε δύο τίτλους οδηγών το φημισμένο αυτοκίνητο της Motul #23 (2014 & 2015) ανάμεσα στους 14 τίτλους GT500 τα τελευταία 14 χρόνια, συν το παγκόσμιο τίτλο FIA GT1 της Nissan το 2011.

Motul #23 στο Super GT
Κατά τη φετινή αγωνιστική χρονιά οι δεσμοί μεταξύ των δύο εταιρειών ενισχύονται ακόμη περισσότερο με την είσοδο της Nissan NISMO στους αγώνες Blancpain GT Endurance Nismo 10W60 4L 04Cup, η οποία θα τρέξει υπό τη σημαία της Motul Team RJN. Δύο Nissan GT-R NISMO GT3 θα συμμετάσχουν στην κατηγορία Pro class και ο σχεδιασμός της νέας – για το 2017 – εμφάνισης έχει εμπνευστεί από το αυτοκίνητο της Motul #23 στο Super GT.
Τα αυτοκίνητα GT3, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επίσημης περιόδου δοκιμών στο πρωτάθλημα Circuit Paul Ricard, στη νότια Γαλλία, θα έχουν στο τιμόνι τους κορυφαίους διεθνείς οδηγούς της NISMO, πρώην νικητές του Academy GT και νέους επίδοξους οδηγούς αγώνων GT: #22 – Struan Moore (Μεγάλη Βρετανία), Matt Parry (ΜΒ), Matt Simmons (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) και #23 – Alex Buncombe (ΜΒ), Katsumasa Chiyo (ΙΑΠΩΝΙΑ), Lucas Ordonez (ΙΣΠΑΝΙΑ).

Nismo Comp Oil 2193E 5W40 1L HD 06Υποστήριξη υψηλών προδιαγραφών
Τέτοια αυτοκίνητα χρειάζονται εξειδικευμένα προϊόντα και για αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας, η γκάμα προϊόντων NISMO Competition Oil by Motul είναι μια ξεχωριστή κατηγορία. Αποτελείται από τέσσερα προϊόντα (3 λιπαντικά κινητήρων και 1 διαφορικού), ειδικά σχεδιασμένα για το Nissan GT-R NISMO GT3, συμπεριλαμβανομένου των 2193Ε 5W40 και του 2189E 75W140, τα οποία συστήνονται από τον κατασκευαστή.

Nismo Comp Oil 2108E 0W30 1L HD 05Όρεξη για επιδόσεις
Hélène Zaugg, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Motul: «Εκτός από την αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την αστείρευτη όρεξη για επιδόσεις και ποιότητα, έχουμε και κάτι άλλο κοινό με τη Nissan και τη NISMO: δίψα για την πρόκληση. Οι Αγώνες Blancpain Endurance είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του GT στον κόσμο και όταν η Nissan NISMO μας ζήτησε να τη στηρίξουμε περαιτέρω σε αυτόν τον χώρο, δεν διστάσαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο! Δείτε στις 22-23 Απριλίου τον πρώτο αγώνα της σεζόν στη Monza».Nismo Comp Oil 2212E 15W50 1L HD 07
Takao Katagiri, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NISMO: «Η Motul είναι διαχρονικά ένας σημαντικός συνεργάτης της NISMO, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής συνεργασίας στο Super GT για πολλά χρόνια και με επέκταση της συνεργασίας μας στο περσινό ετήσιο Φεστιβάλ της NISMO. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε περαιτέρω αυτή τη σχέση και να συνεργαστούμε με τη Motul στα Nissan GT-R NISMO GT3s στους Αγώνες Blancpain GT Endurance Cup».

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO