spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο κυνήγι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Στο κυνήγι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Προσοχή σε όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστα αυτοκίνητα στους δρόμους. Από τα μέσα Μαΐου ξεκινά επιχείρηση εντοπισμού όλων των ανασφάλιστων οχημάτων με όλα τα Ανασφάλιστα οχήματα 14επακόλουθα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα εξετάζονται εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία της τελευταίας 3ετίας, έτσι ώστε να εντοπίζονται και οι περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν στα χέρια τους ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος όπως ανέφερε στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος στο φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, ταΑνασφάλιστα οχήματα 13 οποία δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Στο διαδίκτυο τα στοιχεία
Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι η διαδικασία που θα ακολουθήσουν για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων τοποθετείται στα μέσα Μαΐου. Σήμερα εξετάζονται τα στοιχεία της τελευταίας 3ετίας, ώστε να καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν όλες εκείνες οι περιπτώσεις οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα θα εξακριβωθεί και ποιοι από αυτούς δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όλα αυτά τα στοιχεία που θα προκύψουν θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος ή διαφωνίας, ενώ στη συνέχεια αφού προκύψουν Ανασφάλιστα οχήματα 12αποτελέσματα, θα γίνει το δεύτερο βήμα που είναι η ειδοποίηση, η επιβολή προστίμων και η υποχρέωση αυτών των περιπτώσεων να ασφαλιστούν.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Χατζηθεοδοσίου, επεσήμανε ότι αυτά τα οχήματα εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες, όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα, αλλά και σε εταιρείες, σε πολίτες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης και της θέσης τους να λειτουργήσουν έχοντας να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις «ανασφάλιστου αυτοκινήτου».

Ανασφάλιστα οχήματα 11Και συνέχισε τονίζοντας ότι, “είναι κοινωνική αδικία κάποιοι να πληρώνουν για να είναι ασφαλισμένοι και νομοταγείς και κάποιοι άλλοι να κυκλοφορούν παράνομα με την ανοχή των μηχανισμών του κράτους και την αδυναμία του να εφαρμόσει την νομοθεσία”.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανασφάλιστος στο δρόμο σημαίνει ότι αν συμβεί κάτι, τότε ο ιδιοκτήτης του μπορεί πολύ εύκολα να χάσει όλη του την περιουσία, εξ αιτίας του γεγονότος ότι θα κληθεί να αποζημιώσει τόσο τη ζημιά που προκάλεσε, όσο και τις σωματικές βλάβες αν υπάρχουν κι εκεί η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO