spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣJeep Compass το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα?

Jeep Compass το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα?

JEEP Compass 12Η εικόνα της Jeep αλλάζει εντυπωσιακά. Μετά το Renegade και το ολοκαίνουργιο Compass θα εφοδιάζεται με μικρό κινητήρα βενζίνης 1.4L MultiAir2 με 140 ίππους FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων ή με 1.4L MultiAir2 των 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων. Το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι και πιθανολογούμε το Σεπτέμβριο να το έχουμε στη χώρα μας. Μάλιστα ακούγεται ότι θα κοστίζει περί τις 25.000€. Τίποτα επιβεβαιωμένο ακόμη.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μοντέλο JEEP Compass 14για την FCA, διότι είναι το νέο Premium Compact SUV της Jeep που συνδυάζει την πολυτέλεια, την τεχνολογία και μία πλειάδα ενεργητικών και παθητικών συστημάτων υποστήριξης με την θρυλική εκτός δρόμου ικανότητα των Jeep. Όλα τα παραπάνω, συνυπάρχουν εντυπωσιακά σε ένα όχημα με ξεχωριστή και διαχρονική σχεδίαση που αποπνέει το συναίσθημα Jeep.

Γκάμα κινητήρων
Παρουσιάζει εξεραιτικό ενδιαφέρον η γκάμα των κινητήρων και η μετάδοση κίνησης νέου Jeep Compass. Όλα είναι βασισμένα σε μια νέα φιλοσοφία, αυτή που πρωτοχάραξε το χαρισματικό Renegade.

JEEP Compass 24Στους κινητήρες βενζίνης θα έχουμε:
1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 140 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.
1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.

Στους diesel θα εξοπλίζεται με:
1.6L MultiJetII με Stop&Start, 120 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.
2.0L MultiJetII με Stop&Start 170 ίππων, 4WD/Low με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων.
Πλήρης γκάμα κινητήρων με μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

JEEP Compass 15Εξωτερικά
Το νέο Compass είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, το οποίο ενσωματώνει δυναμικά όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της εμβληματικής φίρμας. Τα τραπεζοειδή ανοίγματα στους θόλους εντείνουν τον δυναμικό χαρακτήρα του, οι λεπτομέρειες από γυαλιστερό μαύρο στα εμπρός φωτιστικά σώματα, τη μάσκα της Jeep, τις κολώνες του παρ-μπριζ και την οροφή, τονίζουν την premium πλευρά του, ενώ η επικλινής οροφή δίνει τον σπορ τόνο χωρίς να μειώνει το διαθέσιμο χώρο για τους επιβάτες.

JEEP Compass 26Premium εσωτερικό
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο εσωτερικό του, προκειμένου να ενσωματώνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της έννοιας premium. Τα υλικά, η εργονομία και η απόλυτη συναρμογή βρίσκονται σε υψηλό βαθμό που θα ικανοποιήσει κάθε απαίτηση.
Ο εντυπωσιακής σχεδίασης πίνακας οργάνων ενσωματώνει έγχρωμη οθόνη LED διάστασης έως 7 ιντσών η οποία JEEP Compass 29απεικονίζει τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν. Ακόμη, στο κέντρο της κονσόλας φιλοξενείται οθόνη αφής μέχρι και 8,4 ιντσών του συστήματος infotainment U Connect νέας γενιάς, συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto για απόλυτη συνεργασία με κινητά τηλέφωνα. Ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται ο περιστροφικός διακόπτης του συστήματος τετρακίνησης, τα χειριστήρια του κλιματισμού, οι θύρες σύνδεσης και φόρτισης φορητών συσκευών και το κουμπί του ηλεκτρικού χειρόφρενου.

JEEP Compass 17Εκδόσεις
Θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited (η πληρέστερη όσον αφορά τον εξοπλισμό) και Trailhawk (η ικανότερη εκτός δρόμου έκδοση, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκ.) Η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε, κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.4 μέχρι και 2 λίτρα, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 9τάχυτο αυτόματο, τετρακίνηση ή κίνηση σε δύο τροχούς, προσφέρει 6 συνδυασμούς μηχανικών συνόλων ικανούς να καλύψουν κάθε ανάγκη μετακίνησης.

JEEP Compass 21Jeep Active Drive – Jeep Selec-Terrain
Το νέο Jeep Compass εξοπλίζεται με δύο συστήματα μόνιμης τετρακίνησης, το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαθέσουν το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που την χρειάζεται. Και τα δύο, ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain που προσφέρει 5 διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Επιλέγοντας Auto, Snow, Sand, Mad ή Rock (η τελευταία μόνο στο Trailhawk) οJEEP Compass 25 οδηγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε έδαφος και να κινηθεί με άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα συστήματα τετρακίνησης προσφέρουν ασφάλεια εκτός δρόμου αλλά και οικονομία καθώς είναι εξοπλισμένα με ένα έξυπνο σύστημα άμεσης αποσύνδεσης του πίσω άξονα το οποίο απεμπλέκει την τετρακίνηση όταν δεν απαιτείται και την επαναφέρει ακαριαία όταν χρειαστεί, ανεξαρτήτως ταχύτητας και χωρίς καμία εμπλοκή του οδηγού.

Ασφάλεια
Στο νέο Compass ο κλωβός ασφαλείας είναι από ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό άνω του 65% και με περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και πJEEP Compass 10αθητικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων είναι: ειδοποίηση επερχόμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα, ειδοποίηση τυφλών σημείων και παρακολούθηση κάθετης κίνησης κατά το ξεπαρκάρισμα, κάμερα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα υποβοήθησης παράλληλης και κάθετης στάθμευσης, ενεργό cruise control, και σύστημα ευστάθειας ESC με σύστημα αποφυγής ανατροπής.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO