spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤα Τέμπη στην κυκλοφορία

Τα Τέμπη στην κυκλοφορία

Siragga Tempon 11Η μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων δίνεται στην κυκλοφορία. Είναι γεγονός ότι, η σήραγγα Τεμπών είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας και των Βαλκανίων και θα σώσει κυριολεκτικά δεκάδες ζωές, ενώ θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς. Η παράδοση στην κυκλοφορία αναμένεται 31 Μαρτίου ή το αργότερο στις 3 Απριλίου.

Siragga Tempon 14Επιτέλους το έργο αυτό ολοκληρώνεται μετά από 45 χρόνια εργασιών. Είναι αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή στα οδικά έργα με το τελευταίο τμήμα να ενώνει οριστικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να κατεβάζει τον χρόνο σε περίπου 4 ώρες και 15 λεπτά. Μετά την παράδοση του έργου αυτού κανένα από τα 503χλμ της διαδρομής Αθηνών – Θεσσαλονίκης δεν θα είναι παλιός εθνικός δρόμος.

Siragga Tempon 15Η μεγαλύτερη σήραγγα στο τμήμα των Τεμπών έχει μήκος 6 χλμ. Συνολικά, η κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων και μία δίδυμη σήραγγα στον Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, 14 χιλιόμετρα ανοιχτών δρόμων , 17 χλμ. από δευτερεύουσες οδούς και οδούς εξυπηρέτησης και ακόμη 22 γέφυρες, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, κτίρια εξυπηρέτησης σηράγγων, κ.α. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 νέοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανά κατεύθυνση.

Siragga Tempon 16Η ολοκλήρωση του όλου έργου σηματοδοτεί νέες χρονικές αποστάσεις για κάθε προορισμό, αλλά πάνω απ΄ όλα κορυφαία οδική ασφάλεια. Και το γεγονός αυτό έχει τη σημασία του, αφού όλες τις περασμένες 10ετίες το τίμημα θανάτων στην κοιλάδα των Τεμπών ήταν τεράστιο για τη χώρα.

Τώρα μέσω του νέου αυτού έργου η απόσταση από Αθήνα για Κατερίνη θα διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά, από Θεσσαλονίκη για Λάρισα μία ώρα και 15 λεπτά, ενώ από Θεσσαλονίκη για Λαμία μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά. Και όλα αυτά με τη μέγιστη ασφάλεια που μπορούν να μας παρέχουν οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, αλλά και οι σήραγγες. Φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών η παράδοση του τόσο σημαντικού αυτού έργου στην κυκλοφορία.

Siragga Tempon 12Ιόνια οδός
Είναι πολύ ευχάριστο να αναφερόμαστε στην ολοκλήρωση και άλλων σημαντικών οδικών έργων, τα οποία θα έπρεπε, όμως, να είχαν ολοκληρωθεί 10ετίες πριν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Στην Ιόνια οδό στην Ήπειρο, η ολοκλήρωση των έργων βρίσκεται στο 89,23%. Τώρα από Ρίο προς Ιωάννινα η διαδρομή από 3 ώρες που είναι σήμερα θα ολοκληρώνεται σε μία ώρα και 40 λεπτά. Τα 196 χλμ. του συνολικού έργου περιλαμβάνουν 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις. Έργο πνοής όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Siragga Tempon 17Ολυμπία οδός
Κι εδώ φαίνεται ότι το όλο έργο πηγαίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Με την αποπεράτωση του έργου η διαδρομή Αθήνας – Πάτρας των 201,5 χλμ. θα ολοκληρώνεται σε μια ώρα και 50 λεπτά με μέση ωριαία ταχύτητα 120 χλμ/ώρα. Το συνολικό έργο στην Πελοπόννησο περιλαμβάνει 12 σήραγγες μήκους 16 χλμ. με τις 4 από αυτές να έχουν μήκος 8,2 χλμ. Στην περιοχή Παναγοπούλας, μεταξύ Αιγίου και Ρίου, η μεγαλύτερη σήραγγα λεχει μήκος 4 χλμ. και είναι η τρίτη μεγαλύτερη στη χώρα.

Siragga Tempon 18Αυτοκινητόδρομος Ε65
Η ολοκλήρωσή του μειώνει την απόσταση μεταξύ Τρικάλων και Ξυνιάδων (32 χλμ. από τη Λαμία) κατά 30 λεπτά. Ένας δρόμος συνολικού μήκους 80 χλμ. Μένει τώρα το τμήμα από Ξυνιάδα προς Λαμία, μήκους 32,5 χλμ. το οποίο ξεκινά εντός της χρονιάς για να παραδοθεί στο τέλος του 2020. Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί γρήγορα.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO