spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΓια ασφαλέστερους δρόμους

Για ασφαλέστερους δρόμους

Οδική ασφάλεια 01Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την οδηγική συμπεριφορά και ασφάλεια θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 18 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί στον Λευκό Πύργο. Επειδή τον τελευταίο καιρό αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα με θύματα ποδηλάτες και ανυποψίαστους πεζούς σε όλη τη χώρα, διοργανώνεται Ημερίδα Οδηγικής συμπεριφοράς και Ασφάλειας, από τον ποδηλατικό όμιλο “ΣΦΕΝΔΑΜΟ”, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Φυσικής ΑΠΘ, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι μας πάνω σε θέματα ασφαλείας κατά την χρήσηΟδική ασφάλεια 03 του ποδηλάτου της μοτοσικλέτας, και του αυτοκινήτου τόσο εντός όσο και εκτός αστικών κέντρων. Προσπάθεια όλων είναι να βελτιώσουμε την βασική μας παιδεία απέναντι στον συνάνθρωπό μας που βρίσκεται είτε από την θέση του πεζού είτε του οδηγού. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν και θα αναζητηθούν απαντήσεις οι οποίες θα προάγουν την συνύπαρξη μεταξύ πεζών, δικυκλιστών και αυτοκινητιστών.

Οδική ασφάλεια 02Τοποθεσία εκδήλωσης
Η ημερίδα θα διεξαχθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ,μπροστά από τον Λευκό Πύργο στην παραλία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Μαρτίου. Θα ξεκινήσει στις 11.00πμ και θα ολοκληρωθεί στις 13.00μμ. Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθεί συζήτηση για θέματα και προβληματισμούς της καθημερινής μετακίνησης.

Οδική ασφάλεια 04Διοργάνωση
Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο “ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ” με συνδιοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης , και το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Εισηγητές θα είναι έμπειροι άνθρωποι του χώρου, με γνώση κι εμπειρία πάνω στο τροχαίο ατύχημα. Εξ ίσου ενδιαφέρουσα είναι και οι εισηγήσεις τους.

Οδική ασφάλεια 05Εισηγητές & θεματολογία
1. Στέργιος Μανώλης – Δημοσιογράφος με θέμα “Οδηγική συμπεριφορά και ατύχημα”
2. Χριστίνα Σφέτσιου -Φυσικός με θέμα “Φυσική – Τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου”.
3. Πολάτογλου Χαρίτων- καθηγητής Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ με θέμα ” Οι επιπτώσεις ενός ατυχήματος & οι νόμοι της φυσικής”.
4. Δημήτριος Ναλμπάντης –Διδ. Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος με θέμα ” Οδηγική ασφάλεια & ανθρώπινος παράγοντας”.
5. Ιωάννης Χατζηγιάννης- Μέλος Δ.Σ. ΠΑΣΘ με θέμα ” Αστική μετακίνηση με ποδήλατο”.

Στον χώρο της εκδήλωση θα παρευρίσκεται η Nissan η οποία στηρίζει αυτή την προσπάθεια όπως και το κατάστημα ποδηλάτων «Ποδηλατόραμα» που θα δίνει την δυνατότητα σε ποδηλάτες να πραγματοποιήσουν τεστ στα νέα μοντέλα της ΙDEAL bikes- SCOTT και e-Bike.Οδική ασφάλεια 06

Παράλληλα θα γίνει και η παρουσίαση για την πρώτη τράπεζα αίματος που δημιουργήθηκε για ποδηλάτες από τον σύλλογο αστικής ποδηλασίας Θεσσαλονίκης.

Μέρος της εκδήλωσης θα μεταδοθεί σε Live streaming μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Livemedia.gr, όπου για τον σκοπό αυτό θα προετοιμάστηκαν τηλεοπτικά σπότ με θέμα την οδηγική συμπεριφορά των ποδηλατών στους ελληνικούς δρόμους.

Χορηγοί εκδήλωσης
IDEAL BIKES- SCHIMANO- LUX- NISSAN
Χορηγοί επικοινωνίας εκδήλωσης
LIVEMEDIA

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO