spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣΝέο SEAT Leon

Νέο SEAT Leon

SEAT Leon 10H SEAT συνεχίζει τη μεγαλύτερη και πιο “επιθετική” προϊοντική πολιτική στην ιστορία της με το νέο SEAT Leon, έναν από τους τρείς βασικούς πυλώνες της μάρκας. Το νέο μοντέλο διαθέτει άνεση, τεχνολογία, ποιότητα, σχεδίαση, δυναμισμό, λειτουργικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με μια ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική προεξοφλούν την τοποθέτηση του νέου Leon ως μία από τις πληρέστερες επιλογές της κατηγορίας C.

SEAT Leon 17Γκάμα κινητήρων
Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις diesel, βενζίνης και CNG. Στο ντίζελ
περιλαμβάνει τον αναβαθμισμένο 1.6 TDI που πλέον αποδίδει 115 PS ενώ οι πετρελαιοκινητήρες ξεκινούν από τον 1.6 TDI 90hp και φτάνουν έως τον κορυφαίο 2.0 TDI 184hp.

Στους κινητήρες βενζίνης το εύρος ισχύος κυμαίνεται από 86 έως 300hp για την έκδοση Cupra. O γνωστός 3κύλινδρος 1.0lt TSI 115hp, προσφέρεται πλέον στην τελευταία του εκδοχή και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, η γκάμα περιλαμβάνει 5-τάχυτα ή 6-τάχυτα χειροκίνητα κιβώτια καθώς και το κορυφαίο, διπλού συμπλέκτη DSG με έξι ή επτά ταχύτητες.

SEAT Leon 16Εμπορική πολιτική
Με μια ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική λανσάρει η SEAT Τεχνοκάρ το νέο Leon στην Ελληνική αγορά. Οι τιμές του ανανεωμένου μοντέλου ξεκινούν από τα €13.545 (Leon SC 1.2 TSI 86hp Reference), ενώ ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα βασικών τιμών για την γκάμα του 5θ Leon:

ΤSI 115hp Reference: €15.345
1.4 TSI 125hp Style: €17.000
1.4 TSI ACT 150hp Xcellence: €18.845
1.8 TSI 180hp FR: €19.450
1.6 ΤDI 115hp Reference: €16.150
2.0 TDI 150hp Xcellence: €20.245
2.0 TDI 184hp FR: €21.645

SEAT Leon 19Νέα έκδοση XCELLENCE
Το νέο Leon διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού. Τη βασική έκδοση Reference, την γνωστή σε όλους Style και την πιο σπορ σειρά FR. Το νέο highlight είναι η έκδοση XCELLENCE, με πιο πολυτελή προσανατολισμό. Διαθέτει διακριτική ταπετσαρία, εκτεταμένα διακοσμητικά στοιχεία και φωτισμό καμπίνας multi-color. Εξωτερικά το νέο SEAT Leon ξεχωρίζει με την εμπρόσθια μάσκα με διακοσμητικά χρωμίου, τους νέους προφυλακτήρες, το νέο χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων και τους πίσω δείκτες LED. Εσωτερικά διακοσμείται με φιλέτο αλουμινίου με το λογότυπο XCELLENCE στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών, LED πακέτο εσωτερικού φωτισμού και Keyless Entry System.

Με επιθετική σχεδίαση
Εξωτερικά, οι σχεδιαστικές γραμμές ανανεώνονται και γίνονται πιο έντονες και κοφτερές εμπρός και πίσω, έτσι ώστε το μοντέλο να αποκτήσει μια πιο συμπαγή εικόνα. Ο νέος προφυλακτήρας ενισχύει με τη σειρά του το μέγεθος του αυτοκινήτου παράλληλα με την αύξηση του μήκους της χρωμιωμένης μάσκας κατά 40cm, SEAT Leon 15χαρακτηριστικό που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερης κατηγορίας οχήματα.
Εσωτερικά, η ποιοτική ανανέωση του Leon περιλαμβάνει την υιοθέτηση ηλεκτρικού χειρόφρενου καθώς και φωτισμό καμπίνας LED, η ένταση του οποίου ρυθμίζεται από την, επίσης νέα, οθόνη αφής 8 ιντσών.

Αξίζει να αναφερθεί η βελτίωση των εξωτερικών προβολέων, ειδικά στις εκδόσεις με φώτα Full-LED, τεχνολογία που ανταποκρίνονται ακόμα και στις χειρότερες καιρικές συνθήκες. Η τεχνολογία LED έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για πρώτη φορά και στα φώτα ομίχλης του νέου Leon.

Με εξελιγμένα συστήματα
Τώρα διαθέτει τις τελευταίες τεχνολοSEAT Leon 14γικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, το Traffic Jam Assist λειτουργεί σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας και την κάνει πιο υποφερτή για τον οδηγό. Χάρη στη συνδυαστική λειτουργία του Lane Assist και ACC, σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και μικρές ταχύτητες κίνησης, το νέο Leon επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα μέσα στα όρια του συστήματος. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες μέχρι 60km, το σύστημα παρέχει υποστήριξη διατήρησης ταχύτητας και υποβοήθηση λωρίδας.

SEAT Leon 20Εξοπλίζεται ακόμη με Αdaptive Cruise Control, Pedestrian Protection System, με την τελευταία γενιά Easy Connect Infotainment system, το SEAT Full Link και το SEAT ConnectApp. Το Media System Plus, διαθέτει πλέον οθόνη 8 ιντσών, ενώ διαθέτει για πρώτη φορά το Connectivity Box που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphone ενώ εξοπλίζεται και με ενισχυτή σήματος GSM.

SEAT Leon – Technology Video

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO