spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣSssangyong ΧAV-L

Sssangyong ΧAV-L

Ssangyong XAV-L_ 04Το concept XAV-L παίρνει το όνομά του από τα αρχικά των λέξεων eXciting Authentic Vehicle Long SUV και παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Το νέο πρωτότυπο βασίζεται στη φιλοσοφία σχεδίασης «Robust, Specialty, Premium» και αποτελεί ένα αυθεντικό SUV. Εσωτερικά επικρατεί μια εικόνα άνεσης η οποία πλαισιώνεται από σύγχρονη αισθητική που επιτείνεται από τον κρυφό φωτισμό. Παράλληλα, τα έξυπνα συστήματα επικοινωνίας του αυτοκινήτου επιτρέπουν ελεύθερη επικοινωνία των επιβατών μεταξύ τους, με το αυτοκίνητο ακόμα και με το σπίτι.

Ssangyong XAV-L_ 03Οι τρεις σειρές καθισμάτων, είναι διαμορφωμένες σε διάταξη 2-3-2. Οι 5 θέσεις που ορίζουν τη 2η και 3η σειρά καθισμάτων, όλες συμπτύσσονται και μετακινούνται για να μεγιστοποιήσουν τη αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση επιβατών και αποσκευών στο εσωτερικό, προκειμένου να ικανοποιηθούν τόσο οι απαιτήσεις που έχει ο αγοραστής τόσο ενός SUV, όσο και ενός MPV.

Το XAV-L προσφέρει επιλογή ανάμεσα σε 2 κινητήρες, 1.5 λίτρου βενζίνης 163 ίππων και 1,6 λίτρου diesel 135 ίππων και οι δύο προδιαγραφών Euro 6, με την επιλογή συνδυασμού με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση στους δύο τροχούς.

Ssangyong XAV-L_ 07Με πακέτα ασφαλείας
Είναι εφοδιασμένο με ένα πακέτο σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα συστήματα που εφοδιάζουν και τώρα τα Tivoli & XLV, όπως είναι τo Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος (AEBS), η Αυτόματη Απ-Ενεργοποίηση Προβολέων Υψηλής Δέσμης (HBA) και το Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα (LKAS).

Ssangyong XAV-L_ 05Παράλληλα, το XAV-L διαθέτει Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (BSD) και Σύστημα Υποβοήθησης Αλλαγής Λωρίδας (LCA), που και τα δύο βοηθούν τον οδηγό να ανιχνεύσει έγκαιρα αν υπάρχει οπίσθια ερχόμενο εμπόδιο που δεν είναι ορατό από τον πλευρικό καθρέπτη (τυφλό σημείο), ώστε να αλλάξει λωρίδα με ασφάλεια. Επίσης υπάρχει και το Σύστημα Προειδοποίησης για την Κυκλοφορία Όπισθεν του Οχήματος (RCTA), που περιορίζει τον κίνδυνο οπίσθιας ή πλευρικής πρόσκρουσης.

Ssangyong XAV-L_ 06Δικτυωμένο περιβάλλον
Προσφέρει ένα πλήρως δικτυωμένο περιβάλλον για οδηγό και επιβάτες. Υπάρχει οθόνη αφής 10,25 ιντσών για την εύκολη χρήση του συστήματος infotainment, ενώ το wi-fi hotspot επιτρέπει στους επιβάτες της 2ης & 3ης σειράς να χρησιμοποιούν τις έξυπνες συσκευές τους μέσω μια απλής σύνδεσης διαδικτύου. Παράλληλα, οι λειτουργίες των συστημάτων πλοήγησης, κλιματισμού & infotainment, μπορούν να ελεγθούν μέσω σχετικής εφαρμογής σε smartphone, ενώ μέσω της τεχνολογίας Link to Home IOT (Internet of Things) οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με το σπίτι τους και να χειρίζονται, εξ αποστάσεως, οικιακό εξοπλισμό όπως τις κάμερες ασφαλείας, το συναγερμό ή τον κλιματισμό.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO