spot_img

Toyota i-TRIL

Toyota i-TRIL Concept 11Με στόχο να προσφέρει κάθετες λύσεις σε θέματα μετακινήσεων στα αστικά κέντρα, η Toyota παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης αυτές τις ημέρες (9-19 Μαρτίου) το πειραματικό i-TRIL. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση η οποία παραπέμπει σε κάψουλα μετακίνησης του μέλλοντος. Δεν είναι όμως τίποτε άλλο από μια “συγχώνευση” αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας σε ένα.

Toyota i-TRIL Concept 13Σχεδιασμένο να μεταφέρει έως και τρία άτομα, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εσωτερικό, γεγονός που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Ανάμεσα στα πολλά υψηλής τεχνολογίας συστήματα που διαθέτει είναι και η δυνατότητα να κινείται κανονικά με τον οδηγό να έχει τον έλεγχο του οχήματος ή και εντελώς αυτόνομα, δηλαδή ο οδηγός να ασχολείται με τα δικά του και το όχημα να κινείται εντελώς αυτόνομα.

Toyota i-TRIL Concept 14Για την κίνησή του φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας, με την κίνηση να βρίσκεται στον πίσω άξονα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του έχει αυτονομία 300 χλμ. με μια μόλις φόρτιση, βάρος που φτάνει τα 600 κιλά, και κύκλος στροφής τα 4 μέτρα. Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει το πότε η Toyota θα το περάσει στην γραμμή παραγωγής. Απλά παίρνουμε μια καλή “γεύση” για το τι ετοιμάζει αυτός ο κορυφαίος Ιάπωνας κατασκευαστής.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO