spot_img
HomeAUTOΕΙΔΗΣΕΙΣGeneva International Motor Show 9-10 Μαρτίου

Geneva International Motor Show 9-10 Μαρτίου

No 01 a Geneva International Motor Show 2017Σήμερα άνοιξε τις πύλες του το 87ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για τους δημοσιογράφους. Από 9 έως και 19 Μαρτίου θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Με πληθώρα νέων μοντέλων και τεχνολογιών η όλη διαδικασία διεξάγεται από τη “σκιά” της χθεσινής συμφωνίας εξαγοράς του ευρωπαϊκού σκέλους της GM, της Opel – Vauxhal, από τοGroup PSA (Peugeot, Citroen, DS). Από εδώ και πέρα οι εξελίξεις στο παγκόσμιο αυτοκινητιστικό στερέωμα θα είναι καταιγιστικές.

Οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από αυτοκίνητα παραγωγής για κάθε κατηγορία, όπως ακόμη τεχνολογικές ή ηλεκτρικές προτάσεις για supercars. Άλλωστε οι πανάκριβες αυτές προτάσεις πάντα βρίσκουν τους καταλλήλους πελάτες, οι οποίοι όπως φαίνεται δεν είναι και λίγοι ανά τον κόσμο. Πάμε, λοιπόν μαζί, να γνωρίσουμε τις σημαντικότερες από αυτές τις προτάσεις.

Citroen C Aircross concept

No 02 Citroen C AircrossΤο πειραματικό Citroen C Aircross concept αντικατοπτρίζει στο εσωτερικό του τη νέα φιλοσοφία της Citroen Advanced Comfort programme, με μια φινετσάτη σχεδίαση, με ιδιαίτερη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, στοχεύοντας να κάνει τη ζωή οδηγού κι επιβατών ακόμη πιο ευχάριστη και ασφαλή. Με πανοραμική γυάλινη οθόνη, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και μεγάλες πόρτες, (οι οποίες ανοίγουν αντίστροφα) αφήνουν το φως να εισέρχεται άπλετο στο εσωτερικό του.

Βασισμένο στο νέο C3, έχει μήκος 4,15 μέτρα, πλάτος 1,7 μ. και ύψος 1,63μ. Με τα φώτα LED ημέρας να δεσπόζουν στο εμπρός του τμήμα, δείχνει εξαιρετικά νεανικό, ευέλικτο και ταξιδιάρικο. Στο κεντρικό ταμπλό κυριαρχεί η 12 ιντσών οθόνη αφής, η οποία περιλαμβάνει τα πάντα και μεταξύ άλλων το Citroen Connect Nav 3D το οποίο διαθέτει και λειτουργία φωνητικής εντολής.

Alpine A110

No 03 Alpine_A110Το μοντέλο παραγωγής δεν διαφέρει ουσιαστικά από το πρωτότυπο Vision και θα κατασκευάζεται πάνω σε αλουμινένιο σασί και σώμα. Με εντυπωσιακή αεροδυναμική και επίπεδο πάτωμα, είναι πισωκίνητο και σημαντικά ελαφρύ.
Θα είναι διαθέσιμο σε coupe και roadster εκδόσεις, αλλά και σε μια “άγρια” coupe με έντονη σπορ οδική συμπεριφορά. Δίχως επιπλέον πληροφορίες ακόμη, πιθανά να εξοπλίζεται με κινητήρα 1,8, όχι πάνω από 300 ίππους, με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Με βάρος όχι πάνω από 1.000 κιλά, θα επιταχύνει από 0-100 σε 4,5 δευτ. και η τιμή του θα βρίσκεται κοντά στις 55.000 ευρώ.
Το Alpine A110 ξεκινά σχεδόν άμεσα την παραγωγή του και οι πρώτες παραδόσεις σε πελάτες θα γίνουν περί τα τέλη Ιουνίου.

Jeep Compass

No 04 Jeep_CompassΤο ολοκαίνουργιο Jeep Compass, το νέο κόμπακτ SUV θα προσφέρεται με 17 συνδυασμούς κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Στη Γενεύη πραγματοποιεί την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, θέτοντας υψηλούς στόχους. Ενσωματώνει υψηλού επιπέδου εξοπλισμό ασφάλειας, εξελιγμένο σύστημα Infotainment με απαράμιλλη συνδεσιμότητα, αλλά και την παραδοσιακά συνδεδεμένη με την Jeep αίσθηση ελευθερίας για την οποία όλα τα Jeep είναι διάσημα. Το νέο Jeep Compass αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της μόνιμης εξέλιξης της Jeep στους τομείς της ποιότητας, της πρωτοπορίας, της τεχνολογίας και των επιδόσεων και στοχεύει να διευρύνει την επιτυχία της φίρμας στην κατηγορία των SUV.

Wrangler Rubicon Recon

No 05 Jeep Wrangler Rubicon ReconΤο πιο ικανό όχημα παραγωγής στον κόσμο αποκτά ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου με καλύτερη προστασία στα διαφορικά από τα heavy duty χυτά καλύμματα αλλά και ισχυρότερο μπροστινό άξονα. Η έκδοση Wrangler Rubicon Recon χαρακτηρίζεται επίσης από τους 18 ιντσών τροχούς σε μαύρο σατινέ χρώμα, το dual top σύστημα που προσφέρει διπλή χρηστικότητα soft και hard top και πολλές λεπτομέρειες σε σκούρο γκρι και μαύρο σατινέ χρώμα στους προβολείς, την τάπα καυσίμου κ.α. Το εσωτερικό της ειδικής έκδοσης συνδυάζει το μαύρο χρώμα με κόκκινες λεπτομέρειες και προσδίδει μία πολύ δυναμική αίσθηση.

Grand Cherokee Night Eagle

No 06 Grand Cherokee No 6 Night Eagle quarterΗ νέα έκδοση της σειράς Night Eagle έχει ιδιαίτερα τονισμένο δυναμικό χαρακτήρα με πλήρη εξοπλισμό, λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα και τροχούς 20 ιντσών. Το εσωτερικό, καλύπτεται από ανώτερης ποιότητας μαύρο δέρμα Capri ενώ το τελευταίας γενιάς infotainment σύστημα U Connect με οθόνη 8.4 ιντσών δεσπόζει στο ταμπλό και συνεργάζεται με έναν ενισχυτή 506 watt για HiFi απόλαυση.

Wrangler Night Eagle

No 07 Wrangler Night EagleΗ ειδική έκδοση απογειώνει τον ήδη δυναμικό χαρακτήρα του Wrangler με μαύρες γυαλιστερές και σατινέ ενθέσεις, 18 ιντσών τροχούς και rock rails για προστασία σε extreme off road διαδρομές. Στο εσωτερικό, το μαύρο δέρμα σε καθίσματα, τιμόνι και κονσόλα, συνδυάζεται με γκρι ραφές ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει και το νέο σύστημα infotainment U Connect με μεγάλη οθόνη 6.5 ιντσών και διευρυμένη συνδεσιμότητα.

Techrules

No 08 TechrulesΠρόκειται για ένα ηλεκτρικό κινέζικο soupercar. Η παραγωγή που θα γίνει στην Ευρώπη, δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμη, (πιθανά στο Ηνωμένο Βασίλειο) θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και θα φτάνει μόλις τις 25 μονάδες το χρόνο. Αυτό θα συμβεί προς τα τέλη του 2018. Έχει συνολικό βάρος 1.380 κιλά, με την ισχύ του να φτάνει τους 1.030 ίππους, η ροπή αγγίζει τα 8.640 Nm, τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 350 χλμ/ώρα.

Η τεχνολογία turbine recharging electric vehicle (TREV) με την οποία είναι εφοδιασμένο απαιτεί λιγότερες μπαταρίες συγκριτικά με τα ανταγωνιστικά μοντέλα, εξοικονομώντας χώρο και βάρος. Χρησιμοποιεί μια μικρο-τουρμπίνα για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια και να φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου μαγγανίου 20kWh. Αυτές με τη σειρά τους δίνουν την ενέργειά τους σε 6 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι κινούν τους τροχούς.

Peugeot Instinct concept

No 09 Peugeot-Instinct-ConceptΑποτελεί σπουδή της εταιρείας για μια διαφορετική αεροδυναμική φιλοσοφία, ενώ τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και οι τεχνολογίες που εμπεριέχει αναμένεται να περάσουν και σε άλλα μελλοντικά οχήματα του ομίλου PSA μετά το 2025.

Η εμφάνισή του ξεφεύγει από τα δεδομένα. Κατά δεύτερον εφαρμόζονται τεχνολογίες οι οποίες είναι πέρα για πέρα πρωτοποριακές. Χαρακτηριστικό του είναι η πλήρης απουσία εξωτερικών καθρεπτών. Διαθέτει αρκετές κάμερες και αισθητήρες ακόμη κι εντός των εμπρός LED φωτιστικών σωμάτων.

Ένα, ακόμη, από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του είναι η αυτόνομη οδήγηση. Ο όμιλος πολύ πιθανά να περάσει αυτές τις εφαρμογές από το 2025 και μετά σε μοντέλα παραγωγής. Με υβριδικό σύστημα κίνησης συνολικής ισχύος 300 ίππων, το Instinct concept εφοδιάζεται με το πρωτοποριακό σύστημα Boost, όπου κατά τη διάρκεια της αυτόνομης οδήγησης ο οδηγός του μπορεί να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου.

Opel Crossland X

No 10 Opel-CrosslandΔιαθέτει ποιότητα κατασκευής και αρμονία σχημάτων και γραμμών. Αναγνωρίσιμα στοιχεία ταυτότητας της μάρκας είναι η τολμηρή μάσκα και τα πτερύγια που πλαισιώνουν περήφανα το έμβλημα του κεραυνού, το χαρακτηριστικό σχήμα φτερού των προβολέων και η ‘λεπίδα’ εκατέρωθεν του αμαξώματος. Οι επιφάνειες είναι ρέουσες και ανάγλυφες, με κοφτές γραμμές ως στοιχείο ακρίβειας, ενώ η δίχρωμη ανεξάρτητη οροφή πλαισιωμένη από χρώμιο προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής επιβεβαιώνεται και στους high-tech προβολείς full LED, ενώ οι οριζόντιες γραμμές που αγκαλιάζουν το αμάξωμα συνδυάζονται με τα υπερυψωμένα πίσω φώτα, δείχνοντας το Crossland X φαρδύτερο. Ο χώρος αποσκευών από 520 L μπορεί να φτάσει τα 1.255 L με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Abarth 595 Pista

No 11Abarth 595 PistaΕίναι εξοπλισμένο με τον ισχυρό κινητήρα 1,4 T-jet 160 HP που αποδίδει τη μέγιστη ροπή των 230 Nm στις 3000 σ.α.λ. και συνεργάζεται με το μηχανικό κιβώτιο 5-σχέσεων. Η τελική ταχύτητα είναι 216 χλμ/ώρα και επιταχύνει από το 0-100 χλμ/ώρα σε 7,3”. Ο αγωνιστικός χαρακτήρας επιβεβαιώνεται και από άλλες τεχνικές λεπτομέρειες όπως διάτρητα αεριζόμενα δισκόφρενα (284×22 mm μπροστά και 240×11 mm πίσω), πίσω αμορτισέρ Koni με τεχνολογία FSD και σύστημα εξαγωγής Abarth Record Monza Dual Mode με τέσσερις απολήξεις.

Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition

No 12 Abarth 695 XSR Yamaha Limited EditionΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Abarth είναι ο Επίσημος Χορηγός της Yamaha Factory Racing Team που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP 2017. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η Abarth παρουσιάζει τη νέα περιορισμένη έκδοση Abarth 695 XSR Yamaha αποκλειστικά σε γκρι Pista χρώμα, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 695 μονάδες hatchback και 695 μονάδες cabrio. Κάτω από το καπό του Abarth βρίσκεται ο κινητήρας 1.4 T-Jet των 165 ίππων.

Ferrari 812 Superfast

No 13 Ferrari 812 SuperfastΜε πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών και με νέο κινητήρα V12 6,5-λίτρων, η νέα Ferrari 812 Superfast αποδίδει 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ με 718 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,9 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα πάνω από 340 χλμ/ώρα. Από πλευράς διαστάσεων έχει μήκος 4.657 χιλ. πλάτος 1.971χιλ. ύψος 1.276 χιλ. ζυγίζει 1.525 κιλά με αναλογία βάρους 47/53% μπροστά/πίσω.

Πρόκειται για την πρώτη Ferrari η οποία είναι εφοδιασμένη με EPS (Electric Power Steering), με την 5η έκδοση SSC (Side Slip Control) και την 2η έκδοση του Virtual Short Wheelbase . Ουσιαστικά πρόκειται για τετραδιεύθυνση, που χρησιμοποιεί μονάδα ελέγχου όπου αυτόματα αλλάζει την διεύθυνση του πίσω άξονα, ανάλογα της ταχύτητας, της γωνίας και της ταχύτητας διεύθυνσης του τιμονιού.

Aston Martin DB11

No 14 Q by Aston Martin -CollectionΠροκειμένου να μην ξεφύγει ούτε ένας πελάτης, η Aston Martin, ακολουθώντας τα χνάρια των McLaren & Ferrari παρουσιάζει μια παραμετροποιημένη DB11 με εντυπωσιακές μπλε ζάντες, πανάκριβα δέρματα αλκαντάρα, ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό και σφυρήλατα carbon.

Η Aston Martin μέσω εντυπωσιακών δημιουργιών του τμήματος Q Commission, του απόλυτα εξειδικευμένου τμήματος προσωπικής παραμετροποίησης, μπορεί να κατασκευάσει μοναδικά και αποκλειστικά αυτοκίνητα για πελάτες οι οποίοι αναζητούν την απόλυτη μοναδικότητα και φυσικά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά.

Honda Civic Type R

No 15 Honda Civic_Type_RΤο Type R εξελίχθηκε παράλληλα με το Civic hatchback, με αμοιβαία οφέλη στη δυναμική συμπεριφορά και την οδηγική ποιότητα και των δύο μοντέλων. Το Type R εφοδιάζεται με τον τελευταίο βενζινοκινητήρα 2.0 VTEC TURBO της Honda. Η παραγωγή του νέου Civic Type R θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 στη μονάδα Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon, και το αυτοκίνητο θα εξάγεται στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ. Θα είναι η πρώτη φορά που θα κυκλοφορήσει επίσημα ένα Type R με σήμα της Honda στη Β. Αμερική.

Honda Clarity Fuel Cell

No 16 Honda_ClarityΤο νέο Clarity είναι το πιο προηγμένο όχημα κυψελών καυσίμου παγκοσμίως καθώς προσφέρει κορυφαία μέγιστη αυτονομία 620 km. Η άφιξη του νέου Clarity στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) ενισχύει τις συνεχείς προσπάθειες της Honda για την ευρύτερη χρήση των οχημάτων κυψελών καυσίμου και τη δημιουργία μιας βιώσιμης υποδομής ανεφοδιασμού υδρογόνου στην περιοχή.

Honda NeuV

No 17 Honda_NeuVΕίναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα με μία μοναδική πρόταση ιδιοκτησίας και ένα προηγμένο ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’ που μπορεί να μαθαίνει από τον ιδιοκτήτη του. Το NeuV λειτουργεί επίσης σαν ένας προνοητικός και χρήσιμος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας ένα ‘συναισθηματικό σύστημα κίνησης’ που μαθαίνει από τον οδηγό ανιχνεύοντας συναισθήματα πίσω από τις αποφάσεις του. Μετά θα μπορεί να εφαρμόζει ό,τι έχει μάθει από προηγούμενες αποφάσεις του οδηγού για να κάνει νέες επιλογές και υποδείξεις.

Aston Martin Valkyrie (AM-RB 001)

No 18 Aston Martin ValkyrieΔημιουργία της από κοινού εξέλιξης Aston Martin & η Red Bull Racing. Valkyrie το όνομά του supercar το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους τον επόμενο χρόνο και θα έχει τελική πάνω από 402 χλμ/ώρα. Αρχικά έφερε την κωδική ονομασία AM-RB 001.

Υιοθετεί πολλά στοιχεία από το μονοθέσιο της F1. “Πατάει” στο carbon MonoCell σασί το οποίο προέρχεται από την καναδική εταιρεία Multimatic. Τα ηλεκτρονικά, το ESP και ο έλεγχος πρόσφυσης προέρχονται από την Bosch, η βρετανική Wipac εξέλιξε τα full-LED φωτιστικά σώματα, επίσης η βρετανική Alcon εξέλιξε τα carbon φρένα, ενώ η αμερικανική εταιρεία Surface Transforms κατασκεύασε τους δίσκους.

Το τεχνολογικά υπερεξελιγμένο supercar θα φιλοξενεί τον νέο Cosworth V12 κινητήρα των 6.500 κ. εκ. θα διαθέτει ένα μικρό υβριδικό σύστημα της Κροατικής Rimac, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο την Ricardo για την AM-RB 001.

Maybach G650 Landaulet

No 19 Maybach G650 LandauletΤο θηριώδες αυτό μοντέλο κινείται από έναν biturbo V12 κινητήρα 6.000 κ. εκ. ισχύος 630 ίππων και μέγιστης ροπής 1.000 Nm. Θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες απευθυνόμενη σε πάμπλουτους Σαουδαράβες και λοιπούς Κροίσους ανά τον πλανήτη. Οδηγός και συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους μεταλλική οροφή, αλλά οι πίσω επιβάτες βρίσκονται σε εντελώς δικό τους χώρο με ηλεκτρικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή. Θα υπάρχει και η επιλογή ειδικού γυάλινου διαχωριστικού του χώρου οδηγού-συνοδηγού και πίσω επιβατών.

Όσο για την πολυτέλεια αρκεί να αναφερθούμε στα πίσω καθίσματα τα οποία προέρχονται από την S-Class. Μπορούν να κάνουν μασάζ στους επιβάτες του, να προεκτείνουν τα μεγάλα υποπόδια ώστε να παραμένουν χαλαροί και να έχουν στη διάθεσή τους ποτηροθήκες οι οποίες και θερμαίνονται αλλά και ψύχονται, αναλόγως της εποχής, καθώς και δερμάτινα τραπεζάκια τα οποία όταν δεν είναι απαραίτητα εξαφανίζονται από τη θέα των επιβατών.

Mercedes E-Class Cabriolet

No 20 Mercedes E Class CabrioletΗ υφασμάτινη οροφή της λειτουργεί έως τα 50 χλμ./ώρα και για όλη την αποκάλυψη απαιτούνται 20 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει όλους των προηγουμένων εκδόσεων, τον 2λιτρο diesel των 194 ίππων, τον 2λιτρο βενζίνης με 184 ή 245 ίππους και τον V6 3.0 των 333 ίππων. Θα υπάρχει το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, με δυνατότητα επιλογής τετρακίνησης 4Matic. Θα υπάρξει και μια επετειακή έκδοση 25th Anniversary.

Εσωτερικά βλέπουμε μια γνώριμη εικόνα, με την ποιότητα να βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα. Όσο για τα διάφορα συστήματα, θα υπάρχουν μεταξύ άλλων οι λειτουργίες Aircap και Airsoft που ρυθμίζουν θερμοκρασία και υγρασία στην καμπίνα και μια σειρά από εφαρμογές αντάξιες της φίρμας.

Skoda Octavia RS 245

No 21 Skoda Octavia RS 245Παρουσιάζει σε παγκόσμια επίσημη πρώτη το νέο της “όπλο” την Octavia RS 245. Με 2λιτρο κινητήρα TSI τούρμπο βενζίνης, αποδίδει ισχύ 245 ίππων, φτάνοντας στην τελική των 250 χλμ/ώρα κι επιταχύνοντας από 0-100 χλμ/ώρα σε 6,6 δευτ.

Εφοδιασμένο με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης VAQ μπορεί να προσφέρει μοναδικές οδηγικές εμπειρίες στον οδηγό του. Για πρώτη φορά ο κινητήρας που χρησιμοποιεί συνεργάζεται με 7τάχυτο DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Με σπορτίφ σχεδιαστικές πινελιές, με πολλά οδηγικά ηλεκτρονικά βοηθήματα, με ιδιαίτερα εξελιγμένη σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, με Skoda connect σύστημα on line επικοινωνίας, αναμένεται να ανάψει τα ένστικτα πολλών σβέλτων οδηγών στην Ευρώπη.

5η γενιά Seat Ibiza

No 22 Seat-ibizaΜε υψηλή ακαμψία στο αμάξωμα και πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά, το νέο Ibiza “πατάει” στη νέα πλατφόρμα MQB A0, αυτή των επόμενων VW Polo και Skoda Fabia. Η 5η αυτή γενιά του μοντέλου έχει 95 mm μακρύτερο μεταξόνιο, μικρότερο κατά 2 mm το μήκος, χαμηλότερο κατά 1 mm και φαρδύτερο κατά 87 mm.

Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν δύο νέες προσθήκες, πολύ σημαντικές, ο 1,0 TSI βενζίνης με ισχύ 93 ή 113 ίππους και ο 1,5 βενζίνης TSI, με ισχύ 147 ίππους. Η υπόλοιπη γκάμα παραμένει η ίδια. Από πλευράς κιβωτίων θα υπάρχουν το χειροκίνητο μηχανικό 5 ή 6 σχέσεων, καθώς και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη..

Σημαντικές βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο εσωτερικό του νέου Ibiza.
Είναι εφοδιασμένο με τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, του VW Group, οθόνη 5 ή 8 ιντσών, ηχοσύστημα 300 Watt, σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας, ενώ ο χώρος αποσκευών τώρα φτάνει τα 355 λίτρα.

Seat Leon Cupra

No 23 Seat CupraΤο ταχύτερο μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής μάρκας, εφοδιάζεται με κινητήρα των 300 ίππων, με 380 Nm μέγιστη ροπή και με επιτάχυνση από 0 – 100 χιλιόμετρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί πως θα είναι πλέον διαθέσιμο και με 4Drive Total Traction system στην έκδοση ST σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Μαζί με το Leon CUPRA 300hp, το περίπτερο φιλοξενεί ένα ακόμη θεαματικό μοντέλο σε γκρι ματ χρώμα, με ανθρακονήματα στο εσωτερικό και χάλκινες αισθητικές λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Φυσικά μιλάμε για την έκδοση SEAT Leon CUPRACER Evo 17, την αγωνιστική έκδοση που θα λάβει μέρος στους αγώνες TCR International Series την φετινή χρονιά. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις – με DSG και με σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων – και εξοπλίζεται με κινητήρα 350hp και ροπή 420 Nm.

Opel Insignia Sports Tourer

No 24 Opel-Insignia_Sports_Tourer-Κι ενώ στο εμπρός τμήμα η εταιρεία έχει διατηρήσει τη δυναμική σχεδίαση της σεντάν έκδοσης, στο πίσω τμήμα τώρα η δημιουργία είναι πολύ εντυπωσιακή.
Η οροφή του “σβήνει” με έντονη κλίση, αποτέλεσμα που παραπέμπει περισσότερο σε κουπέ έκδοση. Φαίνεται ότι το σχεδιαστικό τμήμα έκανα πολύ καλή δουλειά, δίχως να “βιαστεί” να τελειώσει το αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό το συνολικού μήκους 4,986 μ. αμάξωμα να δείχνει πολύ πιο “συμμαζεμένο” απ΄ ότι υποδηλώνει το μήκος του.

Εσωτερικά δεν υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές στο χώρο οδηγού – συνοδηγού, παρά μόνον για τους πίσω επιβάτες, που τώρα είναι μεγαλύτερος. Ασφαλώς όμως ο χώρος αποσκευών είναι πολύ μεγαλύτερος από την Grand Sport έκδοση. Ο χώρος είναι κατά 30 λίτρα μεγαλύτερος, φτάνοντας τα 520 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 1.638 λίτρα.

Τέλος, δεν έχει ανακοινωθεί καμιά πληροφορία σχετική με τους κινητήρες του νέου μοντέλου. Το αφήνουν για τη Γενεύη. Είναι λογικό όμως να υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις με στάνταρ το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο, όπως θεωρείται σχεδόν βέβαιος και ο τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1,5 των 165 ίππων.

Opel Insignia

No 25 Opel-InsigniaΗ δεύτερη γενιά Insignia εντυπωσιάζει με τις γραμμές της, ένα φιλόξενο περιβάλλον και high-tech λύσεις που περιλαμβάνουν από προηγμένους προβολείς Opel IntelliLux LED matrix και υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως ενεργό Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (active Lane Keep Assist) μέχρι το μοντέρνο σύστημα απεικόνισης head up display. Το ενεργό καπό βελτιώνει την προστασία των πεζών αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας.

Διατίθεται με κορυφαία συνδεσιμότητα Opel με ενσωμάτωση smartphone, που τώρα περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Personal Assistant του Opel OnStar, που επιτρέπει στους κατόχους του Insignia να κάνουν κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και να αναζητούν κατάλληλους χώρους στάθμευσης μέσω των Συμβούλων OnStar.

Είναι το πρώτο μοντέλο της Opel που διατίθεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κάμερα 360° και ευφυές σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία κατανομής ροπής torque vectoring. Σε συνδυασμό με τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, μείωση βάρους μέχρι 200 kg ανάλογα με την έκδοση και χαμηλωμένη θέση καθισμάτων, οι κάτοχοι των νέων Insignia Grand Sport και Sports Tourer απολαμβάνουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία, με ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη ευελιξία από ποτέ.

Fiat 500

No 26 Fiat_500Η Fiat γιορτάζει την 60η επέτειο του 500, με το λανσάρισμα της ειδικής αποκλειστικής έκδοσης 500. Η 4η Ιουλίου 1957 είναι μια σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Fiat. Είναι η μέρα που το πρώτο 500 βγήκε στη γραμμή παραγωγής στο Τορίνο. Για να γιορτάσει τα 60α γενέθλια του μοντέλου, η Fiat παρουσιάζει την επετειακή έκδοση 500, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 560 κομμάτια.

Το 500ράκι αυτό διατίθεται μόνο σε ανοιχτή (cabrio) εκδοχή, το οποίο προσφέρει ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και της άνεσης Ακόμη, στον βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνει δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων, τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια, σύστημα αφής Uconnect Radio Live 7’’ με λειτουργία Bluetooth, σύστημα πλοήγησης και θύρες USB και AUX IN, οθόνη TFT 7’’, αυτόματο κλιματισμό, προβολείς ομίχλης και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος. Οι διαθέσιμοι κινητήρες είναι δυο βενζίνης, 1.2 69 HP και 0.9 TwinAir 85 HP, που συνδυάζονται με αυτόματο Dualogic κιβώτιο και paddles στο τιμόνι.

Mitsubishi Compact SUV Eclipse Cross

No 27 Mitsubishi Eclipse CrossΈχει μήκος 4.405 χιλ. πλάτος 1.805 χιλ, ύψος 1.685 χιλ. και μεταξόνιο 2.670 χιλ. Θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης τούρμπο 1,5 λιτ. με άμεσο ψεκασμό και κιβώτιο CVT και με ένα ντίζελ τούρμπο με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μετάδοση κίνησης 4WD είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.
Στο νέο Eclipse όταν είναι αναμμένα, τα φώτα φρένων LED και το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό φως στοπ LED δημιουργούν μία μπάρα φωτός που διατρέχει όλο το πίσω τμήμα, προσδίδοντας στο Eclipse Cross εύρος και στιβαρότητα.
Εφοδιάζεται με σύστημα Smartphone Link Display Audio, ένα Touchpad Controller και Head Up Display που επιτρέπουν στον οδηγό να διαχειρίζεται και να ερμηνεύει διαφορετικά είδη πληροφοριών πιο εύκολα και με ασφάλεια.
Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4WD που κατανέμει τη βέλτιστη ποσότητα ροπής στους πίσω τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις της οδηγικής κατάστασης και το είδος του οδοστρώματος.

DS 7 Crossback

No 28 DS 7 CrossbackΤο νέο crossover DS 7 Crossback “πατάει” στην πλατφόρμα EMP2 του PSA Group. Είναι το πρώτο από τις τρεις συνολικά προτάσεις της εταιρείας. Τα άλλα δύο θα είναι μικρότερα crossovers τα οποία θα έχουν και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Το DS7 έχει μήκος 4,57 μ. πλάτος 1,89 μ. και ύψος 1,62 μ. Τεχνολογικά προικισμένο θα φιλοξενεί βενζινοκινητήρες ισχύος 130, 180 και 225 ίππων και κινητήρες ντίζελ ισχύος 130 και 180 ίππων. Θα συνεργάζονται με 6-τάχυτα μηχανικά κιβώτιο, αλλά και με αυτόματα 8 σχέσεων.

Θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση E-Tense με βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες 109 ίππων έκαστος, με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων το οποίο θα κατανέμει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 60 χλμ, με τους συσσωρευτές των13 kWh να φορτίζουν σε 4,5 ώρες από οικιακή πρίζα.

Εφοδιασμένο με όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, όπως Stop & Go Active Cruise Control, DS Connected Pilot, DS Park Pilot, DS Night Vision, DS Driver Attention Monitoring, DS Active LED Vision και αρκετά ακόμη. Εσωτερικά υπάρχουν δύο οθόνες 12 ιντσών, όπου η μία λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ η δεύτερη ενημερώνει και ψυχαγωγεί.

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Mulhouse στη Γαλλία αλλά και στο εργοστάσιο Shenzhen της Κίνας, με τις πρώτες παραδόσεις να τοποθετούνται χρονικά αρχές του 2018.

Citroen SpaceTourer 4×4 E concept

No 29 Citroen space tourer E conceptΤο SpaceTourer 4×4 E concept βρίσκεται δίπλα στο C-Aircross consept ενός άλλου μοντέλου σε μια άλλη διαφορετική κατηγορία. Το SpaceTourer 4×4 E concept είναι ένα πρωτότυπο τετρακίνητο crossover minivan το οποίο ακολουθεί πιστά τη σχεδιαστική φιλοσοφία που “επιβάλλει” η Citroen για τα επόμενα χρόνια.

Το πειραματικό crossover minivan κινείται από ένα 2,0-λιτρο και 4κύλινδρο BlueHDi diesel κινητήρα ισχύος 150 ίππων με 370 Nm ροπής. Η μετάδοση κίνησης περνά και στους δύο άξονες, μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Έχει μήκος 4,6 μέτρων, ύψος 1,9 μέτρων και απόσταση από το έδαφος αυξημένη κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής. Αν και το προτότυπο θα φέρει 5 καθίσματα, όταν περάσει στην παραγωγή θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 9 επιβάτες.

Ford GT “street version”

No 30 Ford-GT-66-Heritage-EditionH έκδοση περιορισμένης παραγωγής Ford GT ’66 Heritage Edition τιμά τη νίκη της Ford στο Le Mans του 1966, υιοθετώντας εξωτερική απόχρωση Shadow Black σε gloss ή matte φινίρισμα με ασημί ρίγες και ανθρακονήματα, καπό και γραφικά θυρών σε Frozen White #2 και σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 20-ιντσών σε gold satin διαφανή επίστρωση με μαύρα μπουλόνια.

Όλα τα Ford GT διαθέτουν προηγμένο ψηφιακό ταμπλό 10 ιντσών. Το ταμπλό περιλαμβάνει γραφικά εμπνευσμένα από αγώνες με σκοπό τη μείωση της διάσπασης της προσοχής του οδηγού, ενώ αναπροσαρμόζεται αυτόματα με βάση τα πέντε προφίλ οδήγησης (Drive Modes): Normal mode, Wet mode, Sport mode, Track mode και V-Max mode.

Ο V6 EcoBoost κινητήρας 3.5L του Ford GT αποδίδει (σύμφωνα με SAE) 647 ίππους και ροπή 745 Nm στην Αμερικανική έκδοση. Με τελική ταχύτητα 347 km/h, το Ford GT είναι το ταχύτερο Ford παραγωγής που έχει τρέξει ποτέ σε πίστα. Το Ford GT προδιαγραφών δρόμου – με πλαίσιο από ανθρακονήματα και ενεργή αεροδυναμική – αντανακλά τις επιδόσεις του αγωνιστικού Ford GT της Ford Chip Ganassi Racing που κέρδισε στο 2016 Le Mans 24 Hours.

Ford Fiesta ST

No 31 Ford_Fiesta_STΤο νέο Ford Fiesta ST εφοδιάζεται με 3-κύλινδρο κινητήρα 1.5L EcoBoost 200 ίππων και ροπής 290 Nm, με 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Performance με τρικύλινδρο κινητήρα και το πρώτο Fiesta ST με επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – που θα επιτρέπουν τη διαμόρφωση των συστημάτων μετάδοσης, διεύθυνσης και ευστάθειας σε ρυθμίσεις Normal, Sport και Track για βελτιστοποιημένη, απολαυστική οδηγική εμπειρία σε όλες τις συνθήκες, από ένα ταξίδι σε αυτοκινητόδρομους μέχρι τη συμμετοχή σε ερασιτεχνικούς αγώνες σε πίστα (track days).

Τα Drive Modes επίσης θα προσαρμόζουν την τεχνολογία Electronic Sound Enhancement (ESE) του Fiesta ST και την ενεργή πεταλούδα στην εξαγωγή με σκοπό μία ακόμα πιο ικανοποιητική οδηγική εμπειρία. Οι τεχνολογίες ενισχύουν το φυσικό, σπορ ήχο του νέου 1.5L EcoBoost που διαθέτει επίσης το πρώτο στη βιομηχανία σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρου της Ford για τρικύλινδρο κινητήρα, για περαιτέρω μείωση των εκπομπών CO2 κατά 114 g/km περίπου.

Η επόμενη γενιά Fiesta ST που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.

Kia Picanto

No 32 Kia PicantoΤώρα, μεγαλύτερο σε διαστάσεις, με εντελώς νέο πρόσωπο και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, θα παρουσιαστεί επίσημα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης (9-19 Μαρτίου). Η τρίτη του γενιά θα έχει και τούρμπο κινητήρες, με το Picanto να εφοδιάζεται και με έναν 1.000άρη T-GDI τούρμπο ισχύος 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Ο 1.000άρης αυτός κινητήρας θα διατίθεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με 0-100 χλμ. ώρα σε10,1 δευτ. και τελική ταχύτητα 180 χλμ.

Επιπλέον, το μίνι μοντέλο της Κορεατικής εταιρείας θα εξοπλίζεται με ατμοσφαιρικό 1.000άρη βενζίνης με 66 ίππους και έναν ακόμη ατμοσφαιρικό βενζίνης 1.200 κ. εκ. ισχύος 83 ίππων. Με ιδιαίτερα στιβαρή καυτασκευή και ακαμψία πλαισίου, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η 3η γενιά Picanto με το σύστημα Start/Stop οι εκπομπές CO2 φθάνουν μόλις στα 89 γρμ/χλμ.

Hyundai i30 Wagon

No 33 Hyundai i30 WagonΒασισμένο στο γνωστό μας i30, είναι κατά 245 χλστ. μακρύτερο στο πίσω τμήμα του. Εκεί δημιουργείται ένας μεγάλος χώρος με χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ 602 λίτρα, από 395 λίτρα στο χάτσμπακ και αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, ο χώρος φτάνει στα 1.650 λίτρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του συνολικό μήκος του νέου i30 Wagon 4.585 χλστ. και με μεταξόνιο στα 2.650 χλστ.

Από πλευράς κινητήρων θα εφοδιάζεται μόνο με τεχνολογία τούρμπο, ξεχωρίζοντας τον βενζινοκίνητο 1,4 T-GDI με τους 140 ίππους και έναν 1,6 λιτ. turbodiesel με ισχύ 95, 110 και 136 ίππους. Σύμφωνα με την εταιρεία οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.

Skoda Citigo

No 34 Skoda CitigoΟι σχεδιαστικές του επεμβάσεις αφορούν το νέο καπό, νέους προφυλακτήρες, επανασχεδιασμένα εμπρός φωτιστικά σώματα, νέα γρίλια και προβολείς ομίχλης, όπως και εσωτερικό. Μετά τις επεμβάσεις αυτές, τώρα το μήκος του είναι αυξημένο κατά 34 χιλ. αγγίζοντας συνολικά τα 3.597 χιλ. με το ύψος να παραμένει στα 1.478 χιλ. και το πλάτος σταθερό στα 1.645 χιλ. Με μεταξόνιο 2.420 χιλ. ο χώρος των αποσκευών φτάνει στα 251 λίτρα και με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει στα 951 λιτ.

Τώρα υπάρχουν σχεδιαστικές επεμβάσεις και στον πίνακα οργάνων που είναι νέος, με τι επανασχεδιασμένο τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες, διάφορες εσωτερικές διχρωμίες. Δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν επεμβάσεις και
στο ηχοσύστημα του που τώρα προσφέρει σύνδεση με smartphone. Το Swing μάλιστα είναι εφοδιασμένο με 6 ηχεία, έγχρωμη οθόνη και υποστήριξη για σύνδεση Bluetooth, με USB, υποδοχή aux-in και κάρτα SD. Κάτω από το νέο εργονομικό κάθισμα του οδηγού, τώρα υπάρχει θήκη με ομπρέλα για τις βροχερές ημέρες.

Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχει ο ατμοσφαιρικός 1.000αρης MPI με 60 και 75 ίππους και με 95 Nm ροπής. Ακόμη θα εξοπλίζεται με τον 1.0 G-TEC CNG ισχύος 68 ίππων. Από πλευράς κιβωτίου θα υπάρχει το 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με start/stop.

Jaguar I-Pace Concept

No 35 Jaguar i pace conceptΤο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jaguar I-Pace Concept πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στη Γενεύη. Μετά την έκθεση του Λος Άντελες, τώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους αναμένεται να εντυπωσιάσει και πάλι. Ο προγραμματισμός ορίζει την παραγωγή του μέσα στο 2018 στο εργοστάσιο της Magna Stayr στην Αυστρία.

Η ισχύς του είναι 400 ίπποι με ροπή 700Nm και 0-100 σε 4 δευτ. Η αυτονομία του θα φτάνει στα 500 χλμ. χάρη στην υδρόψυκτη μπαταρία των 90kWh.

Renault Capture

No 36 New Renault CapturΤο ανανεωμένο Renault Capture είναι έτοιμο να συνεχίσει την δυναμική του πορεία στην Ευρωπαϊκή αγορά. Θεωρείται απόλυτα πετυχημένο μοντέλο, αφού κατάφερε να πουλήσει περισσότερες από 800.000 μονάδες μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Από πλευράς κινητήρων δεν φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές, αφού θα είναι διαθέσιμο με όλους τους εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη για το πότε θα ξεκινήσει εμπορικά το νέο μοντέλο μέσα στη χρονιά, αλλά προκειμένου να παραμείνει απόλυτα ανταγωνιστικό, αναβαθμίστηκε σημαντικά.

Τώρα διαθέτει νέα μάσκα και προφυλακτήρες, νέα φωτιστικά σώματα full LED, πανοραμική γυάλινη οροφή, φώτα ημέρας LED σε σχήμα C πίσω και νέα πλαστικά προστατευτικά. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τώρα στη διάθεσή τους επιλογές από 30 συνδυασμούς χρωμάτων, έξι πακέτων εσωτερικού και τριών ζαντών 16 ή 17 ιντσών.

Skoda Kodiac Scout

No 37 Kodiaq_ScoutΔιαθέτει σύστημα Off-Road Assist, πακέτο Rough-Road με προστασία στο κάτω μέρος του αμαξώματος και στον κινητήρα, καθώς και σύστημα Park Assist εμπρός και πίσω.
Ο πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης Driving Mode Select (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, του υδραυλικού τιμονιού και του κλιματισμού. Η λειτουργία Snow ρυθμίζει τα συστήματα ABS, ASR, ACC (όπου υπάρχει) και τη διαχείριση του κινητήρα στις ειδικές συνθήκες του χιονισμένου ή ολισθηρού οδοστρώματος.

Υπάρχουν δύο επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου:
1.4 TSI 150 PS 4×4, μέγιστη ταχύτητα 197 km/h, 0-100 km/h σε 9,8 δευτερόλεπτα, συνδυασμένη κατανάλωση 6.8 l / 100 km, 153 g CO2/km
2.0 TSI 180 PS 4×4, μέγιστη ταχύτητα 207 km/h, 0-100 km/h σε 8,0 δευτερόλεπτα, συνδυασμένη κατανάλωση 7.3 l / 100 km, 168 g CO2/km
2.0 TDI 150 PS 4×4, μέγιστη ταχύτητα 197 km.h, 0-100 km/h σε 9,5 δευτερόλεπτα, συνδυασμένη κατανάλωση 5,3 l / 100 km, 139 g CO2/km
2.0 TDI 190 PS 4×4, μέγιστη ταχύτητα 210 km/h, 0-100 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα, συνδυασμένη κατανάλωση 5,7 l / 100 km, 150 g CO2/km

Peugeot Partner Tepee Electric

No 38 Peugeot Partner ElectricΠρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του ανανεωμένου Partner Tepee , το οποίο προέρχεται από το Partner electric van και διαθέτουν την ίδια τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Εμπορικά η καριέρα του ξεκινά από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα προσφέρει εγγύηση μπαταριών 8 ετών ή 100.000 χλμ, ενώ παράλληλα στον ηλεκτροκινητήρα η εγγύηση φτάνει στα 5 χρόνια ή στα 50.000 χλμ.

Το Peugeot Partner Tepee Electric, με αυτονομία 170 χλμ. είναι εξοπλισμένο με 2 μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 22,5 kWh που βρίσκονται τοποθετημένες στον πίσω άξονα. Τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα ισχύος 49 kW (67 ίππων) με 200 Nm ροπής, που μεταφέρει την κίνηση εμπρός. Οι μπαταρίες φορτίζουν μέσω απλής οικιακής πρίζας σε 8,5 έως 15 ώρες, ανάλογα με την παροχή ρεύματος. Στην περίπτωση του ταχυφορτιστή, αυτό γίνεται σε 30 λεπτά και έως το 80% της φόρτισης.

Porsche Panamera Sprot Turismo

No 39 Porsche-Panamera_Sport_TurismoΣτοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και στυλ. Η δεύτερη γενιά του εντυπωσιακού μοντέλου σαφώς παραπέμπουν σε έκδοση shooting brake.
Η top έκδοση Turbo Sport Turismo, θα φιλοξενεί 4λιτρο V8 βενζινοκινητήρα με 2 τούρμπο και ισχύ 542 ίππους. Χωρίς αλλαγές εμπρός, το πίσω τμήμα της διακατέχεται από καμπύλες, με τα πίσω φώτα ενωμένα να καλύπτουν τμήμα του χώρου αποσκευών. Δείχνει μακρύτερη αλλά δεν είναι. Έχει ίδιο μήκος με την υπάρχουσα έκδοση (5.049 χλστ.) , αλλά είναι 5 χιλ ψηλότερη.

Ο χώρος αποσκευών τώρα ξεκινά από 520 και φτάνει τα 1.390 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Η αεροτομή που διαθέτει ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα, αλλά και από το αν είναι ανοιχτή η ηλεκτρική λιοροφή της. Στη Γερμανία οι τιμέες του μοντέλου θα ξεκινάνε από 100.000€.

Skoda Kodiac Sportline

No 40 Skoda_Kodiaq_SportLineΠρόκειται για την πιο turing έκδοση του νέου Kodiac. Απευθύνεται σε πελάτες που δεν είναι fun της απόλυτης περιπέτειας, αλλά έχουν ανησυχίες περιπλάνησης. Εφοδιάζεται με λίγο διαφορετικό προφυλακτήρα, με ράγιες οροφής, μαύρες προσθήκες στα πλαίσια των παραθύρων, καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος και ζάντες 19 και 20 ιντσών.

Το νέο Kodiaq Sportline θα είναι διαθέσιμο σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη, με σύστημα τετρακίνησης και κινητήρες 1,4 TSI ισχύος 150 ίππων, 2,0 TSI 180 ίππων και τον 2.0 TDI των 150 και 190 ίππων.

Προσεκτική δουλειά έγινε στο εσωτερικό με καθίσματα alcantara με επενδύσεις σε ασημί ραφές, δερμάτινο τιμόνι και μοχλό ταχυτήτων, LED φωτισμό και σύστημα Driving Mode Select.

VW Tiguan Allspace

No 41 Volkswagen Tiguan AllspaceΗ επταθέσια έκδοση του VW Tiguan παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. To Tiguan Allspace είναι βασισμένο πάνω στην MQB πλατφόρμα, έχει 10,9 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο (συνολικά 2,79 μέτρα) σε σχέση με την 5θυρη έκδοση, με συνολικό μήκος αμαξώματος αυξημένο κατά 21,5 εκατοστά, φτάνοντας στα 4,7 μέτρα μήκος. Ο χώρος αποσκευών είναι 615 λίτρα με την τρίτη σειρά καθισμάτων πεσμένη και με την 2η σειρά πεσμένη φτάνει στα 1.920 λίτρα.

Είναι διαθέσιμο κινητήρες βενζίνης 150, 180 και 220 ίππων και ντίζελ 150, 190 και 240 ίππων, χωρητικότητας από 1,4 έως και 2,0 λίτρα. Με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή διπλού συμπλέκτη, η κίνηση μεταφέρεται ή στον εμπρός άξονα ή και στους 4 τροχούς. Βέβαια, στον εξοπλισμό άνεση και ασφάλειας περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων.

SsangYong XAV-L

No 42 SsangYong XAVLΗ SsangYong παρουσιάζει το XAV-L, ένα πληθωρικό, 7θέσιο SUV, με τη χρηστικότητα ενός MPV. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις eXciting Authentic Vehicle Long SUV και έχει αισθητική εμπνευσμένη από το θρυλικό SsangYong Korando της δεκαετίας του 1990. Στην πραγματικότητα είναι ένα πρωτότυπο που αναμειγνύει επιτυχημένα τις σκληρές και αρρενωπές γραμμές ενός κλασσικού SUV, αλλά τις συνδυάζει με την λειτουργικότητα και την πολυχρηστικότητα ενός MPV.

To XAV-L φιλοξενεί 7 επιβάτες με άνεση, προσφέροντας άπλετους χώρους στο εσωτερικό του, ενώ εξοπλίζεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας και μεγάλες οθόνης αφής.

Παράλληλα, το XAV-L είναι εξοπλισμένο με νέες τεχνολογίες ασφαλείας για πεζούς και επιβαίνοντες. Κάτω από το καπό του έχει δύο κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με τις τελευταίες αντιρρυπαντικές τεχνολογίες.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO