spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΩΤΗΣ ΡΑΪΣΗΣ

ASTES4_YZ250F_RenauxΕυ αγωνίζεσθαι
Το πνεύμα της Yamaha ανέκαθεν περιείχε αγωνιστικές ανησυχίες, αλλά εδώ το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως και η σημασία που δίνει το εργοστάσιο του Iwata στους αγώνες τιμά την ιστορία του
Στις 7 Φεβρουαρίου η Yamaha παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ασφάλτου και χώματος για το 2017. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Movistar Yamaha MotoGP, στο Gerno di Lesmo στη Β. Ιταλία, δίπλα στη θρυλική πίστα της Monza και παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του ευρωπαϊκού Τύπου. JOHANNSON Jr. Enduro_PERSSON

Η Yamaha συνεχίζει να συμμετέχει στα κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων και μολονότι τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολη η ανεύρεση χορηγών, φέτος κατάφερε να στελεχώσει 16 ομάδες με 41αγωνιζόμενους, δυνατούς team managers και πολυάριθμους μηχανικούς! Από την εκδήλωση απουσίαζαν οι Valentino Rossi και Maverick Vinales, καθώς εκείνη την περίοδο βρισκόντουσαν στην Αυστραλία για δοκιμές.

SSP GRT_action_R6_MAHIASΕντούτοις, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των χωμάτινων ομάδων αλλά και στην επιστροφή της εταιρείας στους αγώνες Supersport 600 με τη νέα YZF-R6. Eίδαμε από κοντά μαζεμένους αναβάτες με τεράστια ιστορία, “ανακρίναμε” τον ζωντανό θρύλο Μικέλε Ρινάλντι, μοιραστήκαμε το διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας και επιστρέψαμε στη δική μας μίζερη πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην εταιρεία, μόνο και μόνο γιατί σε χαλεπούς καιρούς μας πρόσφερε κάποιες στιγμές από έναν κόσμο που έχουμε ξεχάσει πως είναι. Πάμε όμως να δούμε τις ομάδες και θα επανέρθουμε με τη συνέντευξη του Ρινάλντι λίαν συντόμως.

WorldSBK_static_TEAM_003Pata WorldSBK
Έπειτα από απουσία τεσσάρων ετών, η Yamaha επέστρεψε στους αγώνες του WordSBK το 2016, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, κυρίως λόγω τραυματισμών. Για την τρέχουσα σεζόν ο Alex Lowes και ο Michael van der Mark θα προσπαθήσουν για μια πιο ανταγωνιστική συμμετοχή με την ολοκαίνουργια YZF-R1. Αγωνιστικός διευθυντής παραμένει ο Paul Denning.

SSP GRT_action_R6_TEAMGRT WorldSSP
Η παρουσίαση της ολοκαίνουργιας Yamaha YZF-R6 αποτέλεσε το έναυσμα για την επιστροφή της εταιρείας στην κατηγορία αγώνων Supersport 600. Την τελευταία 7ετία, η Yamaha έχει κερδίσει τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Supersport, με τον Cal Crutchlow το 2009, τον Chaz Davies το 2011 και τον Sam Lowes το 2013. Για φέτος, η ομάδα έχει στις τάξεις της τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή στα 125 και 250 κ.εκ. Mirko Giansanti στη θέση του τεχνικού διευθυντή και τον Filippo Conti ως αγωνιστικό διευθυντή. Αναβάτες της ομάδας είναι ο Lucas Mahias και ο Federico Caricasulo.

STK1000_static_R1_MARINOPata STK1000
Με τρία χρόνια συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Superstock 1000, η ομάδα Pata Yamaha STK1000 επέδειξε για το 2016 τρεις θέσεις στο podium, τερματίζοντας τελικά στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Για το 2017, αγωνιστικός διευθυντής είναι και πάλι ο Sandro Carusi, με αναβάτες τους Marino και Tamburini.

EWC_YART_TeamYART EWC
Η Yamaha Austria Racing Team (YART) ξεκίνησε το 2001 στους αγώνες FIM Endurance World Championship. Για το τρέχον έτος η ομάδα θα εφοδιάζεται με ελαστικά της Bridgestone, η οποία άλλωστε είναι και ο εργοστασιακός προμηθευτής για τη YZF-R1M. Στο team των αναβατών προστέθηκε ο ταλαντούχος γιαπωνέζος Kohta Nozane και ο νεαρός γερμανός Marvin Fritz, ενώ παραμένουν οι Neukirchner και Parkes.

EWC_GMT94_static_R1_001GMT94 EWC
Ξεκινώντας ως ιδιωτική ομάδα υπό τις οδηγίες του πρώην αναβάτη Christophe Guyot, η ομάδα GMT94 με έδρα στο Παρίσι έχει να επιδείξει 14 νίκες και 33 βάθρα, που της έχουν αποφέρει δύο παγκόσμιους τίτλους. Στόχος για το 2017 είναι ο 3ος παγκόσμιος τίτλος, καθώς η ομάδα έφθασε κοντά πέρυσι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Την ομάδα πλαισιώνουν οι αναβάτες David Checa (Ισπανός), Niccolò Canepa (Ιταλός) και Mike di Meglio (Γάλλος), όλοι τους με τίτλους σε διάφορα πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας.

MONSTER ENERGY MX_YZ450FM_atmos_TEAM_018Monster Energy Factory MXGP
Ο Michele Rinaldi αποτελεί μορφή στο χώρο του Motocross και βρίσκεται στην ομάδα της Yamaha περισσότερο από 25 χρόνια με αυξημένες αρμοδιότητες ως αγωνιστικός διευθυντής σχεδόν όλων των ομάδων της εταιρείας που μάχονται το χώμα. Με τις Yamaha YZ και YZ-F, αναβάτες όπως ο Donny Schmit, ο Bob Moore, ο Andrea Bartolini, ο Stefan Everts και ο David Philippaerts έχουν γευθεί πολλές νίκες και πρωταθλήματα. Τη YZF 450 FM του 2017, που διαθέτει νέο σύστημα ψεκασμού, θα χρησιμοποιήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross οι Jeremy Van Horebeek και Romain Febvre.

WILVO_YZ250F_TONUSWilvo MXGP
Η ομάδα Wilvo Yamaha MXGP άφησε την κατηγορία MX2 και πέρασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM MXGP. Το team πλαισιώνεται από δυο ταλαντούχους αναβάτες, τον Shaun Simpson και τον Arnaud Tonus, που θα συμμετάσχουν υπό την καθοδήγηση του Louis Vosters.

KEMEA_action_YZ250F_OSTLUNDKemea MX2
Την περασμένη αγωνιστική σεζόν, η ομάδα Kemea Yamaha με τις οδηγίες του Hans Corvers και ωθούμενη από το ταλέντο του Βέλγου αναβάτη Marnicq Bervoets, αποτέλεσε το πρότυπο για πολλούς νέους αγωνιζόμενους στην κατηγορία MX2. Στις σέλες των Yamaha YZ 250 F της φετινής χρονιάς θα βρίσκονται τρεις αναβάτες, συγκεκριμένα οι Brent Van doninck, Benoit Paturel και Alvin Οstlund.

NO FEAR NVDV_action_VAN_DE_VENWMX
Η γυναικεία ομάδα της Yamaha έχει στις τάξεις της τρεις από τις κορυφαίες αναβάτριες του κόσμου. Πρόκειται για τις Kiara Fontanesi, Nancy van de Ven και Courtney Duncan, που το 2017 θα έχουν στην διάθεση τους από μια ετοιμοπόλεμη YZF 250 F για το FIM Women’s Motocross World Championship.

ASTES4-TESAR EMX250
Στα τέλη του 2016 δύο ομάδες με κοινούς στόχους και επιδιώξεις ένωσαν τις ASTES4_YZ250F_Renauxδυνάμεις τους και τη φετινή χρονιά θα συμμετάσχουν από κοινού με τα λογότυπα ASTES4-TESAR. Πρόκειται για την ομάδα DP19 Yamaha Racing με ιδιοκτήτη και γενικό διευθυντή τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή MX1 David Philippaerts και η ομάδα SDM corse MX Team.

Η νέα ομάδα που δημιουργήθηκε θα έχει αναβάτες τους Maxime Renaux, Roan van de Moosdijk και Karlis Sabulis.

MJC_action_YZ125_002MJC EMX125
Με βάση τη Γαλλία, η ομάδα της Yamaha στα 125 κ.εκ. στελεχώνεται με νεαρούς αναβάτες ηλικίας έως 17 ετών.

Η ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με τον Ολλανδό Rick Elzinga, τον Γάλλο Thibault Benistant και τον Σουηδό Tim Edberg.

OUTSIDERS ENDURO_LARRIEU_013Outsiders Official Enduro Team
Mε τη Yamaha να καθιερώνεται το 2016 σαν ένας σημαντικός “παίκτης” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, η ομάδα Outsiders αναλαμβάνει το έργο να επαναλάβει την καλή παρουσία στις κορυφαίες κατηγορίες EnduroGP και Enduro 2. Έχοντας ήδη κερδίσει πολλές νίκες και πλασαρίσματα στο βάθρο, η ομάδα ευελπιστεί στη δεύτερη χρονιά της να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο. Αναβάτες θα είναι οι καταξιωμένοι Loïc Larrieu και Jamie McCanney, που θα αγωνιστούν στις κατηγορίες GP και 2 αντίστοιχα.

JOHANNSON_portrait_PERSSONJohansson Junior Enduro
Επικεντρωμένη στην εξέλιξη νέων αναβατών, η ομάδα Johansson Yamaha Junior Enduro Team θα είναι η επίσημη εκπροσώπηση της εταιρείας στην κατηγορία Enduro Junior του FIM Enduro World Championship. Με αρχηγό τον πρώην αναβάτη του Π.Π. Enduro Joakim Johansson και με έδρα στη Σουηδία, θα συμμετάσχει στον θεσμό με αναβάτες τον επανεμφανιζόμενο Mikael Persson, που το 2015 είχε κατακτήσει τον τίτλο πάνω σε μια μεταποιημένη YZ 125.

bLU cRU_R3CUPbLU cRU YZ125 Cup / R3 Challenge
Το πρόγραμμα της Yamaha ονόματι bLU cRU είναι η πλατφόρμα υποστήριξης στην επόμενη γενιά νέων ηλικιακά αναβατών, τόσο στην πίστα όσο και στο χώμα. Αυτή εξασφαλίζει στους νέους αγωνιζόμενους ένα φιλόξενο περιβάλλον επαγγελματικού χαρακτήρα, ικανού να χτίσει τους επόμενους παγκόσμιους πρωταθλητές.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO