spot_img

SEAT MÓ 125

SEAT MÓ 125
  • Η ομάδα Μηχανικής και Ποιότητας της SEAT MÓ δοκιμάζει το SEAT MÓ 125 σε δύο ισπανικές τοποθεσίες τόσο μακριά μεταξύ τους, όπως τα Πυρηναία και η έρημος στην Αλμερία
  • Το ηλεκτρικό σκούτερ δοκιμάστηκε για πάνω από 4.400 χιλιόμετρα μέσα σε χιόνι, άμμο, νερό, χαλίκι και σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -10ºC έως 45ºC
  • Είναι σημαντικό για κάθε αναβάτη να διασφαλιστεί ότι η απόδοσή της μηχανής του δεν θα διακυβευτεί με κανέναν τρόπο

Κάτω Κηφισιά, 13/04/2022. Χιόνι, πάγος, βρεγμένοι δρόμοι, θερμοκρασίες υπό το μηδέν, άμμος, σκόνη, έρημος, μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, ζέστη. Δεν υπάρχει τέλος στον αριθμό των τοπίων που μπορείτε να ταξιδέψετε με μια μοτοσικλέτα, ούτε στην ποικιλομορφία τους ανάλογα με το κλίμα, τις καιρικές συνθήκες ή τις συνθήκες του δρόμου. Για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή απόδοση του 100% ηλεκτρικού σκούτερ SEAT MÓ 125, η ομάδα Ποιότητας και Έρευνας και Ανάπτυξης της SEAT MÓ το δοκίμασε σε δύο αντίθετα τοπία, τα βουνά Baqueira Beret (Lleida) και την έρημο Tabernas (Αλμερία) στην Ισπανία, με διαφορά θερμοκρασίας ακόμα και 55ºC μεταξύ τους, καλύπτοντας συνολικά 4.400 χιλιόμετρα.

SEAT-MO-125-through-sand-and-snow_01_HQ

Πολύπλευρη απόδοση. «Οι δοκιμές ποιότητας της SEAT MÓ έχουν στόχο να εγγυηθούν ότι το σκούτερ θα είναι σε θέση να προσφέρει ισχύ, ταχύτητα, κράτημα και ηλεκτρική αυτονομία σε κάθε περίσταση», λέει ο Γενικός Διευθυντής της SEAT MÓ, Lucas Casanovas. Γι’ αυτό το SEAT MÓ 125 έχει ωθηθεί «στα άκρα» σε δρόμους και στροφές, χιόνι και άμμο, σε βρεγμένα πεζοδρόμια και χωματόδρομους, στον ήλιο και τη βροχή, επιταχύνοντας και φρενάροντας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι μηχανικοί έλεγξαν την μπαταρία και τα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας και διασφάλισαν ότι η πρόσφυση και η ανάρτηση δεν διακυβεύονταν σε καμία περίπτωση και ότι τα ελαστικά δεν έχασαν την πρόσφυσή τους.

SEAT-MO-125-through-sand-and-snow_03_HQ (1)

Έτοιμο για δράση. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να εξασφαλίσουμε ότι η πλήρως ηλεκτρική απόδοση της μοτοσικλέτας παραμένει σταθερή ακόμη και σε δραματικά διαφορετικά κλίματα, όπως το κρύο των -10ºC στα Πυρηναία (Baqueira) ή η ζέστη του καλοκαιριού στους 45ºC στην άνυδρη έρημο της Αλμερίας. «Πρέπει να εγγυηθούμε ότι το επίπεδο φόρτισης δεν θα πέσει δραματικά σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ταυτόχρονα ότι η μπαταρία δεν θα υπερθερμανθεί σε πιθανό καύσωνα», εξηγεί ο Lucas. Έτσι, η μπαταρία διαθέτει ένα σύστημα αυτοπροστασίας που, για παράδειγμα, μειώνει την ισχύ εάν αισθανθεί ότι ζεσταίνεται πολύ. Αυτές οι δοκιμές χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό των ρυθμίσεων του μοντέλου για τις διεθνείς αγορές σε ακραίο κρύο καθώς και σε πολύ ζεστά κλίματα.

cardimage.resizedViewPort.noscale.featureImage

Αντοχή στη σκόνη και το νερό. Η μπαταρία πρέπει να είναι επίσης πλήρως σφραγισμένη και στεγανή για να προστατεύει τα ηλεκτρικά της εξαρτήματα από επιβλαβή εξωτερικά στοιχεία όπως η σκόνη και το νερό. Για το λόγο αυτό, το SEAT MÓ 125 πληροί τα διεθνή πρότυπα IP67: «Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία προσφέρει πλήρη προστασία από τη σκόνη και ότι η στεγανοποίηση της επιτρέπει να βυθιστεί σε ένα μέτρο αλατούχου νερού για τουλάχιστον 30 λεπτά χωρίς να καταστραφεί» λέει ο Lucas. «Ένα σκούτερ πρέπει να το απολαμβάνετε ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή τις συνθήκες του δρόμου και με αυτές τις δοκιμές ποιότητας επιβεβαιώσαμε ότι το SEAT MÓ 125 αποδίδει άριστα σε κάθε περίπτωση», καταλήγει.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO