spot_img

MOTO GUZZI

MOTO GUZZI

ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ. ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ MOTO GUZZI ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, ΤΟΣΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ

Η ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ GREG LYNN ΚΑΙ ΑΝΤΛΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΤΟ PIAGGIO GROUP ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ ΤΗ MOTO GUZZI, ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ MOTO GUZZI ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ V100 MANDELLO, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ MOTO GUZZI

01_Mandello_factory_render

Road to 2121: Τα επόμενα 100 χρόνια της Moto Guzzi”. Σήμερα έγινε η παρουσίαση στο Mandello del Lario του μεγάλου έργου συντήρησης και αναδιάρθρωσης του βιομηχανικού χώρου, όπου κατασκευάζονται όλες οι μοτοσυκλέτες Moto Guzzi, εδώ και έναν αιώνα.

Η αναδιαμόρφωση θα αφορά σε όλο το εργοστάσιο και ανατέθηκε στον παγκοσμίου φήμης Αμερικάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Greg Lynn. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό project, μοναδικό στο είδος του και με στυλ που ξεχωρίζει: ένα περιβάλλον με ανοικτούς χώρους για χρήση από το κοινό. Θα είναι ένα σημείο συνάντησης για την κοινότητα, το οποίο συνδέει την κουλτούρα, τη σχεδίαση και τη μηχανική, με ισχυρή οικολογική εστίαση, σε πλήρη αρμονία με τις σύγχρονες τάσεις.

Διαρκής προσοχή αφιερώνεται στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την αποτελεσματική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Τα νέα κτίρια θα χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες δομές, με υλικά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά για αποδοτική διαχείριση της ενέργειας, χάρη σε φωτοβολταϊκά συστήματα και οικολογικά υλικά.

Ο χώρος θα είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους φίλους της Moto Guzzi αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά που κάνουν τις μοτοσυκλέτες του εργοστασίου, τόσο μοναδικές.

Η επέκταση της παραγωγής του εργοστασίου θα ανταποκριθεί πλήρως στη διαρκή αύξηση της ζήτησης και έχει σημαντικό ρόλο στην εντελώς νέα προσέγγιση για τη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων στο Mandello.

Παράλληλα με το νέο εργοστάσιο, το πρότζεκτ περιλαμβάνει νέες συνεδριακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούν εσωτερικές και εξωτερικές εκδηλώσεις, καθώς και ξενοδοχείο και εστιατόριο που ολοκληρώνουν την ευρεία σειρά ανέσεων που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες του εργοστασίου από όλο τον κόσμο.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο μισό του 2025.

04 Moto Guzzi V100 Mandello

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα η νέα Moto Guzzi V100 Mandello. Οι εκπληκτικές γραμμές, ο προηγμένος κινητήρας και οι τεχνολογίες αιχμής της μοτοσυκλέτας, εγκαινιάζουν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, τα επόμενα εκατό χρόνια στην ιστορία της Moto Guzzi.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2021 στη Διεθνή Έκθεση EICMA που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο.

Ο Greg Lynn είναι ένας παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας και μέλος των καλλιτεχνών των Η.Π.Α. Είναι καθηγητής στο UCLA School of the Arts and Architecture και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Canadian Centre for Architecture Στις διακρίσεις που έχει λάβει συμπεριλαμβάνονται ο Χρυσός Λέοντας στην Architecture Biennale της Βενετίας το 2008 και βράβευση από την American Academy of Arts & Letters Architecture.Η διάσημη καρέκλα Ravioli που έχει σχεδιάσει εκτίθεται στη μόνιμη συλλογή της MoMA και μια σειρά σχεδίων του έχει παραχθεί σε συνεργασία με εξέχουσες εταιρίες όπως είναι οι Swarovski, Alessi και Vitra.Το περιοδικό Time έχει συμπεριλάβει τον Greg Lynn στους 100 πιο καινοτόμους ανθρώπους του 21ου αιώνα, ενώ το περιοδικό Forbes τον έχει αναφέρει ως έναν από τους 10 πιο επιδραστικούς αρχιτέκτονες παγκοσμίως.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO