spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Μichelin επιστρέφει στην Ευρώπη

Η Μichelin επιστρέφει στην Ευρώπη

motogp quatar michelin

Ο τρίτος αγώνας MotoGP ™ της σεζόν 2021, θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Algarve International Circuit, κοντά στο Portimao, καθώς όλες οι ομάδες κατευθύνονται προς την Πορτογαλία για τον αγώνα Grande Prémio 888 de Portugal.

Η πίστα των 4.6 χιλιομέτρων  διαθέτει εννέα δεξιές κι έξι αριστερές στροφές και μια ευθεία, σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Η ανισομετρική  διάταξή της πίστας είναι απίστευτη με πολλές υψομετρικές αλλαγές και λόγω της κατηφορικής στροφής, σαν πίστα, είναι ο ορισμός αυτού που λέγεται «τρενάκι του τρόμου».

Για τη συγκεκριμένη πίστα, η Michelin επέλεξε να φέρει τα τρία συνηθισμένα μείγματα γόμας των ελαστικών ΜICHELIN Power Slicks. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, ενώ θα διαθέτει κι ένα ακόμα σκληρό μείγμα γόμας, ασύμμετρης σχεδίασης, που θα φέρει πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.  Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά, μεσαία και σκληρά μείγματα γόμας, με τη διαφορά ότι αυτά είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις επιπλέον δεξιές στροφές της πίστας.

 Οι θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες στο Algarve την άνοιξη είναι συνήθως ήπιες, αλλά λόγω της θέσης της πίστας, κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό, υπάρχει η πιθανότητα να βρέξει. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός τροχό συμμετρικής σχεδίασης, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, όπως και τα Sliks.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 16 Απριλίου με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, όπου οι αναβάτες του MotoGP θα πάρουν τη δεύτερη αγωνιστική τους γεύση από τη συγκεκριμένη πίστα, μετά το ντεμπούτο της στο ημερολόγιο του MotoGP πέρυσι. Ωστόσο, οι δοκιμές του Σαββάτου θα έχουν τις FP4 και τα τελικά δοκιμαστικά το απόγευμα που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Ο αγώνας θα έχει  25 γύρους και θα ξεκινήσει  στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 18 Απριλίου.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager :

« Μετά από ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τη σεζόν 2021 με πολλά ρεκόρ, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνθήκες πίστας στο Κατάρ, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που  επισκεπτόμαστε το Portimao για το MotoGP αλλά  αυτή τη φορά έχουμε αρκετά δεδομένα, για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή ελαστικών για τον αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου, σε σύγκριση  με πέρυσι, που ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μια πρόκληση για εμάς. Είμαστε αποφασισμένοι για άλλη μία φορά να κάνουμε το καλύτερο, ώστε να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους όσους θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από το σπίτι, πανηγυρίζοντας για τους αγαπημένους τους αναβάτες, κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO