spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Motul και η HRC στοχεύουν την κορυφή

Η Motul και η HRC στοχεύουν την κορυφή

Η Motul και η HRC Συνεργασία  στο WORLDSBK

Ένας από τους παλαιότερους και πιο πολύτιμους συνεργάτες της Motul, όταν αναφερόμαστε σε κατασκευαστές μοτοσυκλετών, είναι η Honda. Οι δύο εταιρείες έχουν αναπτύξει και απολαμβάνουν εδώ και πολλές δεκαετίες μια ειδική τεχνική συνεργασία, με αποτέλεσμα η Motul να είναι περήφανος υποστηρικτής της αγωνιστικής ομάδας HRC της Honda σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες αγώνων. Στις αρχές του 2020, η Honda επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motul FIM World Superbike Championship (WorldSBK) ως πλήρης εργοστασιακή ομάδα.

Τώρα, για τη σεζόν του 2021, η ομάδα HRC και οι δύο αναβάτες της, Alvaro Bautista και Leon Haslam, θα επωφεληθούν περαιτέρω από την υποστήριξη της Motul ως Επίσημος Συνεργάτης Λιπαντικών. Έχοντας κάνει μεγάλα βήματα μπροστά σε κάθε αγώνα το 2020, υπάρχει μόνο ένας στόχος για αυτή τη σεζόν: η κορυφή!

Motul & HRC in WSBK (2)


Μια συνεργασία με δύναμη σε βάθος

Η βαθιά σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την πάροδο των ετών έχει δείξει ότι η Motul συμβάλλει στην απόδοση, την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα των αγωνιστικών μοντέλων της HRC σε όλα τα εδάφη, στις αγωνιστικές πίστες, εκτός δρόμου ακόμα και στην έρημο. Η δύναμη αυτής της συνεργασίας είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές νίκες σε πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα, κυρίως τρεις νίκες της HRC στο Ράλι Ντακάρ – η πρώτη ήταν το 1989 και η πιο πρόσφατη φέτος, το 2021. Επίσης, έχει οδηγήσει σε αρκετούς τίτλους πρωταθλήματος της HRC στο MXGP, συμπεριλαμβανομένου του 2019 και του 2020, και συγκεκριμένα στα χέρια του πλέον κυρίαρχου στην κατηγορία αναβάτη, του Tim Gajser.

Motul & HRC in WSBK (4)

Αυξάνοντας τις επιδόσεις με Motul

Μαζί με την Motul, η ομάδα HRC συνεχίζει την ανάπτυξη του CBR1000RR-RR FIREBLADE, καθώς οι Ιάπωνες μηχανικοί της ομάδας λαμβάνουν συνεχή ροή επεξεργασμένων πληροφοριών από την Motul. Μεταξύ των κέντρων Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Motul που βρίσκονται εκτός Γαλλίας, ένα βρίσκεται στην Ιαπωνία, οι μηχανικοί του οποίου συνεργάζονται με το τμήμα ανάπτυξης κινητήρων της HRC σε μια σειρά διαφορετικών έργων, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης συνθετικών λιπαντικών υψηλής τεχνολογίας. Κυρίαρχο μεταξύ αυτών είναι το ειδικά κατασκευασμένο λάδι κινητήρα Motul 300V Factory Line Racing Kit Oil 2376H 0W-30, ένα πλήρως συνθετικό λάδι κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί από την HRC παράλληλα με τη σειρά προϊόντων Motocool Factory Line και MC CARE.

Ο βαθμός ιξώδους 0W-30, του 100% συνθετικού λιπαντικού προσφέρει χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης μεταξύ των κινητών μερών του κινητήρα χάρη στην τεχνολογία EsterCore, προκαλώντας μείωση της τριβής και -συνεπώς- παρέχοντας σημαντικό κέρδος στην ισχύ του κινητήρα.

Motul & HRC in WSBK (3)

Nicolas Zaugg, Διευθύνων Σύμβουλος της Motul: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη μεγάλη εργασιακή μας σχέση με τη Honda και την HRC, ώστε να συμπεριλάβει και το WorldSBK. Το κοινό μας όραμα και η συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας που έχουμε αναπτύξει από κοινού είναι το τέλειο παράδειγμα της φιλοσοφίας της Motul που ονομάζουμε «ζωντανό εργαστήριο δοκιμών»… όπου αναπτύσσουμε και δοκιμάζουμε προϊόντα σε αγωνιστικό περιβάλλον προτού τα προσφέρουμε προς πώληση σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση. Κατά την δική μας άποψη, πρόκειται για μια συμφωνία που κερδίζουν και τα δύο μέρη.»

Motul & HRC in WSBK (1)

Tetsuhiro Kuwata, Διευθυντής HRC Γενικός Διευθυντής Race Operations Management Division: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Motul ως Επίσημο Χορηγό της εργοστασιακής μας ομάδας HRC στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motul World Superbike Championship 2021, επεκτείνοντας έτσι τη σχέση μεταξύ των εταιρειών μας και ενισχύοντας περαιτέρω ένα πολύ σημαντικό έργο για εμάς, το CBR1000RR-R FIREBLADE SP. Η Honda και η Motul διαθέτουν μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό υψηλού επιπέδου σε όλο τον κόσμο, και οι δύο μάρκες καθοδηγούνται από τη συνεχή επιδίωξη της νίκης και από την ισχυρή πεποίθηση ότι η αγωνιστική αρένα είναι το ιδανικό σκηνικό για να αναπτύξουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας και να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία μας. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουμε στους πελάτες μας τα καλύτερα δυνατά προϊόντα, προσφέροντας ταυτόχρονα χαρά και ενθουσιασμό στους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο. Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, αλλά είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για να επιτύχουμε τους αμοιβαίους στόχους μας, τους οποίους θα επιδιώξουμε με αποφασιστικότητα, θετικότητα και εμπιστοσύνη στο μέλλον.»

 

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO