spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΚατέρριψαν τα ρεκόρ

Κατέρριψαν τα ρεκόρ

ελαστικά MICHELIN MotoGP™

  • • Ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) κέρδισε τον πρώτο αγώνα της σεζόν, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα σε χρόνο 1 :54.624
  • • Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου αγώνα στην πίστα Losail με χρόνο 1 :52.772
  • • Ο Johann Zarco (Pramac Racing) κατέγραψε νέο ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας με 362.4 χλμ. / ώρα στα προκριματικά – η μεγαλύτερη ταχύτητα όλων των εποχών σε αγώνα MotoGP

Η γκάμα ελαστικών MICHELIN Power Slick στο MotoGP για το 2021, έκανε ονειρικό ντεμπούτο στο Barwa Grand Prix του Κατάρ, το οποίο κέρδισε ο Maverick Viñales, δίνοντας στους αναβάτες τις επιδόσεις που χρειάζονταν, για να σημειώσουν τρία νέα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του αγώνα και των προκριματικών στην πίστα Losail International Circuit.

Ο αναβάτης της ομάδας Ducati Lenovo, Francesco Bagnaia, εκμεταλλεύτηκε την πρόσφυση των ελαστικών MICHELIN Power Slick Soft με μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια των δεύτερων προκριματικών το Σάββατο το απόγευμα, για να σημειώσει έναν εκπληκτικό χρόνο στο 1 :52.772, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο. Αυτός ο βελτιωμένος ρυθμός δεν περιορίστηκε μόνο στη Bagnaia, καθώς οι κορυφαίοι οκτώ αναβάτες στο Q2 κατέρριψαν, επίσης, το προηγούμενο ρεκόρ του αγώνα που κατείχε ο Marc Marquez (Repsol Honda Team).

2021+01+gp+qatar+00525

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου Q2, ο αναβάτης της Pramac Racing, Johann Zarco, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα στην έξοδο σε συνδυασμό με την ισχύ του κινητήρα και πέτυχε τη μέγιστη ταχύτητα με 362.4 χλμ. / ώρα με τη Ducati Desmosedici του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 10.4 χλμ. / ώρα η προηγούμενη υψηλότερη ταχύτητα, που έθεσε ο Marc Marquez στη συγκεκριμένη πίστα το 2019 (352.0 χλμ. / ώρα), καταρρίπτοντας την προηγούμενη υψηλότερη ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ από μια μοτοσυκλέτα στο MotoGP, στο Mugello από τον Andrea Dovizioso, το 2019 (356.7 χλμ. / ώρα).

Το τρίτο ρεκόρ καταρρίφθηκε κατά τον τέταρτο γύρο του αγώνα, όταν ο Maverick Viñales σημείωσε ένα νέο ρεκόρ γύρου στη διάρκεια του αγώνα στο 1 :54.624, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1 :54.927 το 2016, από τον Jorge Lorenzo.

Μετά τα δοκιμαστικά στη συγκεκριμένη πίστα στις αρχές Μαρτίου, τις τέσσερις δωρεάν δοκιμές, τα προκριματικά και την προθέρμανση, όλοι οι αναβάτες του MotoGP επέλεξαν τα ελαστικά MICHELIN Power Slick Soft για τον αγώνα. Αυτά τα ελαστικά διαθέτουν μονό μείγμα γόμας στον εμπρός τροχό και ασύμμετρο μείγμα γόμας στον πίσω, με σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι ομάδες μπόρεσαν να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους και οι αναβάτες μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ότι έκαναν τη σωστή επιλογή, όσον αφορά την πρόσφυση και τον έλεγχο στις στροφές και να πραγματοποιήσουν δοκιμές σταθερότητας, τα αποτελέσματα των οπίων ήταν καθοριστικά.

2021+01+gp+qatar+00022

Μιλώντας για τις επιδόσεις των ελαστικών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Piero Taramasso, Michelin Motorsport Two-Wheel Manager, δήλωσε : « Κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος, οι τεχνικοί μας εργάστηκαν εντατικά για να βελτιώσουν τη σταθερότητα και την ευελιξία των ελαστικών μας, χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.  Κατά συνέπεια, οι επιδόσεις των ελαστικών μας στη συγκεκριμένης πίστα είναι μια απόδειξη αυτού του έργου. Τα MICHELIN Power Slicks Soft που χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους αναβάτες, πρόσφεραν πολύ ισχυρή πρόσφυση σε ολόκληρο τον αγώνα των 22 γύρων, παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω της άμμου που είχε απομείνει από τους ισχυρούς ανέμους γύρω από την πίστα.

Μια τέτοια ολισθηρή πίστα είχε αναπόφευκτα αρνητικό αντίκτυπο στη σταθερότητα των ελαστικών, τα οποία υπόκεινται σε υψηλότερα επίπεδα τριβής, λόγω της τραχιάς ασφάλτου.  Αυτό το φαινόμενο είχε περιορισμένο αντίκτυπο στους χρόνους του αγώνα και οι πιο προσεκτικοί αναβάτες καταφέραν να ελέγξουν τα ελαστικά τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων γύρων. Ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα, το Tissot Grand Prix της Ντόχα, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα, στις 4 Απριλίου, για να επιβεβαιώσουμε για ακόμα μια φορά τις επιδόσεις των ελαστικών MICHELIN, για το 2021 ».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO