spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMOTUL και SUZUKI

MOTUL και SUZUKI

MOTUL και SUZUKI GSX-RR

Το 2020 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για πολλούς λόγους, αλλά η ομάδα MotoGP της Suzuki και η Motul θα τη θυμούνται και θα τη λατρεύουν ως μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες και πανάξιες κατακτήσεις του πρωταθλήματος MotoGP. Οι τίτλοι στα πρωταθλήματα οδηγών και ομάδων γιορτάστηκαν – πρώτη φορά για τη Suzuki στα τελευταία 20 χρόνια και στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της εταιρείας – κάτι που όλοι θεώρησαν ως καλό οιωνό. Και τώρα, η ιστορία θα έχει συνέχεια.

Η Motul θα συνεχίσει ως επίσημος συνεργάτης λιπαντικών της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki στο MotoGP, διατηρώντας τη στενή και αξιόπιστη σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο εταιρειών τα τελευταία 32 χρόνια.

Suzuki GSX-RR 2021 01


Με στόχο συνεχόμενους τίτλους

Όταν αγωνίζεσαι στο υψηλότερο επίπεδο, η μηχανική αξιοπιστία στο 100% και η ανώτερη απόδοση πρέπει να είναι εξασφαλισμένα. Οι μοτοσυκλέτες GSX-RR της Suzuki επωφελούνται από ένα εξειδικευμένο, πειραματικό λάδι που ανταποκρίνεται απρόσκοπτα στις απαιτήσεις και τις ακραίες απαιτήσεις μίας πρωτότυπης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Επειδή τα χρησιμοποιούν και αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην επιτυχία της ομάδας, τόσο τα πειραματικά προϊόντα όσο και τα προϊόντα της Motul που θα βρείτε στα συνεργεία και στα ράφια των συνεργαζόμενων καταστημάτων, έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη της ομάδας της Suzuki. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αγωνιστική σειρά Factory Line της Motul και φυσικά η πλήρης γκάμα MC Care που είναι τόσο δημοφιλής στους μοτοσυκλετιστές σε όλο τον κόσμο. Με τους αναβάτες της ομάδας να τερματίζουν 1ος και 3ος στην κατάταξη του 2020, το 1-2είναι ο μόνος στόχος το 2021!

Η διάσημη ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασίας της με τη Motul στο MotoGP (που τότε ήταν γνωστό ως 500cc Grand Prix World Championship) το 1974 με ένα Suzuki RG500, και πραγματικά έκανε γνωστό το όνομά της στη σύγχρονη εποχή με την Motul ως συνεργάτη λιπαντικών της.

Κερδίζοντας τρεις παγκόσμιους τίτλους – το 1993 με τον Kevin Schwantz, το 2000 με τον Kenny Roberts Jr και το 2020 με τον Joan Mir – και με περισσότερες από 40 νίκες της SUZUKI με την υποστήριξη της Motul, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, είχαμε πολλά να γιορτάσουμε.

Suzuki GSX-RR 2021 04

Από πειραματικό προϊόν στην ευρεία κατανάλωση

Η τεχνική συμμετοχή της Motul με τη Suzuki στους αγώνες – τόσο στο MotoGP όσο και σε άλλα πρωταθλήματα – συνέβαλε στην επέκταση της ευρύτερης επιχειρηματικής σχέσης μεταξύ των ιαπωνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Αυτό ισχύει σε πολλές χώρες και κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των σειρών προϊόντων PCMO, Powersports και Marine που επωφελούνται από τη φιλοσοφία της Motul να χρησιμοποιεί το μηχανοκίνητο αθλητισμό για τον έλεγχο, την ανάπτυξη και τη βελτίωση προϊόντων που στοχεύουν τελικά στα ράφια των καταστημάτων και στον τελικό χρήστη.

Nicolas Zaugg, Motul Chief Value Officer: «Είμαστε πολύ περήφανοι που γράφουμε ένα άλλο κεφάλαιο στην μακρά και αξιόλογη ιστορία μεταξύ της Suzuki και της Motul. Ήμασταν όλοι τυχεροί που βιώσαμε μεγάλες επιτυχίες, με την κατάκτηση πρωταθλημάτων σε διάφορες διοργανώσεις, οι οποίες ήρθαν ως αποτέλεσμα του οράματος και της τεχνολογικής συνεργασίας που μοιραζόμαστε. Τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στην επόμενη σεζόν».

Suzuki GSX-RR 2021 03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ MOTUL

Η γαλλική εταιρία Motul δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών προϊόντων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και άλλων οχημάτων), καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητας της Motul Tech.

Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών,  η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: Dakar, 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, Super GT, Drift, MotoGP, World Superbike, MXGP, Endurance World, Championship, IOM TT, IMSA, Rallycross, F1 Boat και πολλές ακόμη.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO