spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ Michelin είδε το Morbidelli στη κορυφή

Η Michelin είδε το Morbidelli στη κορυφή

Η Michelin είδε το Morbidelli στη κορυφή

Η Michelin στον προτελευταίο αγώνα για το 2020, είδε το Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) να κερδίζει τη νίκη στον αγώνα Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, στην πίστα Circuit Ricardo Tormo, αλλά ο Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) παρόλο που τερμάτισε στην έβδομη θέση, κατάφερε να κερδίσει τον κορυφαίο τίτλο του MotoGP ™.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε κι ο δεύτερος αγώνας  στην πίστα της Βαλένθια  και παρά τη βροχή το Σάββατο, ο καιρός ήταν πιο ευνοϊκός σε σύγκριση με το Grand Prix της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να έχουν περισσότερο χρόνο σε στεγνή πίστα. Συνεπώς, βελτιώθηκαν τα επίπεδα πρόσφυσης και τα ελαστικά  MICHELIN Power Slicks μπόρεσαν να σημειώσουν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Οι βελτιωμένες του  επιδόσεις σε όλο τον αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα να καταγράψουν ταχύτερους χρόνους  την ήμερα του αγώνα και  τον  ταχύτερο χρόνο διάρκειας αγώνα, σχεδόν  κατά 15 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την περασμένη Κυριακή.

2020 14 gp valencia 00024

Την ήμερα του αγώνα των 27 γύρων ο ζεστός ήλιος συνέβαλε στην αύξηση της θερμοκρασίας στης πίστας, που έφτασε τους 27 ° C, γεγονός λίγο ασυνήθιστο για την εποχή. Ο Morbidelli ξεκίνησε από  την pole position κι ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση, παρόλο που ο Jack Miller (Pramac Racing) πήρε το προβάδισμα για λίγο στην πρώτη στροφή. Ο Morbidelli βρισκόταν στην πρώτη θέση σε ολόκληρο τον αγώνα, καταγράφοντας σταθερούς γύρους, απειλούμενος συνεχώς από τον Miller.

Στον τελευταίο γύρο, ο Αυστραλός έκανε μια κίνηση και πήρε το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενος  πλήρως την  πρόσφυση των ελαστικών  MICHELIN Power Slicks, αλλά ο Morbidelli,  που βρισκόταν πίσω του, αντέδρασε  και οι δυο αναβάτες μας χάρισαν μια μάχη που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, με το Morbidelli να παίρνει τη νίκη με διαφορά  μόλις 0.093 δευτερόλεπτα. Πήρε επίσης το τίτλο του Πρώτου Ανεξάρτητου οδηγού  και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα του – Petronas Yamaha SRT – εξασφάλισε τον τίτλο της πρώτης ανεξάρτητης ομάδας. Ο Μίλερ κατετάγη τελικά δεύτερος, με τον Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) να κερδίζει την τρίτη θέση, όπως και  την προηγούμενη εβδομάδα.

2020 14 gp valencia 00244

Ο Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) πέρασε τέταρτος τη γραμμή του τερματισμού και με τους πόντους που κέρδισε,  οι οποίοι προστέθηκαν σε αυτούς του συμπαίκτη του Mir, κατάφερε να δώσει στην ομάδα της SUZUKI ECSTAR τον τίτλο  Team Championship, για την πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε τους αγώνες, το 2002. Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) τερμάτισε πέμπτος, με τον Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) στην έκτη θέση. Ο έβδομος αναβάτης που πέρασε τη γραμμή  του τερματισμού κι εξασφάλισε αρκετούς πόντους για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2020, ήταν ο Mir – ο οποίος ξεκίνησε από τη δωδέκατη θέση στο grid.

Έκανε έναν καλό αγώνα, για να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην πρώτη κατηγορία για τη Suzuki από το 2000, ακολουθώντας  τα περίφημα βήματα των προηγούμενων πρωταθλητών της  Suzuki, των Barry Sheene, Kevin Schwantz και Kenny Roberts Jr., όλων με  ελαστικά  της Michelin. Η νίκη του Mir σηματοδότησε επίσης τον πρώτο αναβάτη που πήρε τον τίτλο Moto3 ™ και στη συνέχεια τον  κορυφαίο τίτλο του MotoGP. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Andrea Dovizioso (Ducati Team), σε αυτόν το εντός έδρας αγώνα πήρε την όγδοη θέση, ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) τερμάτισε στην ένατη θέση κι ο Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ολοκλήρωσε τη πρώτη δεκάδα. Οι περισσότεροι αναβάτες είχαν επιλέξει  το σκληρό  μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks για τον μπροστινό τροχό, ενώ λίγοι το μεσαίο μείγμα γόμας, και το μεσαίο μείγμα γόμας MICHELIN Power Slick για το πίσω, που τους πρόσφερε εξαιρετικές επιδόσεις. 

2020 14 gp valencia 00373

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές λόγω των πρωτοκόλλων του COVID-19, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη,  καθώς οι διοργανωτές πραγματοποίησαν  τον παραδοσιακό χαιρετισμό πυροτεχνημάτων της Βαλένθια στο τέλος του αγώνα, αλλά αυτή τη φορά από τις εξέδρες, ως ένδειξη σεβασμού στους οπαδούς  που έλειπαν , με τον νικητή να πυροδοτεί τα πυροτεχνήματα, αμέσως μετά την καρό σημαία.

Η Michelin κι οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP θα διασχίσουν την Ιβηρική Χερσόνησο, καθώς ο τελευταίος αγώνας της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία, σε μια νέα πίστα στο ημερολόγιο των αγώνων, στην πίστα Algarve International Circuit , κοντά στο Portimao για τον αγώνα Grande Prémio MEO de Portugal  την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Franco Morbidelli – Petronas Yamaha SRT:

«Ήταν ένας απίστευτος αγώνας και καταφέραμε να διατηρήσουμε έναν τρελό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τα ελαστικά λειτούργησαν υπέροχα. Ένιωσα υπέροχα μαζί τους και μπόρεσα να ελέγξω την πτώση απόδοσης και την φθορά προς στο τέλος προσφέροντας υπέροχη αίσθηση, καθώς  είχα  όλες τις δυνατότητες για να παλέψω για τη νίκη και να κερδίσω. Υπέροχη δουλειά από την Michelin».

2020 14 gp valencia 00597

Joan Mir – Team SUZUKI ECSTAR – 2020 MotoGP World Champion:

«Ήταν μια καταπληκτική σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο της Michelin, είναι πάντα εδώ και μας δίνει  χρήσιμες πληροφορίες κι ο Richard (Rodrigues) μας βοηθάει πολύ. Είναι αδύνατο να έχουμε την τέλεια αίσθηση με το τέλειο ελαστικό, αλλά έχουμε τον τίτλο, οπότε  είναι πραγματικά καλό για όλους μας. Μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με τη Michelin, είναι η δεύτερη χρονιά μου εδώ και σε κάθε αγώνα  καταλαβαίνω περισσότερο την κατάσταση. Σε κάθε αγώνα, τα συναισθήματα αλλάζουν με την μοτοσυκλέτα, τα ελαστικά, την άσφαλτο, όλα αλλάζουν. Την περασμένη εβδομάδα κατάφερα να κερδίσω τον αγώνα κι αυτό το Σαββατοκύριακο, σχεδόν δεν μπορούσα να μείνω στη μοτοσυκλέτα. Όλο αυτό έχει ενδιαφέρον για μένα και θα με βοηθήσει να μάθω και να αποκτήσω εμπειρία, έτσι ώστε να είμαι ακόμα πιο γρήγορος στο μέλλον».

2020 14 gp valencia 00218

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς, καθώς  ο αγώνας  πραγματοποιήθηκε σε στεγνή πίστα  από ό, τι την περασμένη εβδομάδα κι αυτό φάνηκε λόγω της σταθερότητας και του ρυθμού στον σημερινό αγώνα. Τα δεδομένα που είχαμε συλλέξει  από το περασμένο Σαββατοκύριακο, έδωσαν σε όλους τους αναβάτες μια καλή βάση εκκίνησης και παρόλο που είχαμε βροχή το Σάββατο, κατάφεραν να επιστρέψουν σύντομα σε γρήγορους γύρους  και να σημειώσουν εντυπωσιακούς χρόνους. Όλα τα ελαστικά δοκιμάστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά επειδή η θερμοκρασία της  πίστας την ημέρα του αγώνα αυξήθηκε, η επιλογή των ελαστικών που θα τους προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις, φαινόταν αρκετά απλή για όλους τους αναβάτες. Συνεπώς, όλοι οι  αναβάτες επέλεξαν το μεσαίο μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό, καθώς είχε τις καλύτερες επιδόσεις από όλα: πρόσφυση, συνέπεια και σταθερότητα, με την  πλειοψηφία των αναβατών  να επιλέγει το σκληρό μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό, το οποίο πρόσφερε πρόσθετη σταθερότητα σε αυτήν την ιδιαίτερη πίστα.

Εκ μέρους της Michelin, θα ήθελα να συγχαρώ το Joan Mir και τη Suzuki για τον τίτλο, για την  συνέπεια που έδειξαν  αυτή τη σεζόν, που μόνο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Τώρα, κατευθυνόμαστε προς την Πορτογαλία για άλλη μια πρόκληση, για να τελειώσουμε τη σεζόν. Είναι μια εντελώς νέα πίστα  και παρόλο που έχουμε κάνει δοκιμές εκεί πρόσφατα,  περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από την πρώτη μέρα».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO