spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣO Joan Mir Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2020!

O Joan Mir Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2020!

O JOAN MIR ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2020!

Μετά από μία 20ετή αναμονή από τον τελευταίο τίτλο του Kenny Roberts Jr. το 2000, ο Joan Mir επιστρέφει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στη SUZUKI με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο Mir κατακτά το πολυπόθητο τρόπαιο, έναν γύρο πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μιας και έχει ένα προβάδισμα 29 βαθμών από τον δεύτερο στην βαθμολογία.

mgp14joan-mirworld-champion18

Το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Ricardo Tormo της Ισπανίας είδε την Team Suzuki Ecstar να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της καθώς τα αποτελέσματα των οδηγών της οδηγούν προς το «Triple Crown»: Το πρωτάθλημα οδηγών, το πρωτάθλημα ομάδων, καθώς και το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 σηματοδοτεί μια χρονιά σταθμό για την ιστορία της  SUZUKI αφού αποτελεί και μία επέτειο για τη μάρκα:

  • • Είναι η επέτειος των 100 χρόνων της Suzuki Motor Company.
  • • Είναι η επέτειος των 60 χρόνων της αγωνιστικής συμμετοχής της Suzuki.
  • • Είναι τα 20 χρόνια από το τελευταίο της πρωτάθλημα στην κορυφαία κατηγορία.

Το πρωτάθλημα οδηγών του 2020 είναι το 16ο για την SUZUKI και το 2ο για τον Joan Mir, μετά τον τίτλο του στην κατηγορία Moto3 το 2017. Ο Mir είναι ο 10ος αναβάτης στην ιστορία που κατακτά τίτλο με τη SUZUKI ανεξαρτήτου κατηγορίας και ο 7ος στην κορυφαία κατηγορία (500cc/MotoGP).

mgp14joan-mirworld-champion20

Είναι μία ιστορική ημέρα για την Team Suzuki Ecstar, καθώς είναι η πρώτη φορά που ομάδα της SUZUKI κατακτά το  παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων.

Μήνυμα από τον κ. Toshihiro Suzuki – Πρόεδρο της Suzuki Motor Corporation:

«Θα ήθελα να συγχαρώ και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην ομάδα μας καθώς και στον Joan που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο μέσα σε μία τόσο δύσκολη και απρόβλεπτη σεζόν λόγω της κατάστασης με τον COVID-19. Επίσης στον Alex Rins που έκανε μια εξαιρετική σεζόν και παλεύει για τη 2η θέση στη βαθμολογία.

Γιορτάζουμε την επέτειο των 100 χρόνων, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα MotoGP, που αποτελεί και το κορυφαίο επίπεδο στους αγώνες μοτοσικλέτας.

mgp14joan-mirworld-champion26

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς, τους πελάτες μας, καθώς και όλους τους συνεργάτες μας, που πάντα μας έδιναν δύναμη με την υποστήριξή τους. Το προσωπικό της ομάδας, τους αναβάτες αλλά και όλο το προσωπικό που υποστήριζε την ομάδα από την Ιαπωνία.

Από την επιστροφή της ομάδας στο MotoGP, είμαι πολύ περήφανος που η ομάδα ξεπέρασε τις δυσκολίες, έκανε σταθερή πρόοδο χρόνο με το χρόνο και τελικά στέφθηκε πρωταθλήτρια».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO