spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Michelin πάει για έναν ακόμα διπλό αγώνα

H Michelin πάει για έναν ακόμα διπλό αγώνα

Gran Premio Michelin® de Aragón Circuit Statistics

Η Michelin επιστρέφει στην Ισπανία για τον επόμενο διπλό αγώνα σε αυτή τη περιορισμένη σεζόν στο MotoGP ™,  καθώς όλες οι ομάδες κατευθύνονται προς την πίστα  Motorland Aragon που βρίσκεται κοντά στο Alcañiz, που θα πραγματοποιηθεί αρχικά ο αγώνας Gran Premio Michelin® de Aragón και έπειτα από επτά ημέρες, ο αγώνας Gran Premio Liqui Moly de Teruel.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν που η Michelin θα είναι ο επίσημος υποστηρικτής του αγώνα στην πίστα των 5.078 μέτρων, η οποία έχει αριστερόστροφη φορά, μετά από τρεις επιτυχημένες σεζόν στο Phillip Island, όπου το Αυστραλιανό Grand Prix έφερε το όνομα της Michelin. Η πίστα Motorland Aragón διακρίνεται για την ιδιαίτερη τεχνική της σχεδίαση, που περιλαμβάνει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές, με συνδυασμό γρήγορων στροφών και σφιχτών φουρκετών. Για το λόγο αυτό, το μπροστινό μείγμα γόμας είναι πολύ σημαντικό να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας για να τονώσει την αυτοπεποίθηση των αναβατών. Με την  μεγάλη ευθεία μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου που η σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες και η ανάγκη  η δύναμη της  μοτοσυκλέτας να περάσει  μέσω του πίσω ελαστικού στην άσφαλτο είναι βασικές για έναν γρήγορο γύρο αγώνα, έχουν επιλεγεί τα  MICHELIN Power Slick που είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας .

Η πίστα βρίσκεται στην περιοχή Teruel της Ισπανίας, σε μια ξηρή τοποθεσία με πετρώδες έδαφος, όπου αναμένεται να έχει ζέστη τις μεσημβρινές ώρες του αγώνα, ωστόσο, λόγω της ανοιχτής τοποθεσίας της,  είναι πιθανόν να υπάρξουν και  δροσερά πρωινά, συνεπώς οι αναβάτες έχουν ανάγκη από μια γκάμα ελαστικών, ώστε να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Για το λόγο αυτό, τα ελαστικά MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμα, ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας για το Grand Prix της Michelin το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό και  μεσαίο μείγμα γόμας, συμμετρικής σχεδίασης, καθώς επίσης κι σε ένα ασύμμετρο σκληρό ελαστικό για τον μπροστινό τροχό. Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και σκληρό μείγμα γόμας, ασύμμετρα και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας, ενώ το μεσαίο μείγμα γόμας του πίσω τροχού θα είναι συμμετρικής σχεδίασης.  Λόγω στης τοποθεσίας,  είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όρια τους σε περίπτωση βροχής. Μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά,  και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το  δεξί τμήμα πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP θα φτάσουν στην πίστα για τις αρχικές δοκιμές του αγώνα  Gran Premio Michelin® de Aragón την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν το Σάββατο, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα των 23 γύρων. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 14:00 τοπική ώρα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου. Ο αγώνας Gran Premio Liqui Moly de Teruel, του επόμενου Σαββατοκύριακου θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα, αλλά θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετική ώρα, στις 13:00 τοπική ώρα, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

 

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Είναι πάντα ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε στο Grand Prix της Michelin και είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε τον αγώνα στην Aragón. Πέρυσι, ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία και πολλοί άνθρωποι από τις κεντρικές μας εγκαταστάσεις μας επισκέφτηκαν, αλλά δυστυχώς αυτό δεν θα συμβεί φέτος λόγω των πρωτοκόλλων, αλλά δεσμευόμαστε να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους, για  να κάνουμε τη Michelin και όλο το προσωπικό της υπερήφανο. Η  Aragon αποτελεί πρόκληση, καθώς η θερμοκρασία της ασφάλτου μπορεί να είναι χαμηλή το πρωί και πολύ υψηλή το απόγευμα. Ωστόσο, πηγαίνουμε εκεί αργότερα από το καθορισμένο, συνεπώς είναι πολύ πιθανόν να μην αντιμετωπίσουμε τέτοιες διαφορές στις θερμοκρασίες, όπως  σε προηγούμενες σεζόν. Επίσης, η άσφαλτος μπορεί να γίνει πιο άγρια στην πρόσφυση, αν οι άνεμοι φέρουν σκόνη από την τριγύρω περιοχή. Έχουμε επιλέξει μια γκάμα που θα δώσει στους αναβάτες την εμπιστοσύνη που χρειάζονται, σε όλες τις  καιρικές συνθήκες κι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τον αγώνα Gran Premio Michelin® de Aragón ,ένα ξεχωριστό γεγονός για όλους».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO