spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΗ MICHELIN πηγαίνει στο Montmelo

Η MICHELIN πηγαίνει στο Montmelo

Η MICHELIN πηγαίνει στο Montmelo

H Michelin ταξίδεψε στην Καταλονία, καθώς το MotoGP ™ κατευθύνεται προς το Montmeló για τον αγώνα Gran Premi Monster Energy de Catalunya, που είναι ο όγδοος αγώνας αυτής της περιορισμένης σεζόν των δεκατεσσάρων αγώνων.

Αρχικά, ο αγώνας στην πίστα Circuit de Barcelona-Catalunya των 4.627 μέτρων, είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αλλά λόγω της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Η  σχεδίαση της πίστας άλλαξε και νέα άσφαλτος τοποθετήθηκε το 2018. Η συγκεκριμένη πίστα χαρακτηρίζεται για τις γρήγορες και παρατεταμένες στροφές,  τη μεγάλη ευθεία που ξεπερνάει το μήκος του ενός χιλιομέτρου καθώς και τις υψομετρικές εναλλαγές. Αποτελεί μια από τις πιο  δημοφιλείς πίστες στους αναβάτες και συχνά δίνει συναρπαστικούς αγώνες, με τους θεατές να δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα, οι οποίοι δυστυχώς φέτος λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν θα βρίσκονται στις κερκίδες.

Η Michelin είχε ετοιμάσει μια γκάμα ελαστικών που είναι ιδανική για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας. Καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες που συναντήσαν νωρίτερα μέσα στο έτος, τα δεδομένα από προηγούμενους αγώνες και δοκιμές αποδείχθηκαν ανεκτίμητα για την επιλογή των καλύτερων μειγμάτων γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Τόσο τα μπροστά όσο και τα πίσω slick ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακά, μεσαία και σκληρά  μείγματα γόμας. Τα μαλακά και μεσαία μπροστινά  θα είναι συμμετρικά,  ενώ  τα σκληρά  μπροστινά και τα πίσω ελαστικά  είναι ασύμμετρης σχεδίασης και φέρουν πιο σκληρό μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις οχτώ δεξιές, σε αντίθεση με τις έξι αριστερές στροφές της πίστας.

Λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών αυτή την εποχή, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο στην Καταλονία, είναι πολύ πιθανόν η Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά, ενώ πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το δεξί τμήμα.

Οι εργασίες της Michelin στο Montmeló θα ξεκινήσουν την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών, το πρωί και το απόγευμα. Ακόμα δυο δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα, πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές του απογεύματος. Ο αγώνας των 24 γύρων θα πραγματοποιηθεί αργότερα από το συνηθισμένο, στις 15:00 ώρα τοπική ώρα, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

 «Φαίνεται περίεργο που κατευθυνόμαστε προς τη Βαρκελώνη καθώς φθάνει το φθινόπωρο και όχι την άνοιξη, αλλά περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με αυτές που θα είχαμε αν ο αγώνας γινόταν στην αρχική του ημερομηνία, οπότε η γκάμα των ελαστικών που έχουμε φέρει είναι η ίδια,  που θα χρησιμοποιούσαμε αν το αρχικό πλάνο των αγώνων είχε παραμείνει στη θέση του. Η συγκεκριμένη πίστα αποτελεί ένα πολύ καλό πεδίο δράσης για τα ελαστικά, λόγω της σχεδίασής της, καθώς διαθέτει γρήγορες στροφές, μια  μεγάλη ευθεία, δυνατό φρενάρισμα και είναι επίσης πολύ απαιτητική στη δεξιά πλευρά του ελαστικού, λόγω των παρατεταμένων στροφών, που πηγαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ελαστικά που θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης πίστας παρά πολύ καλά και σίγουρα έχουμε την κατάλληλη  γκάμα ελαστικών για να το πετύχουμε αυτό».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO