spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Γιάννης Περιστεράς στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV

Ο Γιάννης Περιστεράς στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV

Ο Γιάννης Περιστεράς στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV

Ο 15χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στους δύο Αγώνες της Ίμολα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, στην κατηγορία Supersport 300, με την Yamaha R3 και την ομάδα Roc’n’DeA.

John Peristeras 03

Το Σάββατο έγινε ο πρώτος από τους δύο Αγώνες και ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 22η θέση, μετά από τεχνικά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει στις Κατατακτήριες Δοκιμές. Τα προβλήματα εντοπίστηκαν στα ηλεκτρικά και τη χαρτογράφηση του κινητήρα και η ομάδα μαζί με τον Έλληνα μηχανικό και Πρωταθλητή Άκη Τσώκο, βρήκαν τις λύσεις και με την εκκίνηση του Αγώνα ο John#41 (όπως ξέρουν τον Γιάννη στην Ιταλία), βρέθηκε να δίνει μάχες με το γκρουπ των οδηγών της πρώτης δεκάδας.

John Peristeras 04

Μια μικρή έξοδος στην προσπάθεια να κερδίσει μια θέση τον έφερε πιο πίσω και έτσι έχασε την επαφή με εκείνο το γκρουπ, δίνοντας τη μάχη για την 11η θέση. Μαζί με δύο Ιταλούς πάλεψε μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν βγήκε και πάλι εκτός ορίων της πίστας για να τερματίσει τελικά 12ος και να πάρει τους πρώτους 4 βαθμούς στο απαιτητικό Πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν έμπειροι οδηγοί μέχρι την ηλικία των 28 χρόνων – όπως επιτρέπεται από τους κανονισμούς.

John Peristeras 06

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο Γιάννης οδήγησε πραγματικά δυναμικά, κατέβασε τον προσωπικό του χρόνο γύρου στην πίστα κατά 2.4” σε σχέση με τις Κατατακτήριες και μάλιστα στο τελευταίο από τα 4 κομμάτια χρονομέτρησης της πίστας έχει τον καλύτερο χρόνο από τους 26 συμμετέχοντες στον Αγώνα! O ταχύτερός του γύρος στο 2’09.079 εντυπωσίασε και τον ιδιοκτήτη της ομάδας Alex De Angelis και δείχνει ότι ο Έλληνας οδηγός έχει την προοπτική να κάνει το επόμενο βήμα που είναι οι μάχες για τις θέσεις 5-10, σε αυτήν την κατηγορία που θεωρείται από τις πιο ανταγωνιστικές του Ιταλικού Πρωταθλήματος.

John Peristeras 07

Στον Αγώνα της Κυριακής ο Έλληνας οδηγός έμεινε τελευταίος και όταν πέρασε τα δύο γκρουπ των αργότερων οδηγών που ήταν μπροστά του, το γκρουπ των πρώτων είχε κάνει μεγάλη διαφορά, με αποτέλεσμα ο Γιάννης Περιστεράς να κάνει έναν αδιάφορο αγώνα και να τερματίσει 19oς.

John Peristeras 08

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Από το ξεκίνημα του Αγώνα του Σαββάτου, μετά την απογοήτευση των Κατατακτηρίων που δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου η μοτοσυκλέτα, ένιωσα ότι είχαν λυθεί τα προβλήματα και κατάφερα να συγκεντρωθώ στην οδήγηση. Έδωσα ωραίες μάχες, δύο φορές οι αντίπαλοι με ανάγκασαν να βγω εκτός ορίων της πίστας, αλλά μου άρεσαν αυτές οι μάχες και τελικά πήρα τους πρώτους μου βαθμούς στο CIV. Την Κυριακή ένα λάθος στην εκκίνηση μου κατέστρεψε τον Αγώνα. Ευχαριστώ τους μηχανικούς της ομάδας και τον κ. Τσώκο, που μου έδωσαν μια πολύ καλή Yamaha R3.”

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO