spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Michelin αντιμέτωπη με 5 αγώνες

H Michelin αντιμέτωπη με 5 αγώνες

gran primio lenovo stats michelin

Η  Michelin κατευθύνεται προς την Ιταλία, για την επόμενη αποστολή της, σε αυτήν την εξαιρετικά ασυνήθιστη σεζόν, σε μια πίστα που έχει πλέον καινούργια άσφαλτο, Misano World Circuit Marco Simoncelli,  που θα πραγματοποιηθούν  δύο αγώνες MotoGP ™ και τρεις MotoE ™, σε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Η μάχη θα ξεκινήσει με τον αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini και θα ακολουθήσει ο αγώνας  Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna  della Riviera di Rimini.

Η πίστα του Misano έχει μήκος 4.226 μετρά και βρίσκεται κοντά στην ακτογραμμή της Αδριατικής Ριβιέρας. Αποτελεί μια τεχνική πίστα και η σχεδίασή της περιλαμβάνει ανοικτές στροφές με υψηλή ταχύτητα, κλειστές στροφές καθώς και μια σύντομη  ευθεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις από τα μπροστινά ελαστικά. Τα MICHELIN Power Slick  που έχουν επιλεχθεί για τους δυο αυτούς αγώνες, σε μια πίστα με νέο ασφαλτοτάπητα –  έχουν γίνει δοκιμές νωρίτερα φέτος από τη Michelin-  είναι έτοιμα να προσφέρουν τους οδηγούς και τις μοτοσυκλέτες τους τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις  από τα ελαστικά σε αυτήν την απαιτητική πίστα. Η πίστα διαθέτει έξι αριστερές και δέκα δεξιές στροφές. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικής σχεδίασης, καθώς επίσης και μια επιπλέον τέταρτη επιλογή, ένα ασύμμετρο ελαστικό για τον μπροστινό τροχό- όπως το επιτρέπουν οι κανονισμοί για μια φρεσκοστρωμένη πίστα –  με  σκληρό μείγμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις δεξιές στροφές της πίστας, για να δώσουμε τους  αναβάτες περισσότερες επιλογές. Τα πίσω ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας, ασύμμετρα και πιο σκληρά στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν καλύτερα τις περισσότερες δεξιές στροφές τις πίστας και στην αυξημένη πίεση που δέχονται από αυτήν την πλευρά των ελαστικών, για τον αγώνα των 27 γύρων.

Στο γνωστό “San Marino Grand Prix”, λόγω της γεωγραφικής θέσης και της χρονική περιόδου, είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με βροχή, συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain. Μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας μπροστά, συμμετρικά,  και πίσω μαλακό και μεσαίο μείγμα σε ασύμμετρα ελαστικά, με πιο σκληρό το δεξί τμήμα, για να παρέχουν τους αναβάτες την απόλυτη πρόσφυση σε περίπτωση βροχής.

Η πίστα του Misano βρίσκεται κοντά στην πόλη Ρίμινι και αποτελεί θεσμό στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP, μετά την  επιστροφή της, το 2007. Αποτελεί μια ευχάριστη πίστα και η χωρητικότητά της φτάνει τους 60.000 θεατές. Αυτή τη σεζόν λόγω των περιορισμών COVID-19, οι αγώνες του MotoGP μέχρι τώρα πραγματοποιηθήκαν πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά οι δύο αγώνες στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli θα είναι οι πρώτοι που θα δεχτούν θεατές. Κατόπιν άδειας των τοπικών αρχών, 10.000 θεατές καθημερινά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες, τηρώντας φυσικά τους κανονισμούς σχετικά με την κοινωνική απόσταση.

Το MotoGP θα ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα για  τα δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών και το Σάββατο με δυο ακόμα πριν τις τελικές δοκιμές για την pole position. Τα φώτα της εκκίνησης για τον αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini θα σβήσουν στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας  Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Η Michelin θα εργαστεί εντατικά και για τους  τρεις  αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος  FIM Enel MotoE ™ κατά τη διάρκεια των δυο Σαββατοκύριακων, με  την γαλλική εταιρεία να είναι ο Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών για τις 100% ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Energica Ego Corsa. Αυτή είναι δεύτερη πίστα, που θα χρησιμοποιηθούν τα νέα ελαστικά MICHELIN Slick MotoE – με το νέας σχεδίασης πίσω ελαστικό κι  όλη την γκάμα να χρησιμοποιεί  βιοϋλικά και αναγεννώμενα   υλικά – μετά το  επιτυχημένο ντεμπούτο στην Jerez, στην Ισπανία, τον Ιούλιο. Τα νέα ελαστικά  για το MotoE είναι  πλέον πιο φιλικά προς το περιβάλλον και  προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις. Είναι διαθέσιμα σε  μεσαίο μείγμα γόμας για τα μπροστινά ελαστικά, ενώ τα πίσω  είναι διαθέσιμα σε μαλακό μείγμα γόμας, κι όλα είναι συμμετρικής σχεδίασης, όπως σε κάθε αγώνα . Σε περίπτωση βροχής, υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain για την κατηγορία MotoE. Μπροστινό ελαστικό σε μαλακό μείγμα γόμας, ενώ το πίσω με έξτρα μαλακό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικά.

Η έναρξη του αγώνα Gran Premio Lenovo di San Marino e della Riviera di Rimini του παγκοσμίου κυπέλου FIM Enel MotoE™ θα πραγματοποιηθεί στις 10:05 το πρωί (τοπική ώρα) την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τις κατατακτήριες δοκιμές που θα διεξαχθούν την Παρασκευή και θα καθορίσουν τις θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί ο διπλός αγώνας ,Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου τους 16.15  το απόγευμα (τοπική ώρα), ενώ ο δεύτερος αγώνας, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 10.05 το πρωί (τοπική ώρα).

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

 «Οι αγώνες back-to-back είναι πάντα απαιτητικοί, ειδικά αν σκεφτούμε τους αγώνες που έχουμε τα επόμενα δυο Σαββατοκύριακα,   τρεις  για το  MotoE  και  δύο για το MotoGP. Θα είναι μια απαιτητική χρονική περίοδος,  κι όλοι όσοι θα συμμετέχουν θα  πρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στο ρόλο τους, για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι αναβάτες – ανεξάρτητα από την κατηγορία –  θα λάβουν τη βοήθεια και τις πληροφορίες που χρειάζονται. Το Misano είναι μια  ασυνήθιστη πίστα και ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Το 2018 είχε καταπληκτική πρόσφυση και τα ρεκόρ έσπαγαν το ένα μετά το άλλο και σημειώσαμε πολύ γρήγορους χρόνους. Πέρυσι όμως συμπεριφερόταν λες και δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση. Είναι καλό που έχουμε νέο ασφαλτοτάπητα. Έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές με τις ομάδες και τους αναβάτες,  οπότε είχαμε τα δεδομένα για να επιλέξουμε τα κατάλληλα μείγματα γόμας για φέτος και μένει μόνο να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η νέα άσφαλτος της πίστας, αυτό το Σαββατοκύριακο. Το MotoE θα έχει τρεις αγώνες, έναν το πρώτο Σαββατοκύριακο και δυο την επόμενη εβδομάδα.

Θα χρησιμοποιούν  τα νέα ελαστικά με τα βιοϋλικά και τα αναγεννώμενα υλικά, τα οποία είχαν πολύ καλές επιδόσεις  στην πίστα της Jerez τον Ιούλιο και περιμένουμε να δώσουν τους αναβάτες τη πρόσφυση  ου χρειάζονται, σε αυτόν τον αγώνα που είναι  πολύ σημαντικός για τη Michelin. Θα υπάρξουν αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτών των δύο Σαββατοκύριακων, επειδή θα έχουμε θεατές για πρώτη φορά μετά από πέντε αγώνες. Θα είναι μικρότερος ο αριθμός από ότι συνήθως στο Misano, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, ειδικά αν σκεφτούμε πόσο υπέφερε  η Ιταλία από την έναρξη της πανδημίας.   Είναι πολύ θετικό βήμα,  ότι οι αρχές πήραν  την απόφαση κι επέτρεψαν ορισμένους θεατές.  Ελπίζω να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους που θα μας κάνει  όλους υπερήφανους».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO