Ειδήσεις Moto

Βάθρο για Febvre και Van de Moosdijk

Στο Arnhem της Ολλανδίας

Η αγωνιστική σεζόν στα MX επέστρεψε τελικά σε δράση αυτό το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου ’20 στο Arnhem της Ολλανδίας. Τόσο ο Romain Febvre όσο και ο Roan Van de Moosdijk ολοκλήρωσαν την ημέρα με θέση στο βάθρο για την Kawasaki.

Με το πρωτάθλημα MXGP που αναμένεται να ξαναρχίσει στη Λετονία στις 9 Αυγούστου, πολλοί αναβάτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν για τον πρώτο τους αγώνα μετά από αρκετούς μήνες στην αμμώδη πίστα του Arnhem

Holland MXGP  (3)

Για τον Romain Febvre ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά τον διεθνή αγώνα Lacapelle Marival τον Φεβρουάριο και σε συνέχεια έντονης προπόνησης για αρκετές εβδομάδες, ο αναβάτης της Monster Energy Kawasaki Racing Team είχε αμέσως μια καλή αίσθηση με την πίστα με αποτέλεσμα να πάρει pole με τον ταχύτερο χρόνο γύρου στα δοκιμαστικά.

Ξεκινώντας πρώτος στο πρώτο σκέλος, έμεινε μπροστά για να γιορτάσει την πρώτη του «πράσινη» νίκη, τριάντα λεπτά αργότερα. Δεύτερος στην αρχή του δεύτερου σκέλους αργότερα το απόγευμα πήρε το προβάδισμα μετά από μερικούς γύρους, αλλά έχασε ακόμα μια νίκη μετά από μερικά μικρά λάθη. τερματίζοντας δεύτερος, μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον τοπικό αναβάτη και ειδικό στην «άμμο» Glenn Coldenhoff, ο Romain ήταν δεύτερος συνολικά με την πρώτη και τη δεύτερη θέση στα 2 σκέλη απέναντι στο 2-1 του ολλανδού αναβάτη. Ο Romain θα αγωνιστεί ξανά το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Axel, επίσης στην Ολλανδία, ενώ ο συνάδελφος αναβάτης της KRT Clement Desalle θα επιστρέψει στους αγώνες στο GP της Λετονίας.

Holland MXGP  (1)

Η ομάδα F&H Kawasaki είχε την πλήρη γκάμα της στημένη στη γραμμή εκκίνησης της κατηγορίας MX2 με τον Roan van de Moosdijk να δείχνει αμέσως τη δυναμική του με τους καλύτερους χρόνους στα χρονομετρημένα για να ξεκινήσει πρώτος. Δυστυχώς, ο Roan δεν κατόρθωσε να κάνει καλή εκκίνηση και στους δύο αγώνες και έπρεπε να επιστρέψει στο group των πρώτων δύο φορές για να τερματίσει τέταρτος στα σκέλη και να πάρει την τρίτη θέση γενικής. Γιόρτασε έτσι το πρώτο βάθρο της σεζόν πίσω από τους Jago Geerts και Thomas Kjer Olsen, έμπειρους και καταξιωμένους αναβάτες στα ΜΧGP.

Οι συναθλητές του δεν ήταν τόσο επιτυχημένοι με τους Mikkel Haarup και Mathys Boisrame να ολοκληρώνουν μόνο ένα σκέλος. Δέκατος στα χρονομετρημένα, ο Mathys ήταν στην πέμπτη θέση όταν έπεσε και κατέστρεψε τη μοτοσυκλέτα του στο πρώτο σκέλος. Παρά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, οδήγησε με αξιώσεις και στο δεύτερο σκέλος για να τερματίσει τελικά ενδέκατος. Ο Mikkel, δέκατος έκτος στα χρονομετρημένα έφτασε στη δέκατη θέση στο πρώτο σκέλος για να περάσει τελικά έβδομος τη γραμμή τερματισμού. Και πάλι στην πρώτη δεκάδα του δεύτερου σκέλους, έπρεπε να αποσυρθεί καθώς έκανε ένα λάθος και κατέστρεψε κι΄εκείνος τη μοτοσυκλέτα του. Η πλήρης ομάδα θα βρίσκεται ετοιμοπόλεμη το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Axel, τον τελευταίο αγώνα πριν από το ΜΧGP στη Λετονία

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.