spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMotoGP 2020 –Επιτέλους επίσημο νέο πρόγραμμα αγώνων

MotoGP 2020 –Επιτέλους επίσημο νέο πρόγραμμα αγώνων

MotoGP 2020 –Επιτέλους επίσημο νέο πρόγραμμα αγώνων

 H FIM και η Dorna έδωσαν επιτέλους στην δημοσιότητα το νέο επίσημο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP. Αν και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές, έχει κλειδώσει η ημερομηνία του πρώτου αγώνα που θα γίνει στην Jerez στις 19 Ιουλίου.

Έχει αποφασιστεί ότι θα γίνουν 13 αγώνες στην Ευρώπη. Μερικοί από αυτούς θα είναι ανά δύο στην ίδια πίστα, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο. Γενικά έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις για να μειωθούν τα έξοδα των διοργανωτών και των αγωνιστικών ομάδων. Έτσι θα αντιμετωπιστούν τα μειωμένα έσοδα από την έλλειψη εισιτηρίων και τις λογικά μειωμένες χορηγίες. Παρά το ότι ο σχεδιασμός έγινε με την λογική ότι δεν θα επιτραπεί η παρουσία θεατών στους αγώνες, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας σε κάθε χώρα, θα γίνουν διαπραγματεύσεις με την κάθε κυβέρνηση μήπως επιτραπεί η παρουσία θεατών σε κάποιες πίστες. Στο τέλος του προγράμματος, υπάρχουν 2+2  αγώνες σε Αμερική και Ασία. Αυτοί οι αγώνες θα γίνουν μόνο στην περίπτωση που χαλαρώσουν τα μέτρα σε αυτές τις χώρες και επιτραπεί η παρουσία θεατών. Διαφορετικά δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης σε αυτές τις αποστάσεις.

motoGP 04

Ακόμη και αν όλες οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, ένας από όλους τους αναφερόμενους αγώνες δεν θα γίνει, γιατί το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα γίνει από την Dorna στις 30 Ιουλίου. Αυτό που παρατηρούμε πάντως, είναι ότι οι δύο πρώτοι και οι έξη τελευταίοι ευρωπαϊκοί αγώνες θα γίνουν κοντά στην έδρα της Dorna στην Ισπανία. Φυσικά αυτό κάνει ευκολότερη την διοργάνωση τους με χαμηλότερο κόστος. Βλέπετε σε μία τέτοια χρονιά, ο καθένας κοιτάζει τι μπορεί να περισώσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Εμείς πάντως ανυπομονούμε να ξεκινήσει το MotoGP και φυσικά στην Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο,  θα παρακολουθήσουμε μαζί σας όλους τους αγώνες. Μείνετε συντονισμένοι μέχρι την πρώτη μας συνάντηση …

 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO