spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣMotoGP- Ματαιώνεται ο πρώτος αγώνας της χρονιάς!

MotoGP- Ματαιώνεται ο πρώτος αγώνας της χρονιάς!

Με επίσημη ανακοίνωση, η FIM και η Dorna επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι φοβόμασταν τις τελευταίες ημέρες. Την υποχρεωτική δηλαδή ματαίωση του αγώνα της μεγάλης κατηγορίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος, λόγω του Κορωνοιου

Η συνεχιζόμενη επιδημία κορωναϊού είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Κατάρ που περιλαμβάνουν  τους επιβάτες από Ιταλία, Ιαπωνία και άλλες χώρες. Η Dorna έκανε προσπάθειες να πείσει την κυβέρνηση του Κατάρ να επιτρέψει την διεξαγωγή του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Από την Κυριακή 1 Μαρτίου, όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στη Ντόχα με απευθείας πτήσεις από την Ιταλία ή έχουν βρεθεί στην Ιταλία τις τελευταίες 2 εβδομάδες θα μεταφέρονται απευθείας σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες.

 Έξη βασικοί αγωνιζόμενοι της μεγάλης κατηγορίας είναι Ιταλοί και οι περισσότερες αγωνιστικές ομάδες έχουν την έδρα τους  στο Μιλάνο. Επίσης αρκετά στελέχη των ομάδων έχουν σαν βάση τους την Ιαπωνία. Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς σημαντικές απουσίες. Αυτό οδήγησε τους οργανωτές να αποφασίσουν την ακύρωση της πολυαναμενόμενης πρώτης αναμέτρησης. Κανονικά θα γίνουν οι αγώνες Moto2 και Moto3 αφού οι αναβάτες ήταν στο Κατάρ από την προηγούμενη εβδομάδα, το τελευταίο επίσημο τεστ. Ανακοινώθηκε επίσης η αναβολή του αγώνα της Ταυλάνδης, ενώ συζητήσεις γίνονται για επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος στον προγραμματισμένο αγώνα του Τέξας στις 5 Απριλίου. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην μετάδοση του Κορωναιού και την στάση της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO