Ειδήσεις Moto

Tyφοοn MotoRacing

Με παγκόσμιες διακρίσεις στο MotoStudent

Ανακοινώθηκαν και επίσημα οι ημερομηνίες του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent VI. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14-18 Οκτωβρίου 2020 και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη φοιτητική ομάδα Tyφoon MotoRacing του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

MotoStudent 04

Ο διαγωνισμός MotoStudent πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας και συμμετέχουν πανεπιστήμια από όλον τον κόσμο με στόχο να σχεδιάσουν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα τύπου Moto3, ικανοποιώντας τις τεχνολογικές απαιτήσεις που ορίζονται από τον διαγωνισμό. Το όχημα κάθε ομάδας υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους επαγγελματικού επιπέδου κι έπειτα συμμετέχουν σε διάφορα αγωνίσματα (όπως acceleration, gymkhana, braking test), συλλέγοντας βαθμούς και διεκδικώντας μία υψηλή θέση στη γενική κατάταξη.

Τyφοοn MotoRacing, μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η ομάδα πήρε μέρος στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent το 2014 αποτελώντας την πρώτη ελληνική συμμετοχή.

Η ομάδα έκανε το 2016  το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό με το πρώτο της μοντέλο, που ονομάζεται “Tyφ-One”, όπου αγωνίστηκε στην πίστα του MotoStudent IV στην κατηγορία βενζινοκίνητων. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς κατέκτήσε τη 2η θέση στο Business Plan και την 9η στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 36 συμμετοχές.

MotoStudent 05

Στη δεύτερη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό παρουσιαστήκαν με μια πιο ευέλικτη, ταχύτερη κι ελαφρύτερη μηχανή, την Χίμαιρα.  Στις 3-7 Οκτωβρίου του 2018 η Χίμαιρα αγωνίστηκε στο MotoStudent V κατακτώντας στην τελική κατάταξη, μεταξύ 45 συμμετοχών, την 7η θέση! Επιπλέον, η ομάδα σημείωσε αρκετές ακόμη επιτυχίες αφού κατέκτησε δύο από τα τρία έπαθλα του θεωρητικού τμήματος του διαγωνισμού MS1: “Best Design” και “Best Technological Innovation”. Παράλληλα, διακρίθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι κατακτώντας την 1η θέση στο acceleration, την 1η θέση στο mechanical test, την 5η θέση στο brake test και πέτυχε την 5η καλύτερη τελική ταχύτητα.

Έκτοτε συστάθηκε η νέα γενιά της ομάδας με σκοπό να εξελίξει ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτότυπο που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό MotoStudent VI, το 2020. 

MotoStudent 01

Η ομάδα βρίσκεται σε πυρετώδεις ρυθμούς καθώς έχει ολοκληρωθεί η περίοδος σχεδιασμού του τρίτου μοντέλου της και ξεκινάει η κατασκευαστική περίοδος.

Μέχρι σήμερα η ομάδα έχει υποβάλλει εντός προθεσμίας στο διαγωνισμό το Chapter A, τη θεωρητική ενότητα που απαιτεί ο διαγωνισμός, η οποία περιγράφει τα πρώιμα σχέδια της ομάδας για το τρίτο πρωτότυπό της με το όνομα «Κέρβερος». Αυτή τη στιγμή, η Tyφoon MotoRacing προετοιμάζει το επόμενο θεωρητικό κεφάλαιο, Chapter B,  το οποίο παρουσιάζει τις δομικές και ρευστομηχανικές αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι να οριστικοποιηθούν τα τελικά σχέδια του πρωτοτύπου, τα τελικά σχέδια και μελέτες που διεξήχθησαν για τη καλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Παράλληλα, στα εργαστήρια της Tyφοοn MotoRacing βρίσκεται το Kit που αποστέλλει ο διαγωνισμός σε όλες τις ομάδες, το οποίο υποχρεούνται να χρησιμοποιήσουν. Το Kit περιλαμβάνει ένα σετ ελαστικών Bridgestone, τον κινητήρα KTM RC 250cc, τον εγκέφαλο και τις δαγκάνες των φρένων της J.JUAN.

MotoStudent 02

Από κατασκευαστικής σκοπιάς, στα χέρια της ομάδας βρίσκονται ήδη οι μπροστινές και πίσω αναρτήσεις του πρωτοτύπου, οι οποίες μελετήθηκαν και αγοράστηκαν με βάση τις απαιτήσεις μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Τέλος, η ομάδα έχει ήδη προβεί στην αγορά μερικών από τα υλικά του σκελετού, κυρίως αλουμίνιο και ατσάλι. 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok