spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣFat Boy 30th Anniversary

Fat Boy 30th Anniversary

Fat Boy 30th Anniversary

Fat Boy 30th Anniversary – Η Harley-Davidson με αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την κυκλοφορία του Fat Boy στην αγορά, τιμά την θρυλική μοτοσυκλέτα με την παρουσίαση του Fat Boy® 30th Anniversary. Μία επετειακή έκδοση που διαθέτει σκούρα φινιρίσματα και μπρονζέ διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και τον κατάμαυρο κινητήρα Milwaukee-Eight® 114. Η συλλεκτική έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μόλις 2.500 μοτοσυκλέτες παγκοσμίως, με την κάθε μια να φέρει το σειριακό αριθμό της σε ειδική πλάκα που έχει τοποθετηθεί στο ρεζερβουάρ.

Fat Boy Anniversarie 04

Το Fat Boy® 30th Anniversary εμπνέεται από τον αντίκτυπο που δημιούργησε, το επιβλητικό μοντέλο μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, με μια τολμηρή προσαρμογή σκούρων φινιρισμάτων που συνδυάζονται με την μονοχρωμία Vivid Black. Οι τροχοί αλουμινίου Lakester είναι σατινέ μαύρου χρώματος και διαθέτουν μηχανικά επεξεργασμένες λεπτομέρειες. Ο κατάμαυρος κινητήρας Milwaukee-Eight 114 διαθέτει μαύρα γυαλιστερά καπάκια και διακριτικά μπρονζέ χαμηλά καπάκια εκκεντροφόρου και χρονισμού βαλβίδων. Η εξάτμιση είναι χρώματος Black Onyx, το οποίο είναι ένα χρώμα που αναδεικνύει το χρώμιο σε συνθήκες έντονου φωτισμού.

Το χρώμα Vivid Black επικρατεί στο περίβλημα του προβολέα, το τιμόνι και τα χειριστήρια τονίζοντας τη σκοτεινή συνολική του εμφάνιση, διαφοροποιώντας τη συλλεκτική έκδοση από το αρχικό μοντέλο παραγωγής. Το νέο μπρονζέ λογότυπο Fat Boy «ρέει» στο ρεζερβουάρ και ταιριάζει απόλυτα με το μαύρο φινίρισμα και τις υπόλοιπες μπρονζέ λεπτομέρειες που κάνουν το Fat Boy 30th Anniversary να ξεχωρίζει από το αρχικό μοντέλο των 90s.

Χαρακτηριστικά

Fat Boy Anniversarie 08

Βασισμένο στην πλατφόρμα Harley-Davidson® Softail® που παρουσιάστηκε το 2018, το Fat Boy επαναπροσδιορίζει τον θρύλο, με επιβλητική εμφάνιση, ανανεωμένη όψη και έντονη προσωπικότητα. Πιο συγκεκριμένα όλο το μπροστινό μέρος του Fat Boy έχει εντυπωσιακό όγκο και τονίζεται από τον προβολέα LED που έχει πλέον νέας σχεδίασης περίβλημα. Οι γεμάτοι τροχοί Lakester  είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο και καθορίζουν στυλιστικά το Fat Boy. Το 160 χιλιοστών μπροστινό ελαστικό συνδυάζεται με ένα χαρακτηριστικό πίσω ελαστικό 240 χιλιοστών που προσδίδει εργοστασιακό στυλ custom.

Fat Boy Anniversarie 06

Ο σκελετός και οι αναρτήσεις Softail συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από ακαμψία και χαμηλό βάρος, συμβάλλοντας σε ευελιξία και λειτουργικότητα που ξεπερνά τις προσδοκίες, ακόμη και των πιο απαιτητικών αναβατών cruiser. Το μονό πίσω αμορτισέρ διατηρεί την χαρακτηριστική εμφάνιση “hard tail” του πλαισίου Softail και τοποθετεί ένα μονό αποσβεστήρα σε ιδανική γωνία κάτω από τη σέλα, ο οποίος παρέχει ομαλή οδήγηση και εξαιρετικό χειρισμό. Η απομακρυσμένη υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης πραγματοποιείται με το απλό γύρισμα ενός μοχλού που υπάρχει κάτω από τη σέλα, επιτρέποντας εύκολες ρυθμίσεις ανάλογα με τον σωματότυπο και το βάρος του αναβάτη. 

Ο κινητήρας MilwaukeeEight 114 VTwin, που είναι ο ποιο ισχυρός κινητήρας των μοντέλων Softail, παρέχει εκπληκτικές επιδόσεις με την κλασική εμφάνιση και τον χαρακτηριστικό ήχο της HarleyDavidson. Ο τρόπος τοποθέτησης του κινητήρα ενισχύει ακόμη περισσότερο την ακαμψία του πλαισίου. Το διπλό αντικραδασμικό σύστημα ρυθμίστηκε ειδικά για μείωση των κραδασμών στο ρελαντί. 

Fat Boy Anniversarie 05

Τα κιτ σταδιακής αναβάθμισης και ενίσχυσης των επιδόσεων Screamin’ Eagle®  είναι διαθέσιμα στη γκάμα γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ της Harley-Davidson και βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την απόδοση του κινητήρα.

Η γέννηση ενός θρύλου

Το Fat Boy παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1989 ως μοντέλο του 1990. Είχε σχεδιαστεί από τους θρυλικούς σχεδιαστές της Harley-Davidson, Willie G. Davidson και Louie Netz και συνδύαζε μια φρέσκια σύγχρονη εμφάνιση με κλασικές στυλιστικές γραμμές της Harley-Davidson. Ο Davidson σχεδίασε το φτερωτό λογότυπο του ρεζερβουάρ, που από τότε αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του Fat Boy.

Το 1991, το Harley-Davidson Fat Boy έκανε την εντυπωσιακή του είσοδο στην τέχνη, με την εμφάνισή του στην ταινία “Terminator 2: Judgment Day,” όπου ο πρωταγωνιστής Arnold Schwarzenegger εμφανίζεται να οδηγεί ένα Fat Boy στους δρόμους του Λος Άντζελες, σε μια δραματική σκηνή καταδίωξης. Η ταινία έκανε μεγάλη αίσθηση σε όλο τον κόσμο και βοήθησε στην καταξίωση του Fat Boy, ως ένα εμβληματικό μοντέλο που εκπροσωπεί επάξια την Harley-Davidson σε πολλές αγορές, ειδικά της Ευρώπης.

Σχετικά με το όνομα

Fat Boy Anniversarie 03

Μόνο η Harley-Davidson έχει το θάρρος να ονομάσει μια μοτοσυκλέτα της Fat Boy. Ακολουθεί μια αναφορά στο πως επελέγη αυτό το όνομα, η οποία προέρχεται από το βιβλίο “100 Years of Harley-Davidson” του Willie G. Davidson:

Πιθανώς αναρωτιέστε πώς σκεφτήκαμε ένα όνομα όπως το “Fat Boy”, και έχω ακούσει πολλές ιστορίες για αυτό, με όλες τους σχεδόν να είναι αναληθείς. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία: Είναι δύσκολο να βρεις ονόματα που θα είναι δημοφιλή στους αναβάτες. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε: “Ποιο είναι το όνομα που θα του έδιναν οι ίδιοι οι αναβάτες;” και να ξεκινάμε από εκεί. Ψάχναμε για κάτι ασυνήθιστο, ίσως και λίγο προκλητικό, γιατί είναι ωραίο να αστειεύεσαι με τα προϊόντα σου από καιρό σε καιρό. Για μένα, και για πολλούς άλλους που είχαν ήδη δει το νέο μοντέλο, χαρακτηριζόταν από μια εντυπωσιακή ογκώδη εμφάνισή. Έτσι, το τμήμα μάρκετινγκ σκέφτηκε το όνομα “Fat Boy”, το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό και εντυπωσίασε τους αναβάτες της HarleyDavidson.

Το Fat Boy δέχτηκε τακτικές στυλιστικές αναβαθμίσεις μέχρι το 2018, όπου και παρουσιάστηκε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο Fat Boy που διέθετε το νέας σχεδίασης πλαίσιο Softail και τον κινητήρα Milwaukee-Eight. Το τρέχον μοντέλο Fat Boy ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά σε ότι αφορά τις γραμμές του, από τους γεμάτους τροχούς αλουμινίου μέχρι και τον ογκώδη προβολέα. Το Fat Boy παραμένει μια από τις πιο επιβλητικές μοτοσυκλέτες στη γκάμα μοντέλων της Harley-Davidson.

Eagle Eye Yellow Special Edition στο Road Glide® Special

Fat Boy Anniversarie 07

Στα μέσα του 2020, το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει και το ανανεωμένο Road Glide®  Special με νέα χρώματα υψηλών προδιαγραφών και Custom Black Eagle γραφικά. Συγκεκριμένα, το νέο χρώμα Eagle Eye Special Edition είναι μια custom made απόχρωση, η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά στο εργοστάσιο της Harley-Davidson® και είναι διαθέσιμη για το μοντέλο Road Glide® Special.

Το χρώμα Eagle Eye χρησιμοποιεί ως βάση το λαμπερό κίτρινο και έχει επικαλυφθεί με διάφανο βερνίκι. Το χρώμα υποστηρίζεται από ένα γραφικό που αποτυπώνει έναν μαύρο αετό που τα φτερά του απλώνονται από τη δεξιά πλευρά του ρεζερβουάρ έως τη δεξιά πλευρά του φέρινγκ. Το λογότυπο Bar & Shield™ έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά του ρεζερβουάρ. Η γραφή Harley-Davidson έχει ευθυγραμμιστεί με το εξωτερικό άκρο των καπακιών των πλαϊνών βαλιτσών, με την κλειδαριά τους να είναι στο ίδιο χρώμα. Αυτό το ειδικό χρώμα έχει εφαρμοστεί στο φέρινγκ, το ρεζερβουάρ, τα φτερά μπροστά και πίσω, στις πλαϊνές βαλίτσες και τα πλαϊνά καπάκια. 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO