spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣRally Dakar 2020: 2η μέρα, Al Wajh – Neom

Rally Dakar 2020: 2η μέρα, Al Wajh – Neom

ο Ross Branch με ΚΤΜ

Το 2ο ετάπ του Rally Dakar έλαβε χώρα σε ένα τοπίο το οποίο ήταν ιδιαίτερα πετρώδες και ταλαιπώρησε αρκετά τόσο τα χέρια αναβατών και οδηγών, όσο και τις αναρτήσεις από όλα τα μηχανοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας! Μάλιστα η σημερινή ειδική συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο marathon stage, του αγώνα που διαρκεί δύο ημέρες! Κατά την διεξαγωγή του οδηγοί και αναβάτες, δεν έχουν το δικαίωμα τεχνικής βοήθειας από τα service των ομάδων τους, γεγονός το οποίο «βάζει τα πράγματα σε μία τάξη» και ενισχύει πολύ περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, το βράδυ οι αγωνιζόμενοι δεν μπορούν να δεχτούν βοήθεια από τους μηχανικούς. Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η φανταστική νίκη του ιδιώτη Ross Branch, που “τσάκισε” όλους τους εργοστασιακούς.

06

Ο νικητής της πρώτης μέρας, Toby Price (KTM), είχε τη δύσκολη δουλειά να “ανοίξει” τη διαδρομή, και κάποια λάθη στην πλοήγηση του κόστισαν ακριβά, για να καταλήξει έτσι μόλις 15ος στο stage, και 9ος γενικής.

05

Ο Ross Branch, από την Μποτσουάνα, μπορεί να μην έχει εργοστασιακή υποστήριξη, είχε δείξει όμως από το 2019 τις δυνατότητες του, όπου στο ντεμπούτο του στο Rally Dakar τερμάτισε 13ος και κατέκτησε τον τίτλο του best rookie (πρωτοεμφανιζόμενου αναβάτη) για τη χρονιά.

03

Σημειώστε πως με τη νίκη του ο Branch είναι ένας από τους λίγους (6 μόλις) αναβάτες από την Αφρική που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο, δίπλα στον Νοτιοαφρικανό Alfie Cox και τον Alain Duclos με καταγωγή από Γαλλία και Μάλι. Η δεύτερη μέρα, από την Al Wajh στη Neom είχε μήκος 393 χιλιόμετρα, με 363 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής, ενώ χαρακτηριζόταν από το πετρώδες έδαφος, και από τα πολλά ίχνη που πρόσθεταν δυσκολία στην πλοήγηση. Ήταν επίσης η πρώτη μέρα στην ιστορία του Dakar που οι αναβάτες χρησιμοποίησαν το νέο χρωματισμένο από πριν roadbook, κάτι που κάνει ευκολότερη τη ζωή τους, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τους ιδιώτες. Ένας ακόμα νεοτερισμός, το γεγονός πως το roadbook δώθηκε στους αναβάτες μόλις 25 λεπτά πριν την έναρξη του stage!

04

Στα Quad το μεγάλο φαβορί Ignacio Casale (νικητής το 2019) πήρε μια ακόμη νίκη, διατηρώντας την πρωτιά στη γενική κατάταξη, ενώ πίσω του βρίσκεται ο Rafal Sonik (ένας ακόμη νικητής του Dakar, το 2015), αμφότεροι με Yamaha Raptor. Στην κατηγορία των SSV, ο νικητής του 2019, Chaleco Lopez πήρε την 1η του νίκη σε μέρα στη Σαουδική Αραβία, για να ανέβει 1ος γενικής, με Can-Am Maverick.

07

Όσον αφορά στις εγκαταλείψεις, τη δεύτερη μέρα ξεχωρίζει εκείνη του 5ου εργοστασιακού αναβάτη του HRC, Aaron Mare, που έκανε ένα άτυχο ντεμπούτο, στη θέση του Paulo Goncalves που μετέβη στην ομάδα της Hero και βρίσκεται 14ος γενικής την 2η μέρα του 2020.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO