spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣEICMA 2019 Η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου.

EICMA 2019 Η μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας του κόσμου.

Στο σαλόνι του Μιλάνου έρχομαι κάθε χρόνο. Αν θέλεις να ξέρεις τι συμβαίνει στον χώρο της μοτοσυκλέτας και να έχεις εικόνα για τα όσα έρχονται, πρέπει να είσαι στην EICMA. Εδώ χτυπάει η καρδιά της μοτοσυκλέτας. Εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η βιομηχανία μοτοσυκλέτας του πλανήτη κάθε χρόνο. Εδώ είναι  ο ναός για το μεγάλο προσκύνημα όσων λατρεύουν τα μηχανοκίνητα δίτροχα. Ερχόμαστε να δούμε πρώτοι αλλά και να αγγίξουμε τα δίτροχα όνειρα που θα μας στοιχειώνουν στο άμεσο μέλλον.

Οι ναυτικοί που ταξιδεύουν για μήνες βγαίνουν στα κακόφημα στέκια των λιμανιών ποθώντας να αγγίξουν γυναικεία σάρκα.  Εμείς οι εθισμένοι στην ηδονή που υπόσχεται η βόλτα με μία επόμενης γενιάς μοτοσυκλέτα,  περιμένουμε να ανοίξουν οι πύλες της EICMA για να δούμε τα νέα μοντέλα. Ανυπομονούμε να αγγίξουμε πλαστικά και μέταλλα. Ακούμε με προσοχή για εξελίξεις και νέες τεχνολογίες. Δεν μας αρέσουν όλους τα ίδια δίτροχα, αλλά βρίσκουμε πάντα αυτά που θα μας εξιτάρουν. Γιατί όλοι οι κατασκευαστές έχουν αμέτρητους σχεδιαστές και μηχανικούς σε όλο τον πλανήτη που δουλεύουν όλο τον χρόνο ετοιμάζοντας το επόμενο πάθος μας. Δεν έχει σημασία αν θα το αποκτήσουμε ποτέ. Σημασία έχει να μας κάνει ονειρευτούμε. Απλά στην EICMA μπορούμε και να το αγγίξουμε!

EICMA 03

Η φετινή έκθεση έχει αρκετές νέες μοτοσυκλέτες. Νέοι κινητήρες που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστούν, νέες προτάσεις και πολλά on – off / adventure. Φυσικά όλο και περισσότερα ηλεκτρικά και περισσότερες τεχνολογίες που μας κατευθύνουν σταδιακά προς την αυτόνομη οδήγηση….

Βασικό χαρακτηριστικό για αυτή τη χρονιά αποτελεί η αύξηση των κυβικών στα υπάρχοντα μοντέλα. Οι νέες προδιαγραφές EURO5 που θα «πνίξουν» περισσότερο τον θόρυβο και τα καυσαέρια, θα περιορίσουν και τις επιδόσεις. Οπότε λίγα κυβικά παραπάνω έρχονται για να αντισταθμίσουν τις απώλειες, δίνοντας και κάτι λίγο παραπάνω. Χαρακτηριστικά παραδείγματα το νέο YAMAHA T-MAX 560, το νέο V-STROM 1050 το νέο ΚΤΜ 890 DUKE και τα νέα Africa Twin 1100.

EICMA 04

Είμαστε εδώ, βλέπουμε, αγγίζουμε, φωτογραφίζουμε και συγκεντρώνουμε πληροφορίες. Δεν βιαζόμαστε. Δεν προσπαθούμε να είμαστε οι πρώτοι. Δεν υπάρχει λόγος σήμερα. Ήμασταν οι πρώτοι στην Ελλάδα που ερχόμασταν και παρουσιάζαμε ιντερνετικά την EICMA από το 2002.  Όταν ήταν λίγοι στον κόσμο που το έκαναν αυτό. Τότε οι εκδοτικές προστάτευαν ακόμη την έκδοση των περιοδικών τους. Το 2012 είχαμε πλέον γίνει πολλοί και καταλάβαμε ότι δεν έχει πλέον σημασία.

Όσο γρήγορος και να γίνεις, θα υπάρχουν πολλοί πιο γρήγοροι από εσένα γιατί έχεις απέναντι σου όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν site που συνεργάζονται με τους ίδιους τους κατασκευαστές. Έχουν τις πληροφορίες πριν από την επίσημη παρουσίαση, έχουν γραμμένα τα κείμενα και περιμένουν να τραβήξουν μία φωτογραφία που θα φύγει απευθείας για να δημοσιευθεί η είδηση!… Αν γκουκλάρεις θα τα βρεις όλα από κάπου. Φυσικά και από τα website των ίδιων των κατασκευαστών. Τώρα την προσπάθεια για πρωτιές την αφήνουμε σε άλλους, εμείς έχουμε να δώσουμε την μεγάλη εμπειρία και την άποψη μας. Χρόνος υπάρχει. Δεν θα βιαστούμε να σας πούμε βιαστικά τα όσα μας έδειξαν. Δημοσιεύουμε σε πρώτη φάση τα δελτία τύπου που μας στέλνουν οι ίδιες οι εταιρείες και θα τα δούμε όλα, πιο ψύχραιμα και πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Επιγραμματικά να αναφέρω μερικά νέα μοντέλα που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή: Το νέο Aprilia RS660, το HONDA Fireblade 1000 (με τα τρία R) το DUCATI Streetfighter V4, το Kawasaki Z H2, το ΚΤΜ Adventure 390, το HUSQVARNA Norden 901 (concept), το ηλεκτρικό ΚYMCO  REVONEX και το CV3, το  ΥΑΜΑΗΑ Tricity 300, το Moto Morini X Cape και το Seiemmezzo.

EICMA 05

Αυτά και  όλα τα υπόλοιπα νέα μοντέλα, θα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες. Μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση:

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO