spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣHUBLOT Classic Fusion «Spartan»

HUBLOT Classic Fusion «Spartan»

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ο Ιστορικότερος Υπερμαραθώνιος  πάνω στην Γή, φέτος  συμπληρώνει 37 χρόνια γεμάτα από αγωνιστικές συγκινήσεις, τις οποίες βιώνουν τόσο οι αθλητές, όσο και οι αθλήτριες που παίρνουνε μέρος, καλύπτοντας 246 χιλιόμετρα, από την Αθήνα στην Σπάρτη με χρονικό όριο 36 ώρες!  Σύμμαχος  και κριτής όλων, είναι το χρονόμετρο που τρέχει ασταμάτητα, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε κανέναν. Η ακρίβεια των περασμάτων από τα check points είναι αυτή που ρυθμίζει την ταχύτητα και την αντοχή των Σπαρταθλητών, στην προσπάθειά τους για ένα ρεκόρ. Μακάρι και αρχαίος ημεροδρόμος Φειδιππίδης να είχε την δυνατότητα να ενημερώνεται για τον χρόνο κάλυψης  του Άθλου του, ο οποίος επέστρεψε κιόλας πίσω στην Αθήνα!

01

Η Ελβετική εταιρία κατασκευής ιδιαιτέρως ξεχωριστών Ωρολογίων Hublot, παρουσίασε ένα Συλλεκτικό μοντέλο που φέρει την διακριτική ονομασία «SPARTAN», και διατίθεται σε μόλις 50 μοναδικά κομμάτια. Το «Spartan» είναι μεν εμπνευσμένο από τους 300 ηρωικούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα, αλλά συνδέεται επίσης και με την χρονική υπερπροσπάθεια που κατέβαλε ο Φειδιππίδης προκειμένου να μεταφέρει το αίτημα βοήθειας, των Αθηναίων. Πρόκειται για ένα ρολόι κόσμημα που μόνο απαρατήρητο δεν περνάει. Η 45mm κάσα του κατασκευάζεται από Τιτάνιο, και χάρις το μοναδικό σατινέ φινίρισμα που φέρει, κλέβει την παράσταση,  και την προσοχή εκείνων που θέλουν να ξεχωρίζουν, φορώντας ένα σπάνιο Ρολόι!

02

Στο καντράν η μαύρη περικεφαλαία των Σπαρτιατών που κοσμεί την επιφάνεια και κάνει απίστευτο κοντράστ με τους κόκκινους λεπτοδείκτες, είναι ίδια με εκείνην που φορά στο κράνος του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του moto GP Jorge Lorenzo,και χαίρετε να επιδεικνύει κάθε φορά που πανηγυρίζει μία νίκη του! Το ερυθρό χρώμα τον δεικτών, μοιάζει με το αίμα που ρέει γρήγορα στις φλέβες κάποιων ανδρών που ζουν μέσα στην αδρεναλίνη, όμως υπακούν με απόλυτο σεβασμό και περιστρέφονται με ακρίβεια χάρις τον αυτόματο μηχανισμό Caliber Hublot HUB1112, o οποίος με την σειρά του προσφέρει την ενεργειακή αυτονομία των 42 ωρών, στον κάτοχο του Spartan.

05

Στο πίσω μέρος της κάσας, πέραν του serial number, αναγράφεται το «Μολών Λαβέ» η φράση του Βασιλιά Λεωνίδα που ακόμη και σήμερα παραμένει επίκαιρη!  Το «Spartan» είναι αδιάβροχο μέχρι τα 50m και ασφαλίζεται πάνω στον καρπό από ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι με  εσωτερική επένδυση από καουτσούκ για μεγαλύτερη αντοχή στο νερό. Περιβάλλεται δε από ανάγλυφους μαιάνδρους οι οποίοι κοσμούν ιδιαιτέρως την επιφάνειά του. Το «συνάντησα» στο κατάστημα Gofas Jewelry στην Μαρίνα του Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί επάνω του αποτυπώνει κομμάτι της μοναδικής Αρχαιοελληνικής Ιστορίας μας και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας!

Παντελής Τζερτζεβέλης

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO