spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣ235 Yamaha TDM, Βουλγαρία

235 Yamaha TDM, Βουλγαρία

10-12 Μαΐου 2019

Το τριήμερο 10, 11, 12 Μαΐου 2019, καταρρίφθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ που αφορούσε στην ταυτόχρονη συγκέντρωση μοτοσυκλετών ίδιου μοντέλου σε ένα μέρος. Το ρεκόρ, που αφορούσε στη συγκέντρωση μοτοσυκλετών Yamaha TDM, πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία, στην ευρύτερη περιοχή του Μπάνσκο. Η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε στα πλαίσια του εορτασμού 10 χρόνων από την ίδρυση της TDM Bulgaria. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Murite, κοντά στην πόλη του Ράζλογκ, με πρωτοβουλία του προέδρου της TDM Bulgaria, Veselin Kurshumov (Rottko).

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην Τσεχία, όπου σε προηγούμενη συνάντηση υπό τη διοργάνωση της TDM Τσεχίας, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, στην πόλη Pelhrimov συγκεντρώθηκαν 208 μοτοσυκλέτες Yamaha TDM.

60200548_404471253707244_917644647830913024_n

Διοργανώτρια της φετινής συνάντησης ήταν η TDM Bulgaria. Στη συνάντηση συμμετείχαν μοτοσυκλετιστές από τις παρακάτω χώρες (αλφαβητικά) Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, , Ιταλία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 235 οδηγούς ήταν και 2 γυναίκες, μία από τη Ρουμανία και μία από την Ελλάδα.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν συνολικά 51 μοτοσυκλέτες, από τις παρακάτω περιοχές (αλφαβητική σειρά): Αθήνα:11, Άρτα: 4, Βόλος: 4, Θεσσαλονίκη: 25, Μυτιλήνη Λέσβου: 1, Σέρρες: 2, Σητεία Κρήτης: 1, Σύβοτα Θεσπρωτίας: 1, Σύρος: 1, Χαλκίδα: 1. Από τις 51 μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν στο ταξίδι, οι 28 πήραν μέρος στο ρεκόρ, καθώς οι υπόλοιπες ήταν μοτοσυκλέτες άλλου τύπου, που συμμετείχαν στην εκδρομή και στις εκδηλώσεις στα πλαίσια σύσφιξης των διεθνών σχέσεων μοτοσυκλετιστών από όλη την Ευρώπη.

hqdefault

Όλοι οι συμμετέχοντες οδηγοί TDM έλαβαν από ένα αναμνηστικό ονομαστικό δίπλωμα, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της TDM Bulgaria και από τον Hennes Fischer, σχεδιαστή της TDM, και σήμερα σύμβουλο προϊόντων της Yamaha, ο οποίος και παρεβρέθη αυτοπροσώπως στη συνάντηση.

Στις 3 ημέρες της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ειδικό αργυρό ή επάργυρο αναμνηστικό μετάλλιο το οποίο ήταν διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, και αναμνηστικά όπως μπλουζάκια και διακοσμητικά, που ήταν διαθέσιμα επί τόπου.

Την πρώτη βραδυά, κατά τη διάρκεια του πάρτυ υποδοχής, βραβεύτηκαν άτομα που με τον τρόπο τους είχαν συνεισφέρει στα 10 χρόνια της TDM Bulgaria. Έκπληξη της βραδυάς ήταν η βράβευση της Ελληνίδας οδηγού ως «TDM 900 Lady».

Το πρωί της επόμενης μέρας, οι οδηγοί συμμετείχαν σε μοτοσυκλετιστικές εκδρομές στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, και άλλα, με τη συνοδεία των Βούλγαρων συναδέλφων τους. Το μεσημέρι, οι μοτοσυκλέτες TDM τοποθετήθηκαν σε σειρές, λαμβάνοντας ειδικό αριθμημένο αυτοκόλλητο. Μέσα σε λίγη ώρα, η κατάρριψη του ρεκόρ ήταν γεγονός: 235 μοτοσυκλέτες Yamaha TDM στο ίδιο μέρος, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ. Για τον εορτασμό του γεγονότος, ακολούθησε μοτοπορεία, με τη συνοδεία αστυνομικών οχημάτων και με τη συνεργασία του Δημάρχου της πόλης του Ράζλογκ. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι μοτοσυκλέτες παρέμειναν για 2 ώρες, υπό την φύλαξη της αστυνομίας. Στην πορεία συνολικά συμμετείχαν πάνω από 350 μοτοσυκλέτες, καθώς τα 235 TDM συνόδεψαν πολλές μοτοσυκλέτες άλλου τύπου, αναβάτες των οποίων ήταν παλιοί οδηγοί και φίλοι της TDM. Το βράδυ της κατάρριψης του ρεκόρ, διοργανώθηκε πάρτυ με πολλά παιχνίδια, οι νικητές των οποίων κέρδισαν αναμνηστικά δώρα. Επίσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση, το μεγάλο δώρο της οποίας ήταν ένα κράνος, νικήτρια του οποίου ήταν η Ελληνίδα οδηγός της TDM Hellas. Τον κλήρο για το μεγάλο δώρο τράβηξε ο ίδιος ο Hennes Fischer.

Οι αναβάτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στην Ιταλία.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO