Ειδήσεις Moto

Gran Premio d'Italia Oakley

Η Michelin κατευθύνεται προς την Ιταλία καθώς τα MotoGP™ θα κάνουν την καθιερωμένη εμφάνισή τους στον αγώνα Gran Premio d’Italia Oakley που πραγματοποιείται στη μαγευτική πίστα Autodromo Internazionale del Mugello. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί άλλη μία μεγάλη πρόκληση για την Michelin, η οποία  είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία με τις εξαιρετικές επιδόσεις των ελαστικών της καθώς το πρωτάθλημα κατευθύνεται προς τις πιο σημαντικές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων του MotoGP™.  Η πίστα Autodromo Internazionale del Mugello αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και  απαιτητικές πίστες και βρίσκεται  στην καρδιά της Τοσκάνης, μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ιταλίας. Η φορά της πίστας είναι δεξιόστροφη και έχει μήκος 5,245 χλμ. Η επιλογή της γκάμας των ελαστικών για τη συγκεκριμένη πίστα έχει γίνει με βάση τις καταπονήσεις και τις δυνάμεις που δέχονται από τις 9 δεξιές και τις 6 αριστερές στροφές της πίστας, όπου λόγω των ανισόπεδων διαμορφώσεων της επιφάνειας, απαιτεί μερικές πολύ γρήγορες στροφές κι άλλες με χαμηλότερη ταχύτητα και διαθέτει μία από τις πιο γρήγορες ευθείες, όπου οι αναβάτες ξεπερνούν την τελική ταχύτητα των 350χλμ./ώρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά σε συνδυασμό μια ιδιαίτερα γρήγορη και απαιτητική επιφάνεια, αποτελούν το μεγαλύτερο πεδίο εξέτασης για τα ελαστικά MICHELIN Power Slick, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν στροφές που είναι δυνατές στα φρένα τόσο κατά την επιβράδυνση, όσο και την επιτάχυνση και έχουν αρνητική κλίση. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος. Το σκληρό μείγμα γόμας του μπροστινού ελαστικού που προστέθηκε σε αύτη τη γκάμα των ελαστικών στην αρχή της σεζόν, αποτελείται από μία νέα γόμα, ενώ τα πίσω ελαστικά φέρουν νέα μείγματα γόμας τα οποία δοκιμάστηκαν στις χειμερινές δοκιμές και πλέον συμπεριλαμβάνεται στη γκάμα της φετινής χρονιάς.

2019_michelin_motogp_rnd6_ita

Η συγκεκριμένη πίστα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και εντυπωσιακές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων του MotoGP™ , ελκύοντας πλήθος κοινού που γεμίζει τις πλαγιές των λόφων και τις κερκίδες της πίστας. Είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά με στόχο να τονώσουν την εμπιστοσύνη των οδηγών για να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους σε περίπτωση βροχής. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.   

Η έναρξη του έκτου γύρου της σεζόν θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν την θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η αλλαγή των φώτων της εκκίνησης για τον αγώνα των 23 γύρων θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα) την Κυριακή 2 Ιουνίου.

divers-gp-italy-2018-circuit-mugello01-03-06-2018photo-michelin (1)

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Αναμφισβήτητα, το Mugello αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων, σε μια καταπληκτική τοποθεσία που το κάνει να ξεχωρίζει. Ωστόσο, είναι μία από τις πιο απαιτητικές πίστες και για το λόγο αυτό, έχουμε φέρει κάποια πολύ καλά μείγματα γομών, που πιστεύουμε ότι ταιριάζουν ιδανικά στη συγκεκριμένη πίστα, για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των αναβατών σε όλες τις καιρικές συνθήκες και να τους δώσουμε ένα μεγάλο εύρος επιλογών. Η πίστα του Mugello βρίσκεται σε μια περιοχή όπου το πρωί η θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενώ αργότερα προς το μεσημέρι, ο ήλιος ανεβάζει τη θερμοκρασία και η πίστα μπορεί να γίνει πολύ ζεστή. Επιπλέον, τα ελαστικά μας πρέπει να ανταπεξέλθουν τόσο στα δυνατά φρένα της πίστας, όσο και στις υψηλές ταχύτητές της. Τα νέας τεχνολογίας ελαστικά της Michelin έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να δώσουν στους αναβάτες μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια ώστε να μπορέσουν να πιέσουν τα όριά τους .

Παρόλα αυτά, ο αγώνας του Mugello παραμένει ένας από τους πιο απαιτητικούς και είμαστε αποφασισμένοι για άλλη μία φορά να παίξουμε το δικό μας ρόλο ώστε να δώσουμε ένα συναρπαστικό αγώνα σε όλους».

divers-gp-italy-2018-circuit-mugello01-03-06-2018photo-michelin

 

About Motorsite.gr

Το Motorsite.gr είναι το μεγαλύτερο online ενημερωτικό portal για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο.

Μάθετε πρώτοι ολα τις τελευταίες ειδήσεις για τη μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο. Ενημερωθείτε για ολους τους αγώνες, τις εκδηλώσεις, και νέα της αγοράς.

Το motorsite.gr χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.
Ok