spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣH Michelin στο μακρινό ταξίδι για την αργεντινή

H Michelin στο μακρινό ταξίδι για την αργεντινή

H Michelin βρίσκεται ήδη στη διαδικασία του πιο απαιτητικού αγώνα της σεζόν των MotoGP από πλευράς μεταφοράς και διανομής του μεγάλου φορτίου των ελαστικών της στην πίστα καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάει στη Νότιο Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Termas de Rio Hondo της Αργεντινής για το δεύτερο γύρο της χρονιάς με τον αγώνα Gran Premio Motul de la República Argentina.

Η πίστα των 4.806μ αποτελεί μια σκληρή δοκιμασία για οδηγούς, μοτοσικλέτες και ειδικά τα ελαστικά. Το υψηλό επίπεδο εκτριβής της ασφάλτου της σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα μεγάλα φορτία που ασκούνται από τις πέντε αριστερές και τις εννέα δεξιές στροφές της καθώς και τη μεγάλη ευθεία του ενός χιλιομέτρου βάζουν τα ελαστικά της Michelin κάτω από την πιο σκληρή δοκιμασία της σεζόν. Το επιτελείο της εταιρείας εξέτασε εξονυχιστικά τα δεδομένα των προηγούμενων ετών που έθεταν τις προϋποθέσεις για ιδανικές επιδόσεις και βλέπει το φετινό αγώνα με σιγουριά όσον αφορά την συμπεριφορά των ελαστικών της, με στόχο να αυξηθούν τα όρια των επιδόσεων.  Η άσφαλτος της πίστας του Termas επισκευάστηκε πέρυσι στο μεγαλύτερο τμήματα της με νέα άσφαλτο ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν αρκετά από τα σκέλη των δοκιμών το 2018, που σημαίνει ότι η Michelin δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να εξαντλήσει τις δοκιμές των ελαστικών της. Συνεπώς, φέτος η εταιρεία εύχεται να αλλάξουν τα περσινά δεδομένα και να έχει τη δυνατότητα να αποδείξει τις δυνατότητες των ελαστικών της σε αυτή την πίστα σε πλήρως στεγνές συνθήκες – πράγμα που δεν έχει δει από το 2016.

2019_michelin_motogp_rnd2_arg

Η γκάμα των ελαστικών για τον αγώνα της Αργεντινής περιλαμβάνει μαλακό, μεσαίο και σκληρό μείγμα γόμας των MICHELIN Power Slicks ελαστικών, τα οποία επιλέχτηκαν ειδικά για να ταιριάξουν με τις χαρακτηριστικές απαιτήσεις της πίστας και όλα είναι συμμετρικής σχεδίασης. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η Michelin παρέχει ελαστικά συμμετρικής σχεδίασης σε όλη της την γκάμα για την πίστα του Termas. Η απόφαση αυτή πάρθηκε έπειτα από την λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων που έδειχναν την ισομερή κλιμάκωση της πίεσης που δημιουργείται στα ελαστικά στις διαφορετικές στροφές της πίστας. Κατά συνέπεια αποφασίστηκε ότι αυτή είναι η ιδανική επιλογή των ελαστικών για αυτή την απαιτητική πίστα. Στην περίπτωση που υπάρξουν βρόχινες συνθήκες που βάσει της ιστορίας αποτέλεσαν πάντα πρόβλημα στον αγώνα του Termas do Rio Hondo, τα MICHELIN Power Rain ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς όπου τα πίσω ελαστικά είναι ασύμμετρης σχεδίασης φέροντας σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Η Michelin και οι 22 αναβάτες της κατηγορίας θα ξεκινήσουν τις δοκιμές την Παρασκευή 29 Μαρτίου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Το Σάββατο θα ακολουθήσουν περισσότερες δοκιμές πριν από τις συναρπαστικές κατατακτήριες δοκιμές από τις οποίες θα καθοριστούν οι θέσεις των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η έναρξη του αγώνα των 25 γύρων της Κυριακής είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 (τοπική ώρα) το μεσημέρι.

2019-michelin-motogp-press-kit_tyre_range

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Η πίστα Termas αποτελεί πρόκληση για τη Michelin από τότε που επέστρεψε στα MotoGP. Όταν κάναμε για πρώτη φορά δοκιμές σε αυτή, το 2015, έβρεχε και συνεπώς δεν καταφέραμε να συλλέξουμε πολλά δεδομένα. Και τα τρία χρόνια που ερχόμαστε σε αυτή είχαμε άστατες καιρικές συνθήκες που σημαίνει ότι ποτέ δεν βρεθήκαμε σε πλήρως στεγνό περιβάλλον για να φθάσουμε στο όριο τις επιδόσεις των ελαστικών. Φέτος, φέρνουμε μία γκάμα ελαστικών που πιστεύουμε ότι ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά της καινούριας ασφάλτου που στρώθηκε πέρυσι. Επειδή πέρυσι είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τέσσερα μείγματα γομών – καθώς δεν είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε σε στεγνές συνθήκες τη νέα άσφαλτο – ξέρουμε πως αποδίδουν στα λιγοστά σκέλη που τα δοκιμάσαμε σε στεγνές συνθήκες και κατά συνέπεια πήραμε την απόφασή μας για τη φετινή γκάμα. Επιπλέον, χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας όσον αφορά τις επιδόσεις των ελαστικών από άλλες πίστες με παρόμοια χαρακτηριστικά πριν πάρουμε την απόφασή μας για την επιλογή των ελαστικών αυτού του αγώνα. Βάσει λοιπόν όλων αυτών των δεδομένων σχεδιάσαμε την πλήρη γκάμα των ελαστικών για αυτό τον αγώνα που συμπεριλαμβάνει όλα τα πίσω συμμετρικά slicks. Η συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ απαιτητική και μπορεί να πιέσει τα ελαστικά πέρα από τα συνηθισμένα όρια αν η θερμοκρασία είναι έστω και λίγο ζεστή. Είμαστε προετοιμασμένοι για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει και βλέπουμε με αισιοδοξία το να πετύχουμε καλά αποτελέσματα αν μας το επιτρέψει ο καιρός».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO