spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣKTM Μotorex Μichelin Αcerbis Τeam

KTM Μotorex Μichelin Αcerbis Τeam

Δείχνοντας επιμονή και ιδιαίτερη μαχητικότητα ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος τους, οι αναβάτες της ΚΤΜ Motorex Michelin Acerbis Team Νίκος Λυρίου, Φραγκίσκος Ζούνης και Νίκος Κοσιάβελος τερματίζουν εντός εξάδας στις κατηγορίες ΜΧ1, ΜΧ2 και ΜΧ85 αντίστοιχα στον δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στο Άργος. 
Ανακάμπτοντας από έναν πρόσφατο τραυματισμό στο χέρι, ο εκπρόσωπος της ομάδας στην κατηγορία ΜΧ2Τ Μάριος Κανάκης αναγκάστηκε να χάσει τον αγώνα του Άργους κι αναμένεται να επανέλθει στην αγωνιστική δράση σύντομα.

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 450 SX-F
6ος ΜΧ1 [2ος Α΄Σκέλος / 14ος Β’ Σκέλος]
Με εντυπωσιακή οδήγηση κι έναν καταιγιστικό ρυθμό ο Νίκος Λυρίου έφερε την ΚΤΜ 450 SX-F του στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1. Ελπίζοντας σε ένα ανάλογο αποτέλεσμα και στο δεύτερο σκέλος, ο Νίκος είχε μία πτώση στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο.

Πηγαίνοντας στο Άργος αισθανόμουν πάρα πολύ καλά. Στο πρώτο σκέλος έφυγα καλά στην εκκίνηση και λίγες στροφές μετά πέρασα πρώτος με μία εντυπωσιακή προσπέραση στο διπλό άλμα. Έμεινα στην πρωτοπορία για μεγάλο μέρος του αγώνα αλλά μετά από ένα μικρό λάθος βρέθηκα πάλι δεύτερος. Προς το τέλος του αγώνα ανέβασα ρυθμό κι έφτασα τον πρωτοπόρο. Πίεσα αρκετά και τελικά τερμάτισα δεύτερος στην ρόδα ακριβώς του πρώτου. Στο δεύτερο σκέλος μπήκα δυνατά. Η πίστα είχε αλλάξει πολύ και είχε γίνει απαιτητική. Στην προσπάθειά μου να πιάσω τους δύο πρώτους είχα μια άσχημη πτώση στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα να τραυματίσω την μοτοσυκλέτα μου. Αναγκάστηκα να βγω στα pits ώστε με την ομάδα να επισκευάσουμε την βλάβη και κατόπιν ένα καλό αποτέλεσμα ήταν αδύνατο. Παρόλα αυτά, κατάφερα να πάρω δύο βαθμούς από το δεύτερο σκέλος κι αυτό ίσως είναι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Δεν το βάζω κάτω, συνεχίζω την προσπάθειά μου και πιστεύω να τα πάω ακόμα καλύτερα στους επόμενους αγώνες.”
#161 Nikos Lyriou-2

#37 Φραγκίσκος Ζούνης – KTM 250 SX-F
4ος ΜΧ2 [4ος Α΄Σκέλος / 6ος Β’ Σκέλος]
Στον δεύτερο μόλις αγώνα του επάνω στη νέα του ΚΤΜ 250 SX-F, o Φραγκίσκος Ζούνης απέδειξε ξανά πως είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας ΜΧ2. Παλεύοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρά τις πτώσεις που είχε, ο Φραγκίσκος τερμάτισε τέταρτος στην τελική κατάταξη της κατηγορίας.

Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα σε έναν απαιτητικό αγώνα. Στο πρώτο σκέλος έφυγα αρκετά καλά στο πέσιμο της μπάρας εκκίνησης, αλλά λίγο μετά μια πτώση ενός άλλου αναβάτη στην πρώτη στροφή με έκανε να χάσω πάρα πολύ χρόνο. Έβαλα το κεφάλι κάτω και κατάφερα να φτάσω έως την τέταρτη θέση. Στο επόμενο σκέλος έχασα πάλι χρόνο μετά από πτώση στην πρώτη στροφή. Έδωσα το καλύτερο δυνατό πιστεύω και χωρίς άσκοπες υπερβάσεις έφτασα στην έκτη θέση. Έμαθα πολλά στον αγώνα αυτό και είμαι χαρούμενος που φεύγω υγιής και ακόμα πιο δυνατός για την συνέχεια. Στόχος πλέον είναι η Χαλκίδα σε δύο εβδομάδες.

#37 Franky Zounis-2

#93 Νίκος Κοσιάβελος – ΚΤΜ 85 SX
3ος ΜΧ85 [4ος Α΄Σκέλος / 3ος Β’ Σκέλος]
Δείχνοντας τον μαχητικό του χαρακτήρα, ο Νίκος Κοσιάβελος κατάφερα να ανέβει στο βάθρο της κατηγορίας ΜΧ85 στο Άργος. Σε μία πίστα όπου οι προσπεράσεις ήταν σχεδόν αδύνατες, ο Νίκος έκανε το καλύτερο δυνατό κρατώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες του για την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία.

Κάναμε το καλύτερο δυνατό σε έναν αγώνα που ξέραμε πως θα είναι δύσκολος. Μετά τις βροχές της προηγούμενης εβδομάδας, η πίστα είχε αρκετή λάσπη και λίγες μόνο καλές γραμμές. Σε πολλά σημεία είχα δημιουργηθεί λούκια κι έτσι ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις προσπεράσεις. Είχα δύο μέτριες εκκινήσεις κι έτσι ήταν αρκετά δύσκολο να παλέψω για τη νίκη στην κατηγορία μου. Παρόλα αυτά, έμεινα συγκεντρωμένος στον στόχο μου και κατάφερα να μαζέψω αρκετούς βαθμούς. Ο συναγωνισμός στην κατηγορία μας είναι πολύ δυνατός και ξέραμε από την αρχή πως οι αντίπαλοί μας θα ήταν δυνατοί στην πίστα του Άργους. Τώρα πλέον κοιτάμε μπροστά και στον αγώνα της Χαλκίδας σε δύο εβδομάδες. Η πίστα στην Χαλκίδα είναι από τις αγαπημένες μου και πιστεύω εκεί θα μπορέσω να συνεχίσω την προσπάθειά μου για το φετινό πρωτάθλημα.”

#93 Nikos Kosiavelos-1

Η KTM Motorex Michelin Acerbis Team θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον τρίτο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην Χαλκίδα στις 30/31 Μαρτίου.

Παρακαλούμε δείτε τα πλήρη αποτελέσματα από τον αγώνα του Άργους εδώ.

Βρείτε όλες τις φωτογραφίες από τον αγώνα του Άργους

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO