spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΟι άγνωστες πτυχές του Rally Dakar 2019

Οι άγνωστες πτυχές του Rally Dakar 2019

Ο Sam Sunderland με ΚΤΜ κατάφερε να κερδίσει ένα από τα σκληρότερα στάδια του Ράλι Ντακάρ 2019. Ο αναβάτης της ΚΤΜ ενώ βρισκόταν στην κορυφή του αγώνα, και έδινε μια άνιση μάχη με την λεπτή άμμο και τον χρόνο, διέκοψε τις προσπάθειές του προκειμένου να βοηθήσει έναν τραυματισμένο αναβάτη που βρήκε μπροστά του την στιγμή που περνούσε από ένα πολύ δύσκολο σημείο! Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την νίκη στο εταπ και να μείνει πίσω στην γενική βαθμολογία κατά 3 πολύτιμα λεπτά! Ίσως αυτές να είναι κάποιες από τις άγνωστες στιγμές στις οποίες οι αναβάτες γράφουν με χρυσά γράμματα το όνομα τους στο βιβλίο Ιστορίας του motorsports. Και οι τέσσερις αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing οδηγώντας κάτω από ένα πνεύμα ομαδικότητας κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειές τους στην πρώτη 10 άδα του αγώνα. Ο Luciano Benavides διεκδίκησε την έκτη θέση και την κέρδισε επάξια, το ίδιο συνέβη με τον Toby Price αλλά και των Matthias Walknerπου τερμάτισε στην 10η θέση με φούλ γκάζια , παρ όλη την ποινή την οποία δέχτηκε!

Ο Sunderland ξεκίνησε πολύ καλά, αποσπάστηκε με την πρώτη δεκάδα του αγώνα επιλέγοντας όμως να μην τραβήξει μόνος του τον αγώνα, καθώς ένα και μόνο λάθος θα μπορούσε να ήταν τραγικό και να του στερούσε την πολυπόθητη νίκη. Πάτησε φρένο όμως μπροστά στην θέα του τραυματισμένου αναβάτη που βρέθηκε μπροστά του. Άφησε το γκρούπ να συνεχίσει τον αγώνα του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει η ιατρική ομάδα και ξεκίνησε και πάλι μετά από 10 λεπτά, Πιέζοντας τόσο ώστε να καταφέρει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο του, αναδεικνύοντας τόσο την ικανότητά του, αφού κατάφερε να πιάσει την προπορευόμενη ομάδα λίγο πριν τον τερματισμό, όσο και την ανθρωπιά του, για την οποία δεν χρειάζεται να αποδείξει ποτέ τίποτα!

Sam Sunderland: «Προφανώς το πρώτο πράγμα είναι να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον φίλο Goncalves καθώς η πτώση του ήταν σφοδρή. Έμεινα μαζί του για πάνω από 10 λεπτά, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τον βοηθήσω. Πολλοί αναβάτες μας πέρασαν αλλά κανένας δεν σταμάτησε! Έτσι όταν και πάλι καβάλησα την μοτοσυκλέτα μου, ήθελα να την πάω όσο πιο γρήγορα γίνεται! Θα έλεγα πως πίσω μου «βρισκόταν κάποιος που με έσπρωχνε» και έτσι έπαιρνα θάρρος. Λίγο πριν τον τερματισμό είδα το γκρούπ των πρωτοπόρων και μέσα μου πήρα τόση χαρά για να βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Το Ντακάρ είναι ο πιο σκληροτράχηλος αγώνας που έχω τρέξει στην ζωή μου».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO