spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης της Honda στη Ρώμη

Το Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης της Honda στη Ρώμη

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το περίπτερο της Honda στην Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο – EICMA 2018– τη μεγαλύτερη  έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο – θα παρουσιάσει κάποιες φουτουριστικές μηχανές στο χώρο “Desgin Studio”. Το 2018 θα παρουσιαστούν δύο νέες σχεδιαστικές μελέτες στα 125 cc από το Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης της Honda στη Ρώμη: οι CB125X και CB125M. Και οι δύο μοτοσυκλέτες βασίζονται στην πλατφόρμα της νέας – για το 2018 –  CB125R. 

158008_CB125M_Concept

Η κατηγορία των 125 cc έχει αναγεννηθεί τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά κατά 25% μόνο το 2018. Τα δύο concept μοντέλα, έχουν σχεδιαστεί από τον Project Leader Valerio Aiello και την ομάδα του στη Ρώμη. Και τα δύο αποτελούν μία πολύ προχωρημένη προσέγγιση της κατηγορίας του 1/8 του λίτρου.

Η CB125M είναι μία naked μηχανή φτιαγμένη για το δρόμο. Είναι βαμμένη σε φωτεινό κόκκινο και η σχεδίασή της παραπέμπει σε super-motard. Οι φουτουριστικές γραμμές της είναι μίνιμαλ και πολύ έντονες με τη σέλα να καταλήγει όμορφα σε μία κοντή, ψηλή ουρά και σε ένα μικροσκοπικό φωτιστικό σώμα LED.    

157699_CB125M_Concept

Η ολόλευκη CB125X από την άλλη είναι ένα μοντέλο X που εστιάζει ξεκάθαρα στην περιπέτεια. Η σχεδίασή της περιλαμβάνει μία σειρά από κοφτές γραμμές και ξεκάθαρες επιφάνειες που παραπέμπουν στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας. Οι γραμμές της μοτοσυκλέτας είναι αθλητικές όσο και απέριττες. Η σέλα και ο σκελετός συνδυάζονται αρμονικά σε ένα σύνολο που γέρνει προς τα εμπρός αποπνέοντας μία αύρα επιθετικού δυναμισμού.

158004_CB125M_Concept

Το μπροστινό μέρος της CB125X διακρίνεται για τα τρία φωτιστικά σώματα που διαθέτει, ένα κεντρικό προβολέα και δύο στα πλευρικά φέρινγκ. Πέρα από το ότι χαρίζουν μοναδική εμφάνιση στη μοτοσυκλέτα, δίνουν και μία αίσθηση επιπρόσθετης ασφάλειας.

Και τα δύο μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να εξάψουν τη φαντασία των νεότερων σε ηλικία επισκεπτών στη μεγαλύτερη Έκθεση Μοτοσυκλέτας στον κόσμο, καθώς λαμβάνουν υπόψη διαφορετικές πτυχές της ζωής σε δύο τροχούς.   

157685_CB125M_Concept 

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO