spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣO Marc Marquez στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2018

O Marc Marquez στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2018

Ο Marc Marquez κατέκτησε μία μεγάλη νίκη χθες στο Twin Ring Motegi – την όγδοη μέσα στη χρονιά – η οποία του χάρισε τον έβδομο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του και το πέμπτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP σε έξι χρόνια.

Ο 25χρονος Ισπανός είναι ο νεαρότερος αναβάτης στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα: στα 125cc το 2010, στη Moto2 το 2012 και στην κορυφαία κατηγορία MotoGP το 2013, 2014, 2016, 2017 και 2018. Ο Marc είναι επίσης ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης με πέντε παγκόσμιους τίτλους στη μεγάλη κατηγορία.

MotoGP-2018-Japan-Sun-Marc-Marquez-06

Στατιστικά του Marc Marquez στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 μέχρι τώρα

– Σε ηλικία 25 ετών και 246 ημερών, ο Marquez είναι ο νεότερος αναβάτης όλων των εποχών που πετυχαίνει το ρεκόρ των επτά Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Mike Hailwood, ο οποίος ήταν 26 ετών και 140 ημερών όταν κατέκτησε τον έβδομο τίτλο του το 1966, στα 350cc.

– O Marquez είναι πλέον ένας από τους οκτώ μόλις αναβάτες που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Οι υπόλοιποι είναι: John Surtees (7), Phil Read (7), Carlo Ubbiali (9), Mike Hailwood (9), Valentino Rossi (9), Angel Nieto (13) και Giacomo Agostini (15).

– Ο Marquez – σε ηλικία  25 ετών και 246 ημερών – είναι ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει πέντε τίτλους στη μεγάλη κατηγορία καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 26 ετών και 221 ημερών όταν κατέκτησε τον πέμπτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία το 2005.

– Ο Marquez είναι μαζί με τους Mick Doohan, Valentino Rossi και Giacomo Agostini ένας από τους τέσσερις μόλις αναβάτες με πέντε τουλάχιστον τίτλους στην κορυφαία κατηγορία.

– Ο Marquez έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του στην κατηγορία MotoGP με μοτοσυκλέτες Honda και μαζί με τον Mick Doohan είναι ο αναβάτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα (5) με τον Ιάπωνα κατασκευαστή.

– Μόνο ένας Ισπανός αναβάτης έχει κατακτήσει περισσότερους παγκόσμιους τίτλους από τον Marquez: ο Angel Nieto, με 13 συνολικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα – επτά στην κατηγορία 125cc και έξι στην κατηγορία 50cc από το 1969 έως το 1984.

– Ο Marquez έχει σημειώσει τουλάχιστον πέντε νίκες ανά σεζόν τα τελευταία εννέα χρόνια σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες: 125cc,  Moto2 και MotoGP. Είναι μάλιστα ο πρώτος αναβάτης που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση στην 70χρονη ιστορία των Grand Prix μοτοσυκλετών, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ από πέρυσι. Πιο μπροστά, ο Mike Hailwood ήταν ο μόνος αναβάτης που είχε κατακτήσει τουλάχιστον πέντε νίκες ανά χρονιά για επτά χρονιές σε τρεις τουλάχιστον κατηγορίες από το 1961 έως το 1967.

– Με πέντε pole position μέχρι στιγμής φέτος, ο Marquez βελτιώνει το ατομικό του ρεκόρ όλων των εποχών στη σύγχρονη εποχή των αγώνων από το 1974 και μετά, όταν άρχισαν να καταγράφονται επίσημα οι pole position. Ο Marquez έχει πάρει 78 pole και στις τρεις κατηγορίες, πραγματικά απίστευτος αριθμός. 

– Ο Marquez έχει κατακτήσει περισσότερες νίκες φέτος (8) από κάθε άλλο αναβάτη. Επίσης, έχει ανεβει περισσότερες φορές από κάθε άλλον στο βάθρο (13) ενώ έχει πάρει και τις περισσότερες pole position (5).

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO