spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣ8ο SAND SCRAMBLE by Nanakos - 700 photo

8ο SAND SCRAMBLE by Nanakos – 700 photo

SAND SCRAMBLE 2018 042Και αυτό το καλοκαίρι ο Μανώλης Νανάκος με την υπόλοιπη παρέα του φρόντισαν να μας παρασύρουν στα Πυργαδίκια και πολύ καλά το έκαναν. Το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Ιουλίου ήταν ευτυχώς ήταν ένα από τα ελάχιστα του φετινού καλοκαιριού με καλές καιρικές συνθήκες και απολαύσαμε μάχες στην άμμο, βουτιές στη θάλασσα και στιγμές χαλάρωσης στο φιλόξενο beach bar Coco Ammos.

Αυτή τη φορά το event ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Νίκου Γκρίλη. Ο πρόσφατα αδικοχαμένος αναβάτης ήταν από τους φανατικούς υποστηρικτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης και την υποστήριζε με την παρουσία και την συμμετοχή του. Αυτή την φορά έλλειπε αλλά οι φίλοι του δεν τον ξέχασαν.

SAND SCRAMBLE 2018 047Κάθε χρόνο, το διήμερο αυτό της μοτοσυκλέτας συνδυάζεται και με κάποια φιλανθρωπική ενέργεια. Το 2018 η ενέργεια αυτή ήταν απόλυτα στοχευμένη. Παράλληλα με το Sand scramble διοργανώθηκε και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα που διέθεσαν πολλές επιχειρήσεις μοτοσυκλέτας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν ήταν για να ενισχυθεί οικονομικά ο δύσκολος αγώνας αποθεραπείας του νεαρού Αλέξανδρου Αλεξάκη μετά από τον άσχημο τραυματισμό του σε αγώνα Motocross.

Οι συμμετοχές στο αγωνιστικό κομμάτι άγγιξαν τις 50, με πολλούς γνώριμους από τις προηγούμενες χρονιές που έχουν εθιστεί πλέον με την οδήγηση στην άμμο. SAND SCRAMBLE 2018 021Υπήρξαν όμως και αρκετές νέες συμμετοχές. Αυτό που μας έκανε εντύπωση, ήταν πως αυτή τη φορά στην παραλία Κάμπος ήταν πολύ περισσότεροι οι φίλοι του θεάματος και της μοτοσυκλέτας που ήρθαν για να δουν τι είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Και τελικά δεν είχαν άδικο γιατί τίποτα σχεδόν δεν ήταν ίδιο με την προηγούμενη χρονιά.

Η προσωρινά διαμορφωμένη πίστα ήταν απλωμένη σε μεγαλύτερη έκταση και ήταν εντελώς διαφορετική με πιο κλειστά κομμάτια και αντίθετη φορά. Το πότισμα της ήταν συνεχές και πιο αποτελεσματικό για να μην προβληματίσει καθόλου η σκόνη.

SAND SCRAMBLE 2018 069Υπήρχε για πρώτη φορά στεγασμένος χώρος για αρκετούς θεατές που αυτή τη φορά δεν ταλαιπωρήθηκαν από τον καυτό ήλιο. Όπως κάθε χρόνο όμως υπήρχε εκφώνηση για να μπορούν όλοι να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει και να μην αρκούνται να παρακολουθούν κάποιους που οδηγούν μοτοσυκλέτες, όπως συμβαίνει σε πολλούς πρωταθληματικούς αγώνες…..

Αυτό το event είναι από όσο γνωρίζω μοναδικό στην χώρα μας και δεν γίνεται πουθενά αλλού κάτι αντίστοιχο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να δημιουργηθεί, αλλά η επιμονή του Μανώλη με τη στήριξη του Γιάννη και του Νίκου κατάφεραν να δώσουν στους τοπικούς άρχοντες να καταλάβουν SAND SCRAMBLE 2018 078τη σημασία του γεγονότος. Πολύ σημαντικό για την περιοχή που την γνωρίζουν κάθε χρόνο νέοι επισκέπτες, ενώ διαφορετικά οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα γνώριζαν την ύπαρξη της. Σημαντικό όμως και για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Βλέπετε ότι οι θεατές των αγώνων έχουν περιοριστεί τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση του Sand scramble αντί να ψάχνουμε πως θα προσεγγίσουμε τους παραπανίσιους θεατές, πηγαίνουμε εμείς κοντά τους, δείχνουμε την συναρπαστική πλευρά της μοτοσυκλέτας με στόχο να τους …προσηλυτίσουμε για να πάνε και σε κάποιον άλλο αγώνα που θα γίνει κοντά τους.

SAND SCRAMBLE 2018 094Α! Παραλίγο να ξεχάσω, ότι όπως κάθε χρόνο δόθηκε η δυνατότητα στους επισκέπτες και τους αγωνιζόμενους να κατασκηνώσουν δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο με ειδική άδεια, χρησιμοποιώντας τις τουαλέτες και τα ντους του Coco Ammos. Ακόμη πιο ευχάριστο νέο ήταν η ανακοίνωση πως την επόμενη χρονιά την εκδήλωση θα υποστηρίξει ουσιαστικά η δημοτική αρχή που θα την θέσει υπό την αιγίδα της. Βέβαια ενδιάμεσα έχουμε και εκλογές, αλλά ελπίζουμε οι υποσχέσεις να τηρηθούν και να μην παραμείνουν προεκλογικές αερολογίες….

SAND SCRAMBLE 2018 105Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν θα πούμε πολλά. Εννοείται ότι ο Γιάννης Τουρατζίδης έδειξε την κλάση του κερδίζοντας την κατηγορία του και την γενική κατάταξη στον super τελικό. Όπως θα δείτε στα αποτελέσματα ξεχώρισαν γενικά οι αναβάτες motocross και οι αναβάτες που είχαν εμπειρία στο αμμώδες τερέν. Εντυπωσίασε πάντως και ο μαχητικός εντουράς Γιάννης Κολιγλιάτης. Ο βετεράνος αναβάτης με ένα δίχρονο ΤΜ 125cc κυνηγούσε στη S2 τους νεαρούς με τα τετράχρονα για μία θέση στην πρώτη τριάδα. Παρά το ότι δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών έφυγε ενθουσιασμένος για την Αθήνα και υποσχέθηκε ότι θα τον ξαναδούμε του χρόνου με τετράχρονο.

SAND SCRAMBLE 2018 138Από τις πιο όμορφες στιγμές του διημέρου ήταν η τήρηση ενός λεπτού σιγής και απονομή τιμητικής πλακέτας στην συγκινημένη σύζυγο του αδικοχαμένου Νίκου Γκρίλη.

Στις 700 φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε στιγμιότυπα από τις μάχες στην άμμο, αλλά και φωτογραφίες από τους υπόλοιπους που δουλεύουν με την ψυχή τους κάθε χρόνο για αυτή την εκδήλωση, όπως ο Γιώργος, η Όλγα, η Βίλλυ, ο Βασίλης, η Μαρία, η Μαρίνα, η Γεωργία και άλλοι, για τους οποίους θα πρέπει να τους κάνουμε ένα ειδικό αφιέρωμα την επόμενη χρονιά.

Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι στο 9o SAND SCRAMBLE by Nanakos

Αποτελέσματα

ΧόμπυSAND SCRAMBLE 2018 142
1.Αντωνιάδης Χρήστος 214
2.Πολυχρονιάδης Στέλιος 114.
3.Κουλουμτούρης Βασίλης 77.

S1
1.Βογιατζής Αγγελος.111
2.Γκλαβας Λευτέρης 655.
3.Κακαρης Απόστολος 102.

S2
1.Γουσης Τριαντάφυλλος 14
2.Μαρδας Μάριος 96
3.Γκοσκινος Κώστας 19SAND SCRAMBLE 2018 163

OPEN
1.Benov Daniel 254
2.Ορφανίδης Κωνσταντίνος 200
3.Yovev Antani 520

Junior
1.Καριωτης Γιώργος 71
2.Καζακιδης Γιώργος 42
3.Δρινης Νικόλαος 61.

Champion’s
1.Τουρατζιδης Ιωάννης 100SAND SCRAMBLE 2018 550
2.Συμεωνιδης Αγγελος 32
3.Τουρατζιδης Δημήτρης 200.

Super τελικός. ( Άτυπη κατηγορία)
1.Tουρατζιδης Ιωάννης 100
2.Συμεωνιδης άγγελος 32.
3.Benov Daniel 254.

Εδώ θα δείτε όλες τις φωτογραφίες από το SAND SCRAMBLE 2018

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO