spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣDUCATI MotoGP CATALAN

DUCATI MotoGP CATALAN

DUCATI CATALAN GP 2018 10• Ο Χόρχε Λορένθο με Ducati, κατέκτησε τη νίκη στον αγώνα του MotoGP στην Καταλωνία
• Ο Ισπανός αναβάτης της Ducati έκανε έναν εντυπωσιακό αγώνα, τερματίζοντας περισσότερο από 4 δευτερόλεπτα μπροστά από το Μάρκεθ, αναβάτη της Honda
• Η νίκη στη Βαρκελώνη ήρθε 2 εβδομάδες μετά την 1η θέση στο GP Ιταλίας
• Ο άλλος αναβάτης της Ducati, Ιταλός Αντρέα Νοβιτσιόζο, ήταν σε θέση βάθρου μέχρι τη στιγμή που είχε μία πτώση που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη

DUCATI CATALAN GP 2018 12Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη του στην Ιταλία, ο Χόρχε Λορένθο, αναβάτης της Ducati, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην Καταλωνία. Στο GP που έγινε στη Βαρκελώνη, μπροστά σε περισσότερους από 90.000 θεατές, ο αναβάτης από τη Μαγιόρκα εκκίνησε από την 1η θέση έχοντας κάνει τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά. Η εκκίνησή του δεν ήταν η ιδανική και βρέθηκε στην 3η θέση μετά την 1η στροφή. Με το τέλος του πρώτου γύρου ο Λορένθο πέρασε εντυπωσιακά στην 1η θέση όπου και παρέμεινε μέχρι την πτώση της καρό σημαίας. Για τον Ισπανό, πρωταθλητή του MotoGP το 2010, 2012 και 2015, αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του στο διάστημα που αγωνίζεται με την ομάδα από το Borgo Panigale και πανηγυρίστηκε δεόντως.

DUCATI CATALAN GP 2018 11O άλλος αναβάτης της Ducati, ο Ιταλός Αντρέα Ντοβιτσιόζο, είχε μία πτώση στο 16ο γύρο στη στροφή Νο 5 και ενώ ήταν στην 3η θέση και εγκατέλειψε. Όπως δήλωσε, είχε βγει με 5-6 χιλιόμετρα παραπάνω από τους προπορευόμενους από τη στροφή Νο 4 και αυτό του έδινε πλεονέκτημα στην προσπάθειά του να τους πλησιάσει. Όμως ένα λάθος στο φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, έφερε την πτώση και την εγκατάλειψη.
Με τη νίκη του αυτή ο Λορένθο προωθήθηκε στη 7η θέση της γενικής κατάταξης στους αναβάτες με 66 βαθμούς, όσους έχει και ο Ντοβιτσιόζο. Η Ducati είναι 2η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 132 βαθμούς.
Επόμενος αγώνας του MotoGP στην πίστα του Άσσεν, στην Ολλανδία, 29 Ιουνίου – 1 Ιουλίου.

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO