spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣHonda MotoGP Catalonia

Honda MotoGP Catalonia

Honda RC213V Marc Marquez(1)MotoGP 2018
7ος Γύρος
Grand Prix Καταλονίας

Δεύτερη θέση για τον Marc Marquez στην Καταλονία και διατήρηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία
Ο Marc Marquez πήρε μία σημαντική δεύτερη θέση στην Καταλονία, χάρη στην οποία διεύρυνε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα MotoGP από το δεύτερο της κατάταξης Valentino Rossi στους 27 βαθμούς.
Κάνοντας πολύ δυνατή εκκίνηση, ο Marc πέρασε στην πρώτη στροφή μπροστά από το Jorge Lorenzo, ο οποίος τον πέρασε στον επόμενο γύρο. Ο Marc, κόλλησε πίσω από το συμπατριώτη του για τους εννέα πρώτους γύρους του αγώνα, ψάχνοντας μία ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη. Αφού συνειδητοποίησε ότι ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να διατηρήσει το ρυθμό του Lorenzo, αρκέστηκε στους 20 βαθμούς της δεύτερης θέσης.
Μετά από καλή εκκίνηση από την τέταρτη σειρά, ο Dani Pedrosa κατάφερε να διατηρήσει έναν αξιοπρεπή ρυθμό παρά τα προβλήματα πρόσφυσης υπερασπιζόμενος την πέμπτη θέση του στον τελευταίο γύρο από το Maverick Vinales.
Τη Δευτέρα η ομάδα της Repsol Honda θα παραμείνει στην πίστα της Καταλονίας για μονοήμερη δοκιμή.
2ος Marc Marquez
Honda RC213V Marc Marquez(2)«Ο σημερινός ήταν ένας αγώνας που έπρεπε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο και προσπάθησα να οδηγήσω έξυπνα. Σίγουρα στους πρώτους γύρους πίεσα πολύ γιατί ήταν σημαντικό να μείνω κοντά στο Jorge και να χτίσω μία διαφορά από αυτούς που ακολουθούσαν. Όταν φτιάξαμε διαφορά ασφαλείας, διαχειρίστηκα το ρυθμό μου. Έκοψα μάλιστα λίγο ρυθμό στους τελευταίους γύρους καθώς ήταν αδύνατο να ακολουθήσω το Lorenzo. Είδα πολλές πτώσεις που με έβαλαν σε σκέψεις περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλους αγώνες. Κάποιες φορές το ελαστικό που επιλέγεις δεν έχει την αίσθηση ακριβώς που περιμένεις, όμως πιστεύω ότι η δεύτερη θέση είναι πολύ καλή για το πρωτάθλημα μια και φτάσαμε εδώ με διαφορά 23 βαθμών και πηγαίνουμε τώρα στο Assen με 27. Είναι καιρός να καταλάβουμε πώς είναι η κατάσταση και να προσπαθήσουμε να την διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάναμε ένα λάθος στο Mugello και αυτό με έκανε να σκεφτώ πολλά. Βέβαια, όταν δε κερδίζεις, έχεις αυτή την αίσθηση ότι κάτι λείπει. όμως ένας τερματισμός στο βάθρο είναι καλό αποτέλεσμα! Ίσως προκύψουν και άλλοι δύσκολοι αγώνες αλλά το καλό με εμάς είναι ότι ήμασταν σε καλή φόρμα σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα».

Honda RC213V Marc Marquez 105ος Dani Pedrosa
“Πιστεύω ότι φέραμε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα σήμερα λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα του Σαββατοκύριακου, γιατί το να ξεκινάς 11ος και να τερματίζεις 5ος είναι καλή εξέλιξη. Βέβαια, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Δεν είχα σωστή αίσθηση και δυσκολεύτηκα λόγω χαμηλής πρόσφυσης σε όλο τον αγώνα. Οι αναβάτες με τους οποίους έδινα μάχη με έφταναν, ιδιαίτερα μέσα στη στροφή και στην έξοδο. Μπορεί να ήμουν λίγο καλύτερος στο φρενάρισμα, όμως τελικά οι χρόνοι μου ήταν πιο αργοί. Κατά συνέπεια ο Cal [Crutchlow] με πέρασε στο τέλος και ο Vinales μπόρεσε να με πλησιάσει επίσης, ωστόσο κατάφερα να τον κρατήσω πίσω μου στον τελευταίο γύρο. Αύριο έχουμε μονοήμερη δοκιμή και ελπίζω να μπορέσω να επιλύσω το συγκεκριμένο θέμα και να είμαι γρήγορος στους επόμενους αγώνες».

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO