spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

Beta Chachagias Racing Team 10Δύο νίκες και τίτλος για τη Beta Chachagias στον αγώνα Enduro της Σπερχειάδας
Κάνοντας το έξι στα έξι στην Ε2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιάννης Τρίγκας εξασφάλισε την πρώτη θέση και πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας του. Παράλληλα προηγείται και στη βαθμολογία της Γενικής κατάταξης όπου όλα θα κριθούν στον τελευταίο γύρο.

Σε ένα διήμερο με απρόσμενες μεταβολές των καιρικών συνθηκών, η Beta Chachagias Racing Team Beta Chachagias Racing Team 11κατάφερε να πετύχει το βασικό της στόχο και να φτάσει στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην κατηγορία Ε2. Σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα, ο Γιάννης Τρίγκας πήρε δύο ακόμα νίκες που τον έφεραν και πάλι στην κορυφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, μετά από δέκα χρόνια.

Οδηγώντας συνολικά για περισσότερες από 14 ώρες μέσα στο διήμερο, ο Τρικαλινός αναβάτης κατάφερε να αποφύγει τα λάθη και να κερδίσει και τις δύο μέρες του αγώνα. Πλέον απομένει ένας ακόμα διήμερος αγώνας (Γρεβενά, 23-24 Ιουνίου) όπου θα κριθεί και η μάχη της EnduroGP (Γενική κατάταξη) στην οποία Beta Chachagias Racing Team 14ο Τρίγκας προηγείται οριακά, με μόλις δύο βαθμούς.
Νίκη για τη Beta Chachagias και στην κατηγορία Enduro Junior Sprint, στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδα, με τον 16χρονο Κωνσταντίνο Γεροντάκη (RR 125) να παίρνει τη νίκη σημειώνοντας ταχύτατα περάσματα από την Cross Test.

Γ. Τρίγκας: “Ήταν ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες των τελευταίων ετών. Εκτός από τη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, είχαμε να διαχειριστούμε και τη μεγάλη διάρκεια των Beta Chachagias Racing Team 12ειδικών διαδρομών που χρειάζονται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση για την αποφυγή λαθών, ειδικά και με τη βροχή στον τελευταίο γύρο της Κυριακής. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε τον βασικός μας στόχο, την εξασφάλιση του τίτλου στην Ε2 αλλά προς το παρόν μένουμε συγκεντρωμένοι για τον τελευταίο αγώνα όπου θα τα δώσουμε όλα για τη διατήρηση της πρώτης θέσης και στην EnduroGP.”

Beta Chachagias Racing Team 15Κώστας Χαχάγιας: “Καταφέραμε ως ομάδα να εξασφαλίσουμε τον δεύτερο τίτλο μας και αυτό από μόνο του μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν είχαμε σταθερή απόδοση και μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας έπρεπε να κάνουμε δραστικές επεμβάσεις στη μοτοσυκλέτα. Εκτός από την καθιερωμένη αλλαγή ελαστικών, μέσα στο 15λεπτο service επιλέξαμε να αλλάξουμε και το μπροστινό σύστημα της μοτοσυκλέτας ώστε να φέρουμε τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν περισσότερο στις απαιτήσεις του αγώνα. Η αλλαγή μας δικαίωσε, κερδίσαμε μία θέση στο αποτέλεσμα της EnduroGP και διατηρούμε την πρώτη θέση. Απαλλαγμένοι από το άγχος για τον τίτλοBeta Chachagias Racing Team 16 στην κατηγορία, ετοιμαζόμαστε για τα Γρεβενά με στόχο την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος στη Γενική.”

Βαθμολογία (μετά και τον έκτο αγώνα):
EnduroGP
1. Γ. Τρίγκας (Beta) 119
2. Δ. Βαγγελάκος 117
3. Α. Ζώρας 100
4. Π. Κακολύρης 94
5. Β. Σιαφαρίκας 65Beta Chachagias Racing Team 17
6. Κ. Καράμπελας 55

E2
1. Γ. Τρίγκας (Beta) 150
2. Γ. Κοινωνάς 98
3. Κ. Καράμπελας 80
4. Μ. Κόπανος 76
5. Γ. Πισιμάνης 69

Επόμενος αγώνας 23-24 Ιουνίου στα Γρεβενά

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO