spot_img
HomeMOTOΕΙΔΗΣΕΙΣ2ος Αγώνας του Π. Π. Ταχύτητας Μοτοσυκλετών

2ος Αγώνας του Π. Π. Ταχύτητας Μοτοσυκλετών

Ο 2ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών που οργάνωσε η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης επιφύλαξε συναγωνισμό μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου Αγώνα της ημέρας, για τους θεαPPT 2 Tripoli 11τές που βρέθηκαν στην Πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Ο Λευτέρης Πίππος με Yamaha R1 κατάφερε να περάσει στην τελευταία 11η στροφή της πίστας, στον τελευταίο γύρο, τον Σάκη Συνιώρη που με την Aprilia RSV4 προηγήθηκε μετά το μέσον του Αγώνα της “μεγάλης” κατηγορίας SBK που διαρκεί 28 γύρους. Πίσω τους η μάχη για το 3ο σκαλί του βάθρου κρίθηκε επίσης στον τελευταίο γύρο, με τον Φώτη Τσαλίκη με Honda CBR1000RR να προσπερνά τον Σωτήρη Μπεγνή που οδηγεί ίδια μοτοσυκλέτα. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης με την Yamaha R1 έδωσε τη μάχη για το αρχικά, αλλά έμεινε λίγο πιο πίσω στο τέλος για να τερματίσει 5ος.

PPT 2 Tripoli 13Στην κατηγορία SSP ο Δημήτρης Παπαγγέλου με Yamaha R6 που προηγήθηκε στο ξεκίνημα του Αγώνα, είχε μια πτώση που τον έριξε τελικά στην 5η θέση, ενώ ο Δημήτρης Καρακώστας που εντωμεταξύ πήρε την πρωτοπορία εγκατέλειψε την προσπάθεια από μηχανική βλάβη και συμπλήρωσε 17 απ΄λο τους 26 γύρους του Αγώνα. Ο Σταύρος Τριντής με Honda CBR600RR που ξεκίνησε από την Pole Position έκανε έναν αλάνθαστο Αγώνα και πήρε τη νίκη με μεγάλη διαφορά από τους συναθλητές του. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος επίσης με Honda CBR600RR που είχε εξαιρετικό ρυθμό στο τέλος του Αγώνα και άντεξε στην πίεση του Άλεξ Παπαγεωργίου με τη νέα Yamaha R6. Με ίδια μοτοσυκλέτα 4ος τερμάτισε ο Γιώργος Λιούντρης.

PPT 2 Tripoli 12Στην διπλή κατηγορία Racing/SSP300 ο 14χρονος Χρήστος Παπανικολάου με την pre-Moto3 τετράχρονη Honda NSF250R, ξέφυγε μπροστά από την εκκίνηση και έκανε έναν ωραίο Αγώνα παίρνοντας τη νίκη με αρκετά μεγάλη διαφορά από τη δίχρονη Yamaha TZ250 του Ανδρέα Λεφέβρ. Στο 3ο σκαλί του βάθρου με ΤΖ250 επίσης, ανέβηκε ο Βασίλης Στάμου. Στην SSP300 των μικρώ τετράχρονων μοτοσυκλετών ο 14χρονος Νίκος Ελευθεριάδης με Yamaha R3 πήρε άνετα τη νίκη, μπροστά από τις ΚΤΜ RC390 των Παναγιώτη Κόκκινου και Μάκη PPT 2 Tripoli 15Χατζηγιακουμίδη.

Στην ΟΡΕΝ κατηγορία οι δύο οδηγοί που προηγήθηκαν αρχικά, οι Τάσος Τζικάκης και Μάρκος Αγγελακόπουλος είχαν ανώδυνες πτώσεις και εγκατέλειψαν, ενώ ο σταθερός Χρήστος Βερλέκης με Suzuki GSXR1000 πήρε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, αφού άντεξε στις επιθέσεις των Ηλία Χρηστάκη και Κώστα Σταμπέλου που οδηγούσαν Yamaha R1.

Στην κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών ο Χρήστος Παπανικολάου πήρε τη νίκη, αυτή τη φορά PPT 2 Tripoli 14οδηγώντας μια Kawasaki Ninja400, με μεγάλη διαφορά από τον Θωμά Σκούρτα που έκανε ένα ωραίο αγώνα πάνω στην ΚΤΜ RC390. Πίσω του έγινε μια σπουδαία μάχη για την 3η θέση, με τελικό νικητή τον Νίκο Ελευθεριάδη με την Yamaha R3. Με ίδια μοτοσυκλέτα ο Γιώργος Γερακιανάκης πήρε την 4η θέση, σημειώνοντας στον τελευταίο γύρο νέο ρεκόρ πίστας για την κατηγορία, ενώ στη μάχη μέχρι το τέλος έμεινε και ο Γιώργος Μπαξίσογλου με KTM RC390. Ο Γιάννης Κυριακού με R3 έμεινε λίγο πιο πίσω.
Επόμενος Αγώνας για το ΠΠΤ2018, στις 27 Μαΐου στην πίστα των Σερρών.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μαραγκός

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO